Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 16 листопада 2022, 00:45
1210
1

Сергій НАГОРНЯК: «Наша мета – зайняти перше місце у квартеті»

Юнацька збірна України U-19 готується до кваліфікації Євро-2023 U-19

| Оновлено 16 листопада 2022, 00:45
1210
1
Сергій НАГОРНЯК: «Наша мета – зайняти перше місце у квартеті»
УАФ. Сергій Нагорняк

Юнацька збірна України U-19 розпочала збір, присвячений кваліфікаційному раунду Євро-2023 U-19. Про те, як команда готуватиметься до турніру, розповів її головний тренер Сергій Нагорняк:

– Які плани вашої збірної при підготовці до кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи?

– Часу для тренувального процесу катастрофічно не вистачає, але доводиться виходити з нинішнього становища. 13 листопада ми виїхали з Києва. Потренувалися два дні в польському Ряшеві. У цей час до нас приєдналися легіонери. Знову ж таки, часу в нас буде небагато, тому основний акцент зроблено на тактичних заняттях. У вівторок ми вирушимо з Польщі до Стокгольма, а вже звідти – до Норчепінга. 16 листопада пройде передігрове тренування, а 17 листопада відбудеться сам старт у турнірі.

– У нашій ситуації скаржитися не доводиться?

– Саме так. На сьогодні такі обставини. За останні три роки я практично не збирав команду в такому складі. Із початку пандемії COVID-19 ми провели лише два повноцінних тренування. Тому головною умовою при виборі футболістів на цей збір була ігрова практика.

– Наскільки добре вам вдалося вивчити своїх найближчих суперників?

– Поки що із цим є невеликі складнощі. У розпорядженні є лише одна гра збірної Косова за минулий рік. Але будемо виходити із ситуації таким чином, що в нас перший матч саме із цим суперником, а Кіпр та Швецію вивчатимемо по ходу змагань. Натомість у суперників велика проблема, як вивчати нас (посміхається). На кваліфікаційний турнір ми їдемо як темна конячка.

– Вихід до еліт-раунду – мінімальне завдання для вашої збірної?

– Незважаючи на всі обставини, наша мета – перше місце у своєму квартеті. А як усе складеться – подивимося, це футбол, який часто буває непередбачуваним.

У кваліфікаційному раунді Євро-2023 U-19 юнацька збірна України (футболісти не старші 2004 р.н.) зіграє проти Косова, Кіпру та Швеції.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Spaceman
А я все думав, де цей недодєланий дівся..