Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
|
1340
1

Бельгія – Єгипет. Прогноз і анонс на товариський матч

Бельгійці вкотре готують похід за трофеєм

Бельгія – Єгипет. Прогноз і анонс на товариський матч
Getty Images/Global Images Ukraine

У п'ятницю, 18 листопада, у Кувейті на стадіоні «Джабер Аль-Ахмед Інтернешнл Стедіум» відбудеться товариський матч національних збірних, у якому зіграють Бельгія та Єгипет. Стартовий свисток рефері прозвучить о 20:45 за київським часом.

Бельгія


«Золоте» покоління бельгійського футболу XXI століття. Кілька великих міжнародних форумів поспіль ця європейська збірна підходила до великого міжнародного форуму з багатообіцяючими претензіями, проте свого максимуму досягла лише на чемпіонаті світу 2018 року, коли виграла в англійців матч за третє місце (2:0). Цього разу суперники за групою в бельгійців будуть ще цікавіші – фіналіст того мундіалю, Хорватія, Канада, яка інтригує, і вкрай небезпечний Марокко. Є основна думка, що легкої прогулянки для команди Роберто Мартінеса не передбачається, проте шестирічний цикл роботи з колективом цей іспанський фахівець хотів би зрештою завершити видатним успіхом.

Виходячи із переліку прізвищ у заявці, Бельгія знову може претендувати на високі досягнення, проте добірка футболістів у «Червоних дияволів» уже доволі вікова, незважаючи на наявність зірок величини найкращого голкіпера світу Тібо Куртуа. Як і раніше, проблемною бачиться «підстаркувата» лінія оборони з Вертонгеном та Альдервейрельдом, а тут ще й в атаці позначились проблеми через незрозумілий стан фізичної форми у Ромелу Лукаку. Звісно, ​​замінити гравця «Інтера» буде кому, проте стабільності збірникам Мартінеса на початку цього сезону все ж таки не вистачало. У Лізі націй вони так і не дійшли до бажаного плей-оф у баталії в рамках Бенілюксу проти Нідерландів, що дещо зіпсувало враження від успішного виступу в кваліфікації до турніру в Катарі.

Єгипет


Нападник «Ліверпуля» Мохамед Салах, півзахисник «Арсенала» Мохамед Ельнені, форвард «Трабзонспора» Махмуд Трезеге – багато відомих прізвищ ми не почуємо під час майбутнього міжнародного турніру, тому делегація з Єгипту лише розчиниться на загальному тлі. Виліт на груповому етапі минулого мундіалю став лише першим досвідом участі цієї європейської збірної на подібних турнірах із далекого 1990 року, і в результаті на катарський турнір «фараони» також не поїдуть через невдачу в кваліфікації. Залишався останній крок до основного раунду, проте команда під керівництвом Карлуша Кейруша його так і не зробила у плей-оф проти Сенегалу, тому на Близький Схід за іронією долі поїхав тодішній напарник Салаха за «Ліверпулем» Садіо Мане.

Певна річ, що слідом за невдалою відбірковою кампанією відбулась і тренерська відставка, проте португальський вектор, транзитом через місцевого фахівця Ехаба Галала, був все ж таки збережений. Руї Віторія – із цим європейським наставником пов'язують великі очікування єгипетські вболівальники, але найближчий досяжний для них турнір – Кубок африканських націй, куди ще належить відібратися в групі з Ефіопею, Малаві та Гвінеєю, при тому, що семиразові володарі головного у стартових двох турах програли прямим конкурентам. Загалом очікування від Єгипту наразі не великі – востаннє чемпіонами Африки країна ставала ще 2010 року, тоді як в епоху Салаха команда фактично нічого не досягла. А ось заміни для Мохамеда якось не видно, хоч йому вже 30.

Орієнтовні склади


Бельгія: Куртуа – Вертонген, Альдервейрельд, Фас – Карраско, Вітсель, Тілеманс, Кастань – Е. Азар, де Брюйне – Батшуаї.

Єгипет: ель-Шенаві – Хамді, Алаа, Хегазі, Жабер – Хамада, Ельнені, Ашур – Трезеге, Мохамед, Салах.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутньому поєдинку європейська збірна виявиться сильнішою. Нашою ставкою буде позиція – Бельгія не програє та ТБ 2.5 з коефіцієнтом 2.03 за лінією Parimatch.

18 листопада, п'ятниця

Бельгія – Єгипет
Кувейт. «Джабер Аль-Ахмед Інтернешнл Стедіум». 17:00
Прогноз Sport.ua – 3:1
Parimatch
  • 1.42
  • 4.70
  • 8.40
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BARA.bass
Кто статью писал, исправьте в результате матча, что играет Бельгия а не Португалия.