Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 14 листопада 2022, 15:22
272
0

БОБРОВ: Зараз ми думаємо не про чемпіонат світу, а про кожен наступний матч

Інтерв'ю баскетболіста збірної України

| Оновлено 14 листопада 2022, 15:22
272
0
БОБРОВ: Зараз ми думаємо не про чемпіонат світу, а про кожен наступний матч
ФБУ

Досвідчений форвард збірної України В’ячеслав Бобров поділився своїми враженнями від виїзної перемоги над командою Нідерландів у відборі на ЧС-2023, а також розказав про налаштування на зустріч з Ісландією.

– Слава, які в тебе враження від виїзної гри проти Нідерландів?
– Дуже задоволений нашим результатом. Можу сказати, що Нідерланди — непроста команда. Вони грають добре і вміють боротися на щитах. Ми вдало зіграли у захисті проти їхнього лідера Янніка Франке, закрили його. В цілому ми агресивно захищалися, контролювали підбирання у другій половині. Всі гравці, які були в заявці, виходили на майданчик, молодші хлопці отримували важливий досвід. Хочу відзначити дуже сильну індивідуальну гру Іллі Сидорова. Але перемога — це колективний результат, який нам вже треба забути і всі думки перекладати на матч проти Ісландії.

– Склад збірної відчутно змінився у порівнянні з Євробаскетом. Як це позначилось на взаємопорозумінні?
– Взаємопорозуміння нікуди не поділось. У нас був час підготуватися до матчу, до того ж всі хлопці раніше бували у складі збірної. Всі знають, як працювати з Айнарсом, тому ніяких великих відчутних змін у робочому процесі не було. Молоді гравці мають приїжджати у збірну, грати та отримувати досвід.

– У нашої команди не ідеальні шанси на вихід у фінальну частину. Як це позначається на психологічному стані?
– Ми зараз не думаємо про вихід на чемпіонат світу. По-перше, ми граємо за честь нашої країни. У нас продовжується війна і ми дуже вдячні нашим воїнами, які захищають Україну. Ми граємо для наших людей. Щодо результатів, то нам треба вигравати кожен матч, а вже потім, якщо пощастить, у нас будуть шанси зіграти на чемпіонаті світу. Ми погіршили своє становище, програвши на виїзді Ісландії. Але і на Євробаскеті нас списали з рахунків ще до турніру, тому нам треба підтвердили статус темної конячки, яка до цього вийшла до плей-оф чемпіонату Європи.

– В день матчу проти Нідерландів відбулася велика подія на Батьківщині — визволення Херсону. Як це позначалось на настрої команди перед грою?
– Ми всі слідкували і вранці перед грою обговорювали, що можливо це станеться в цей день, адже інформація з’являлася ще раніше. Ми чекали на офіційне підтвердження, і коли це сталося, сил додалося, хотілся бігти вперед. Хотілося показати, що ми теж готові давати бій супернику, але на баскетбольному майданчику.

– Зараз кожна наступна гра для нас найважливіша. Що варто зробити, щоб взяти реванш у Ісландії?
– В першому матчі вони забили багато відкритих триочкових, були агресивні, гарно грали пік-н-ролл, а їхній лідер Ельвар Фрідрікссон забив нам 27 очок. Нам потрібно закрити цього гравця, для цього у нас є Ваня Ткаченко, Павло Крутоус, які можуть персонально проти нього зіграти. Плюс, у ісландців є бігмени, яких теж треба зупиняти. Нам важливо контролювати підбирання, бігти вперед. Якщо ми біжимо і знаходимо вільні кидки, думаю, у нас є шанси перемогти Ісландію. Ісландці, це, звичайно, не цукерка: вони нав’язуватимуть свою гру, також намагатимуться бігти. У нас повернулися до складу досвідчені Слава Кравцов та Саша Липовий, є молодші гравці, які вже не вперше в збірній. Думаю, тренер, по можливості, заграватиме всіх. Нам потрібен результат — треба виграти більше 4 очок і я вважаю, що нам це під силу. Будемо фокусуватися на тренуваннях, розбирати їхні сети та розбирати захист проти пік-н-ролу. Тож всі думки про гру, нам потрібна перемога, адже інших шансів продовжити боротьбу за вихід на чемпіонат світу в нас немає.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.