Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 листопада 2022, 08:46
3698
10

Подарунок для Скрипника. Ворскла у Ковалівці вирвала перемогу у Колоса

Полтавці завоювали три очки

| Оновлено 20 листопада 2022, 08:46
3698
10
Подарунок для Скрипника. Ворскла у Ковалівці вирвала перемогу у Колоса
УПЛ

У поєдинку 14 туру Української Прем'єр-ліги зустрілися «Колос» та «Ворскла», сусіди за турнірною таблицею. Додатковою мотивацією для полтавців було бажання зробити подарунок своєму наставнику Віктору Скрипнику, який 19 листопада відзначає день народження. Крім того, для Скрипника, який раніше очолював луганську «Зорю», цей матч став 90-м в УПЛ.

Початок зустрічі залишився за полтавцями. Щоправда, до гостроти біля воріт «Колоса» справа не доходила. А невдовзі вже ковалівці більше часу почали проводити з м'ячем, намагаючись розкрити оборону «зелено-білих». Команди намагалися швидко переходити центр поля, але із завершенням атак у суперників виникали проблеми. Дальнім ударом намагався застати голкіпера зненацька Богданов, але Різник у тому епізоді зіграв надійно.


Фото – УПЛ

Наприкінці півгодини гри полтавці таки зуміли знайти свій момент біля воріт суперників. Челядін виграв підбірання на лінії чужого штрафного майданчика і покотив м'яч на Сефері, який обвідним ударом відправив снаряд точно в кут у протихід голкіперу. Ще до перерви ковалівці створили відмінну можливість для удару у відповідь. Болбат з-за меж штрафного майданчика влучив у поперечину, від якої м'яч опустився на лінію воріт і вискочив у поле.

Другу половину зустрічі ковалівці розпочали агресивно, намагаючись якнайшвидше зрівняти результат. Богданов прострілював із лівого флангу, і Смирному не вдалося переправити м'яч у ворота, а М'якушко від кута штрафного не влучив у дальню «дев'ятку». Але, як і в першому таймі, полтавці зуміли відсунути гру від свого штрафного майданчика. І все ж, у середині другої 45-хвилинки рахунок зрівнявся. Яворський у власному штрафному зачепив Безбородька, і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Пенальті холоднокровним ударом реалізував Мілько, для якого цей гол став десятим у Прем'єр-лізі.


Фото – УПЛ

Забивши гол, господарі поля не поспішали розвинути успіх, а полтавці, навпаки, прагнули вирвати перемогу. Міг забивати Челядін, який головою не влучив у кут воріт. Після ще одного навісу Волинець рукою скинув м'яч саме у те місце, де знаходився Юрченко, але півзахисник пробив вище воріт. А друга помилка голкіпера стала фатальною для «Колоса». Після прострілу Челядіна Волинець відбив м'яч на ногу Степанюку, який не схибив.

У час, що залишився, у ковалівців не було шансів уникнути поразки. Таким чином, полтавці перервали свою триматчеву безвиграшну гостьову серію та випередили ковалівців у турнірній таблиці. У наступному турі, який стане останнім перед зимовою паузою, команди проведуть гостьові зустрічі: «Ворскла» зіграє із «Шахтарем», а «Колос» проведе матч із «Львовом».

Українська Прем'єр-ліга. 14 тур.

«Колос» – «Ворскла» – 1:2

Мілько (65, пенальті) – Сефері (30), Степанюк (80)

Золотов (48), Попов (87) – Пердута (62), Яворський (64), Сефері (77)

«Колос»: Волинець, Чорноморець, Гончаренко, Чоботенко, Золотов, Мілько, Богданов, Смирний (К.Попов, 75), Мякушко, Болбат, Безбородько (Ісаєнко, 86).

«Ворскла»: Різник, Зайков, Пердута, Степанюк, Яворський, Сефері, Павлюк, Кравець, Бацула, Челядін (Олійник, 81), Юрченко.

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Стадіон «Колос» (Ковалівка)

КОЛОС – ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

80’
ГОЛ ! М'яч забив Руслан Степанюк (Ворскла).
65’
ГОЛ ! З пенальті забив Вадим Мілько (Колос К).
30’
ГОЛ ! М'яч забив Таулянт Сефері (Ворскла).
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Поздравления Скрипнику! Сколько грязи было вылито на него в начале чемпа, но руководству Ворсклы хватило мудрости его не увольнять и результат пришёл
Gargantua
турнирка по ходу все более приобретает логичные контуры
вот и Ворскла подтянулась к лидерам
roman75zpr
Уметь выбраться из ямы - это тоже достойный результат, и в этом основная заслуга главного тренера