Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 09 грудня 2022, 00:22
2674
5

Вадим ГУТЦАЙТ: «Вибори до НОК пройшли чесно та демократично»

Міністра обрано новим президентом Національного олімпійського комітету

| Оновлено 09 грудня 2022, 00:22
2674
5
Вадим ГУТЦАЙТ: «Вибори до НОК пройшли чесно та демократично»
Facebook. Вадим Гутцайт

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт прокоментував результати виборів до Національного олімпійського комітету.

«Вибори пройшли демократично. Ми живемо в демократичній державі, і зараз ми воюємо за те, щоб у нас проходило все чесно. НОК – громадська організація, до якої за квотним принципом входять 170 осіб. Це видатні атлети, олімпійці, представники федерацій, обласних відділень НОК, громадяни, які розвивають спорт.

Згідно з Олімпійською хартією та статуту, більшість членів НОК – представники федерацій. Федерація стрільби з луку – незалежна федерація, яка делегувала від себе Нестора Шуфрича та призерку Олімпійських ігор Олену Садовничу до НОК за обов'язковою квотою. А пан Суркіс був обраний до складу НОК, згідно з його заявою, від квоти «громадяни, що розвивають спорт в Україні». За його обрання проголосували 99 зі 114 членів.

Але зараз ми вже знаємо – і я як голова Олімпійського комітету – отримали листи від пана Шуфрича та Суркіса, що вони йдуть з посади членів НОК. Тобто вибори пройшли демократично, ці листи – це теж демократично. Ми рухаємося вперед, розвиваємо наші стосунки та демократичну державу.

За мене віддали 123 голоси, мій опонент Жан Беленюк отримав 22. Тому ви розумієте, як хто працює в нашій країні та має повагу в олімпійському комітеті. А щодо онлайнформату – коли розпочався ковід, багато чого почало проходити онлайн. Багато членів Олімпійського комітету знаходяться за кордоном, у різних містах. Тому хочу сказати, що все проходило чесно і демократично».

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
aleks8-48
Та сотня членов проголосовавшая за коллаборантов, должна уйти из украинского спорта и желательно вслед за российским кораблём. Интересно,чем занимаются 170! здоровых, спортивных, спортивных людей на креслах НОК в то время,когда на фронте так не хватает крепких воинов?
McLay
''Вибори-вибори кандидати....!" Вибори до НОК пройшли повз чесно і демократію!
pas2012
"Чесний" краще би ти помовчав про чесність,разом з тими чесними клоунами які тебе обрали...
Станислав Лагуцкий
головний колоборант але дружить зі слуками
Standard
Вадік має піти. Суркісню і шуфрича викинули, а консерву, яка їх покривала залишили головувати.