Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 19 листопада 2022, 18:59
11233
12

Черговий зашквар. Інфантіно пояснив, чому Іран не можна вигнати з ЧС-2022

Президент ФІФА, очевидно, може виправдати все, що йому заманеться

| Оновлено 19 листопада 2022, 18:59
11233
12
Черговий зашквар. Інфантіно пояснив, чому Іран не можна вигнати з ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Президент ФІФА Джанні Інфантіно вперше публічно відповів на заклики дискваліфікувати збірну Ірану з футболу з чемпіонату світу, який завтра стартує у Катарі.

«У футбол грає не режим. Мова про команди. Якби ми прислухалися [до критиків], ми створили б ще більший поділ, а не єдність. В Ірані 80 мільйонів людей. Вони всі погані люди? Ні. В Англії 60 мільйонів людей. Вони всі погані? Звичайно, ні».

«ФІФА – це не ООН, ми не світова поліція, ми не блакитні каски (прізвисько миротворців ООН). Єдина зброя, яку ми маємо, це м'яч. Нам варто намагатися вести діалог і розмовляти. Іноді так. Бо грає не режим. Є дві футбольні команди. Ми повинні мати причини об'єднувати людей. Той факт, що вони можуть зіграти на світовому турнірі, є гарною новиною. В Ірані 80 мільйонів людей. Чи всі люди в Англії гарні? Ми боротимемося», - заявив Інфантіно.

Раніше низка шанованих іранських діячів, до яких приєднався і легендарний екс-футболіст «Перських леопардів» Алі Даеї, просили ФІФА дискваліфікувати збірну Ірану з ЧС-2022 за порушення прав людини, які відзначаються у цій країні.

Інфантіно нещодавно закликав на місяць [поки йтиме чемпіонат світу у Катарі] припинити російсько-українську війну, а також висловив думку, що «європейці повинні вибачатися наступні три тисячі років, перш ніж навчати людей моралі».

Оцініть матеріал
(70)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
marko2020
Лисий конкретно берега поплутав 
Віталій Ткачук
В нього ж мусить бути дружина, донька чи сестра, ось коли б їх в ірані забили камінням до смерті (борони Боже), то я б послухав висловлювання цього інфантіно. Продажна мерзота..
GloryUkraine
 Шизофренія.
K 12
Какое же недоразвитое...
Sergey Gorbachenko
Дебіл...
Александр Науменко
Якщо копнути глибше, то виявиться що одна з прабабусь інфантіно провела все своє життя в "избушке на курьих ножках". Андрофаги, вони такі, шифруються.
Виктор Ковтун
ну если взять что иран друг рашке то дебилизм прогрессирует во все мире , занавес 
Выталкиватель парашутистов
Есть только два способа избавиться от таких неадекватов. Команды не должны выходить на поле в играх против Ирана, вплоть до финала ЧМ. И сажать этих идиотов в тюрьму, а там есть за что, на пожизненное хватит.
Хуакин Лоэра Гусман
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andrey111
Когда будет открытие чемпионата?