Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 14 листопада 2022, 12:56
5922
1

Пор’є та Чендлер виправдали очікування. Дикий бій з неочікуваним фіналом

Майкл вперше у кар’єрі програв сабмішном

| Оновлено 14 листопада 2022, 12:56
5922
1
Пор’є та Чендлер виправдали очікування. Дикий бій з неочікуваним фіналом
Getty Images/Global Images Ukraine

Дастін Пор’є (28-7) достроково переміг Майкла Чендлера (23-7) на турнірі UFC 281. Поєдинок повністю виправдав очікування. Шалені розміни, ініціатива переходила з рук у руки та яскравий фінал.

Дастін знову близький до титульного шансу. А чемпіон знову російський борець, що любить подовгу лежати на суперниках

Пор’є погано почав зустріч, потім виправився, а потім ледь не програв достроково.

Дастін Пор’є завжди довго починає. Поки розігріється, поки розкачається, звикне до суперника, до його стилістики. Тож Чендлер мав забирати поєдинок від початку, а це саме те, що він любить робити і практикує постійно.

Майкл стартував з ударів. Не дістав лоу-кіками, але дістав мідл-кіками – правий прийшовся по ребрах. А потім перейшов у режим знищення на руках. Удар за ударом діставав голову Пор’є. Дастін виявився затиснутим біля клітки, явно відчував дискомфорт від ударів настільки, що, здавалось, ось-ось прийде хоча б нокдаун. Але саме Майкл все зламав.

Після вдалої серії влучань Чендлер вирішив перевести суперника у партер. Ідея виявилась, м'яко кажучи, не дуже. А взагалі, можливо, і коштувала аутсайдеру перемоги. На підлозі Майкл не зміг отримати нічого. Покрутились, поки американець шукав позицію. Потім він спробував вийти на прийом – Дастін не дав. У результаті спортсмени піднялись, але Пор’є вже і відновився, і почав працювати.

Чого у Дастіна не забрати – так це точності у боксі. За декілька ударів він розбив супернику обличчя до стану заливання кров’ю всього навколо. Більше того, чим ближче був фінал першого раунду, тим сильніше суперники мінялись позиціями. Тепер вже Чендлер приймав та був близьким до дострокової поразки, а Пор’є насипав. Ще б декілька секунд, і Майкл гарантовано опинився б у нокдауні як мінімум, але фінал раунду зупинив це шоу.

Getty Images/Global Images Ukraine

У другому раунді Майкл продовжив тиснути на лінію боротьби – і цього разу вийшло. Чендлер перевів Пор’є і цілий раунд вертів його на канвасі. Впевнено заливав кров’ю спину суперника та намагався вийти на задушливий прийом. Потім атакував біля клітки. Виходило дуже небезпечно та жорстко. Дастін лише терпів.

Перехопити ініціативу у партері у Пор’є не виходило, але загалом захищався він добре. Чендлер був декілька разів близький до задушення ззаду – прийому, яким Дастін програвав не один раз, але американець не дав нічого зробити супернику.

Другий раунд був цілком за Чендлером. Він декілька разів перевів суперника, контролював того, і хоча не вийшло побороти його, виглядав краще навіть з повністю розбитим носом. У третьому варто було б продовжувати. Але, як виявилось, не варто.

На третій раунд Пор’є виходив із чіткою настановою працювати з дистанції та спробувати нокаутувати візаві у стійці. З перших же секунд Дастін почав влучати, а Чендлер шукати свої шанси і в ударці, і при переводі у партер. Декілька таких спроб закінчились невдачею, аж раптом Майкл схопив ногу візаві та перевів того на підлогу.

Несподівано виявилось, що Пор’є може і атакувати у боротьбі. Дастін перейшов за спину, захопив ногами тулуб та почав атакувати ударами. Після чого плавно, але впевнено добрався до шиї суперника та моментально провів задушливий прийом. Ідеальна перемога на полі, де суперник вважав себе кращим. І не безпідставно після другого раунду.

Але все ж розслаблятись чи допускати таких ситуацій не можна було. Дастін – не найкращий борець, але дещо вміє, має чорний пояс із джиу-джитсу, і якщо вже створив момент, то його не відпустить.

З одного боку, Чендлер явно упустив шанс. Продовжив би він атаки у першому раунді, тримаючи суперника біля клітки – міг би дотискати. З іншого, ось ці всі «би» – не працюють, адже він вже все зробив і не впорався з тим, до чого вів візаві.

Що далі?

Статистика Чендлера в UFC не дуже. 2 перемоги та 3 поразки. Окрім цього, йому 36 і голова явно не тримає так, як декілька років тому. Навряд це вже завершення кар’єри, але поєдинків залишилось не багато.

Майкл фізично сильний, може нав’язати бій будь-кому, але чи є у нього час добратись до титульного шансу? Навряд. Американець може провести ще два-три класні яскраві поєдинки проти топів легкої ваги і на цьому все. Якщо пощастить, прорветься до титульного шансу. Але це тільки при умові, що складеться забагато обставин.

Пор’є близький до титульного шансу. Дастін повернувся після річної перерви, настраждався, але переміг дуже впевнено. Але чи зустрінеться він з Ісламом Махачєвим - вирішить не він.
Незадовго до їхньої зустрічі оголосили про поєдинок між чинним чемпіоном легкої ваги та чинним чемпіоном напівлегкої ваги Алексом Волкановськи, який є ще й лідером рейтингу найкращих бійців промоції pound-for-pound.

На Волкановськи великі надії. Він сильний, атлетичний та вміє у клітці все. Просто виходить і продавлює суперників. Чи вистачить йому габаритів, щоб битись у легкій вазі, невідомо. Але технічно він може нав’язати бій доволі габаритному Махачєву.

Саме із переможцем цієї пари зустрінеться Пор’є. Причому, ні з тим, ні з тим не буде просто. Волкановськи стартує з перших секунд, і цей терор треба буде пережити. Плюс, він не менш атлетичний за Чендлера, але більш точний та акцентований.
Махачєв – фанат лежання на суперниках у стилі Хабіба. Цікавого тут небагато, але Дастіну буде набагато важче захищатись проти нього, ніж проти Чендлера. Все ж чемпіон - більш майстерний борець.

При цьому і першого, і другого Пор’є у теорії може розкласти на руках та навіть фінішувати. Тож у Дастіна попереду цікаве протистояння. Хто б не стояв у протилежному куті.

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BARA.bass
Бой был огонь.