Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 24 листопада 2022, 02:24
651
0

Португалія – Нігерія. Прогноз і анонс на товариський матч

Чи лукавить Фернанду Сантуш про відсутність впливу чинника скандалу з Роналду на збірну?

| Оновлено 24 листопада 2022, 02:24
651
0
Португалія – Нігерія. Прогноз і анонс на товариський матч
Getty Images/Global Images Ukraine

У четвер, 17 листопада, у Лісабоні на стадіоні «Ештадіу Жозе Алваладе» відбудеться товариський матч національних збірних, у якому зіграють Португалія та Нігерія. Стартовий свисток кіпрського рефері Хрісовалантіса Теулі прозвучить о 20:45 за київським часом.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Португалія


2022 точно не увійде в історію португальської команди в якості одного з найбільш успішних. А ось як своєрідний «рік других місць» – цілком, оскільки саме на цих позиціях «європейські селесао» завершували основні сітки відбору до мундіалю та Ліги націй УЄФА, поступившись прямою дорогою в наступний раунд Сербії та Іспанії відповідно. Бачити такий результат на тлі фактично того ж покоління виконавців, які перемогли на чемпіонаті Європи-2016 у Франції, було, як мінімум дивно, та ще й з урахуванням того факту, що португальська машина з виробництва зірок не зменшує обертів.

Уже зовсім скоро команді Фернанду Сантуша доведеться стартувати на чемпіонаті світу, куди вона таки пробилася за підсумками протистоянь проти Туреччини (3:1) і Північної Македонії (2:0), проте зараз усі кажуть зовсім не про майбутні битви проти Гани, Уругваю та Південної Кореї в Катарі. Головна, але вже стрімко згасаюча зірка «хрестоносців», Кріштіану Роналду, якраз перед початком форуму вирішив підкласти свиню не лише англійському «Манчестер Юнайтед», як своєму поточному клубу, але ще й підірвав ставлення до себе в національній команді, де представників «Червоних дияволів» » та АПЛ також у достатку. Як результат, настрій колективу зіпсований, Сантуш уже нервово відмовляється на прес-конференціях від можливого конфлікту, а гравці, за прикладом Бруну Фернандеша, уже не тиснуть руку своєму партнерові по команді. Утім, у майбутній грі Роналду не буде через нібито травму, тож атмосфера на «Алваладе» не повинна бути такою вже задушливою.

Нігерія


Свій шлях до Катару збірна Нігерії так і не змогла завершити єдиним прийнятним для збірної такого рівня в африканських реаліях результатом – виходом у фінальну частину. 32 команда у світовому рейтингу ФІФА зрештою ризикує втратити досить багато позицій у боротьбі з успішнішими суперниками по регіону, і все це сталося через один лише пропущений виїзний гол у протистоянні проти Гани. Подвійно прикро, що ця гра мала місце у столиці – Абуджі, та й витрачених зусиль у кваліфікаційній групі з Кабо-Верде, Ліберією та Центральною Африкою було відверто шкода. А ще на початку року «супер орли» отримали поразку від Тунісу в 1/8 фіналу Кубка африканських націй, що також було сприйнято як провал.

Таким чином, одна з найзнаменитіших збірних свого континенту на завершення 2022 року залишилася фактично з порожніми руками. Востаннє Нігерія пропускала мундіаль у далекому 2006 році, тоді як ще у Бразилії зразка 2014 року ставала учасником 1/8 фіналу. Та й у 2018, у групі проти Аргентини, Хорватії та Ісландії, «африканські бразильці» виглядали непогано. Але зараз команда Жозе Пезейру змушена лише скромно дивитися у бік продовження кваліфікації до наступного великого турніру в регіоні, нехай і суперники рівня Гвінеї-Бісау, Сьєрра-Леоне чи Сан-Томе та Прінсіпі для неї не виглядають якоюсь перешкодою. Утім, було б дивно, якби португальський фахівець на чолі африканської команди згаяв би нагоду допомогти рідній країні підготуватися до великого турніру.

Орієнтовні склади


Португалія: Са – Геррейру, Перейра, Антоніу Сілва, Далот – Вітінья, Невеш, Пальїнья – Рамуш, Отавіу, Леау.

Нігерія: Узохо – Акпогума, Бейссі, Троост-Еконг, Авазієм – Івобі, Ндіді, Оньєка – Онуачу, Денніс, Чуквезе.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутньому поєдинку європейська збірна виявиться сильнішою. Нашою ставкою буде позиція – Португалія не програє та ТБ 2.5 з коефіцієнтом 1.76 за лінією Parimatch.

17 листопада, четвер

Португалія – Нігерія
Лісабон. «Ештадіу Жозе Алваладе». 20:45
Арбітр: Хрисовалантіс Теулі (Кіпр)
Прогноз Sport.ua – 3:1
Parimatch
  • 1.25
  • 6.00
  • 13.00
Сделать ставку Зробити ставку
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.