Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 15 листопада 2022, 13:00
3122
0

Перша ліга. Епіцентр, Оболонь та ЛНЗ забезпечили собі чемпіонський раунд

Огляд 12 туру Першої ліги України

| Оновлено 15 листопада 2022, 13:00
3122
0
Перша ліга. Епіцентр, Оболонь та ЛНЗ забезпечили собі чемпіонський раунд
ФК Оболонь

11-13 листопада відбулися матчі 12 туру Першої ліги України. За підсумками цих поєдинків визначились нові учасники чемпіонського раунду. Тур вийшов досить гольовим – у восьми поєдинках було забито 22 м'ячі (у середньому майже три голи за матч). Також судді призначили чотири пенальті, які було реалізовано.

«Епіцентр» знову виявився сильнішим за «Карпати». Якщо у першому колі підопічні Сергія Нагорняка обіграли львів'ян на виїзді з рахунком 2:0, то цього разу колектив із Кам'янця-Подільського здобув перемогу з рахунком 1:0 завдяки голу Євгена Шевченка у першому таймі. Ця вікторія дозволила «Епіцентру» забезпечити собі достроковий вихід до «чемпіонського раунду» Першої ліги. На даний момент команда Нагорняка із 23 очками йде третьою. «Карпати», які з 25 балами йдуть другими, також гарантували собі попадання в першу вісімку. Зазначимо, що для воротаря «Епіцентру» Сергія Чорнобая в цьому сезоні це п'ятий матч на «нуль».

Знову здобуло перемогу «Полісся», яке також зіграє у «чемпіонському раунді». Житомирська команда програла перший тайм «Буковині» після автоголу Пилипа Будківського. Але у дебюті другої половини зустрічі Владислав Вакула зрівняв рахунок. А на 68 хвилині Будківський виправився за автогол та забив другий м'яч у ворота колективу із Чернівців. «Полісся» після цієї перемоги із 34 очками в активі впевнено лідирує у Групі А Першої ліги. До речі, житомирці гарантували собі перемогу у Групі А. У свою чергу, Будківський із десятьма голами в активі впевнено лідирує у бомбардирських перегонах Першої ліги.

«Нива» розписала мирову 1:1 із «ФСК Маріуполь». На гол Зіня у першому таймі маріупольці відповіли реалізованим пенальті у виконанні Доброхотова вже на 89-й хвилині зустрічі.

Також внічию тільки з рахунком 2:2 зіграли «Діназ» та «Прикарпаття». На голи Корешкова та Клименка команда з Івано-Франківська відповіла точними ударами Оринчака та Барчука.

Зазначимо, що четверта «Нива» має 16 очок, а у п'ятого «Прикарпаття» 15 балів. У завершальних двох турах першого етапу цього сезону Першої ліги вирішиться, яка з цих команд потрапить до «чемпіонського раунду», куди виходять вісім клубів.

У Групі Б забезпечили собі вихід до «чемпіонського раунду» «Оболонь» та «ЛНЗ», які зіграли нічиї. «Пивовари» розписали мирову 0:0 з «Гірником-Спорт» (воротар киян Назарій Федорівський вшосте в сезоні зіграв на «нуль»), а «ЛНЗ» у результативному поєдинку зіграв 2:2 з «Черніговом». До того ж Сторчоус приніс черкащанам нічию, забивши м'яч вже на 90+1 хвилині зустрічі. «ЛНЗ» із 24 очками йде першим у Групі Б, а «Оболонь» із 23 балами розташувалася на другій позиції. Ці команди разом із «Поліссям», «Карпатами» та «Епіцентром» гарантували собі попадання у першу вісімку.

ФК ЛНЗ

«Металург» завдяки голу Сидорова з рахунком 1:0 переміг у матчі зі «Скоруком». А «Кремінь» у найгольовішому поєдинку туру обіграв з рахунком 4:3 «Полтаву». Зазначимо, що команда з Кременчука до 74 хвилини вела у рахунку 4:1 – на гол Коваленка підопічні Романа Локтіонова відповіли точними ударами Азізова, Вівдича та дублем Галати. Але вже під завісу зустрічі полтавці відіграли два голи зусиллями Стрельцова та Савенкова. Могли «муніципали» із Полтави зрівняти рахунок, але «Кремінь» утримав переможний рахунок. До речі, команда з Кременчука зараз із 18 очками йде третьою у Групі Б, а «Металург» із 16 балами розташувався на четвертій позиції. Додамо, що у Сидорова та Галати на даний момент по шість голів в активі. Також варто звернути увагу на той факт, як «Кремінь» підтримує реноме команди, у матчах за участі якої найбільше забивається голів. Після результативного поєдинку з «Полтавою» у кременчужан 44 забиті м'ячі в активі.

Перша ліга. Група А. 12 тур

11 листопада

«Епіцентр» – «Карпати» – 1:0
Гол:
Шевченко, 38.

12 листопада

«Нива» Т – «ФСК Маріуполь» – 1:1
Голи:
Зінь, 27 – Доброхотов, 89 (з пенальті).

13 листопада

«Діназ» – «Прикарпаття» – 2:2
Голи:
Корешков, 51, Клименко, 61 – Оринчак, 24, Барчук, 63.
Вилучення: Білоус, 79 («Діназ»).

«Буковина» – «Полісся» – 1:2
Голи:
Будківський, 37 (автогол) - Вакула, 47, Будківський, 68.

Перша ліга. Група Б

11 листопада

«Металург» З – «Скорук» – 1:0
Гол:
Сидоров, 11.

«Кремінь» – «Полтава» – 4:3
Голи:
Азізов, 12 (з пенальті), Галата, 31, 70, Вівдич, 74 – Коваленко, 54 (з пенальті), Стрельцов, 86, Савенков, 89.

12 листопада

«Оболонь» – «Гірник-Спорт» – 0:0

«ЛНЗ» – «Чернігів» – 2:2
Голи:
Долінський, 27, Сторчоус, 90+1 (з пенальті) – Кулик, 42, Сираш, 57.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»
Футбол | 26 квітня 2024, 00:55 1
МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»

Коуч збірної України U-19 розповів про юних гравців, які виїхали за кордон

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.