Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 листопада 2022, 18:06
3892
7

Гол Вишневського. Минай на останніх хвилинах дотиснув Металіст

Команда Шарана перервала свою безвиграшну серію, а харків'яни свою продовжили

| Оновлено 20 листопада 2022, 18:06
3892
7
Гол Вишневського. Минай на останніх хвилинах дотиснув Металіст
УПЛ

Обидві команди мали вражаючі серії без перемог - «Минай» не набирав трьох очок в одному матчі вже чотири гри поспіль, а «Металіст» - п'ять. Тому вікторія в матчі на «Минай-Арені» була б дуже доречною в плані турнірних перспектив.

Але склалося враження, що команди не мають рецепту, як здобути перемогу. Вибрана тактика полягала у вже традиційній грі для нашого чемпіонату від захисту, а також ставці на дальні удари. Удари були неточними, тому за перший тайм рахунок не змінився - 0:0.

Взагалі, перша половина запам'яталася тільки трьома моментами, які можна було б назвати гольовими. Два майже ідентичних були в «Металіста». Спершу Підлепенець красиво пропустив м'яч на хід Романюку, але захисник вирішив бити з ходу з лінії штрафного, хоча перед ним був ще простір. Удар вийшов набагато вище.

Фото - УПЛ

А трохи пізніше схожим чином пробив і Підлепенець. Багачанський зліва просто видряпав м'яч, прострілив, пропускав уже Прядун, а Підлепенець на самоті метрів з 11 бив у дотик. Результат вийшов аналогічним - набагато вище. Варто відзначити, що ніхто гравцю «Металіста» не заважав прийняти та обробити м'яч, але маємо те, що маємо.

А в «Миная» реальний шанс забити мав Вишневський. Після закидання на хід Кулієв уник офсайду і скинув під удар Вишневському, який був перед воротами. Той пробив, точніше, ткнув м'яч в сторону від воріт, а потім вирішив впасти і просити пенальті. Виглядало, м'яко кажучи, дивно.

Як вже було сказано вище, інший час команди використовували для дальніх ударів та тримання м'яча в центрі поля. Краще контролювати вдавалося гравцям «Миная»

.

Фото - УПЛ

А після перерви їх перевага стала ще більш відчутнішою. «Металіст» був закритий на своїй половині, а закарпатська команда йшла вперед. Одна була проблема - точне завершення атак. То Воробчак ігнорував забігання Дмитрука і бив сам (виходило ніби й гостро, м'яч летів поруч з рамкою, але все ж повз ворота), то Дмитрук таки отримував м'яч, але його подачі були жахливими. Та й Вишневський, коли отримував м'яч, бив бездарно. Особливо запам'ятався епізод, коли Твердохліб пробіг від свого до чужого штрафного, Воробчак транзитом через Кулієва отримав м'яч, виклав під удар Вишневському, тому ніхто не перешкоджав, але форвард не вигадав нічого кращого, як бити несильно низом по центрі воріт, де стояв голкіпер.

«Металіст» огризнувся тільки раз - Прядун з нічого створив гольовий момент, але зовсім трохи не влучив у праву дев'ятку з лінії штафного.

Фото - УПЛ

А господарі таки добилися свого. 87 хвилина, чергова подача Дмитрука, черговий удар Вишневського - і наскільки поганими були попередні спроби обох гравців, настільки якісно вони виконали свої ролі в цьому епізоді. Кросс з флангу, замикання в падінні головою з лінії воротарського - 1:0.

Все було вирішено, «Минай» впевнено довів гру до перемоги, їхню безвиграшну серію було перервана. В наступному турі «Минай» гратиме з «Зорею», а харків'яни спробують перервати свою вже шестиматчеву серію проти «Чорноморця».

Українська Прем'єр-ліга. 14 тур.

«Минай» - «Металіст» - 1:0.

Вишневський, 87.

Трубочкін, 90+1, Колесник, 90+5 - Романюк, 50, Клименчук, 56, Ралюченко, 69, Шамич, 90.

«Минай»: Бандура, Дмитрук, Нємчанінов, Горін, Трубочкін (Рогозинський, 90+2), Хахльов, Вітенчук, Кулієв (Колесник, 77), Твердохліб, Воробчак (Касімов, 90+2), Вишневський (Байдал, 88).

«Металіст»: Костик - Мизюк, Клименчук, Романюк (Шамич, 58), Каплієнко, Ралюченко, Коркішко (Книш, 19), Багачанський (Панасенко, 58), Підлепенець, Картушов (Демченко, 84), Прядун.

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «Минай» (Минай).

МИНАЙ - МЕТАЛІСТ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк
Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вірт розповів, кого наразі вважає основним воротарем збірної України
Футбол | 18 березня 2024, 19:42 1
Вірт розповів, кого наразі вважає основним воротарем збірної України

Колишній голкіпер «Шахтаря» віддає перевагу Андрію Луніну

За Україну грати не зможе. Гравець Полісся отримав виклик в іншу збірну
Футбол | 18 березня 2024, 15:43 7
За Україну грати не зможе. Гравець Полісся отримав виклик в іншу збірну

Еміль Мустафаєв може вперше зіграти за національну команду Азербайджану

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey Ilyashenko
Після вбивства людини на дорозі. ЧМО Ярославський закинуло знову клуб...
Alex Suz
Не такого мы ожидали от Металлиста 
WildeKater
Ну пока "ФК воскресший Металлист" выше "ФК хайп на Металлисте". Выглядит логично. 
Gargantua
а Вася Кобин теперь главный в Металлисте?