Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 14 листопада 2022, 16:09
3261
1

Україна – Ісландія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату світу

Нашим баскетболістам потрібна перемога з різницею від чотирьох очок

| Оновлено 14 листопада 2022, 16:09
3261
1
Україна – Ісландія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату світу
fbu.ua

Зустріч Україна – Ісландія відбудеться в понеділок, 14 листопада, в Ризі. Початок поєдинку о 16.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Хsport.

Минулої п'ятниці команда Айнарса Багатскіса впевнено переграла Нідерланди в першому з двох спарених матчів п'ятого кваліфікаційного вікна на Кубок Світу-2023. Але, враховуючи турнірну ситуацію для нашої збірної, це був один із найлегших кроків для «синьо-жовтих» у контексті виправлення свого становища. Тепер перед нашою командою стоїть більш складне завдання. Тепер Україна зобов'язана обігрувати Ісландію і вкрай бажано зробити це з різницею в чотири та більше пунктів.

Двадцять сьоме серпня цього року стало чорною датою для українського баскетболу. Саме цього дня наша збірна зазнала однієї з найболючіших поразок у своїй історії. В овертаймі збірна Ісландії обіграла нашу команду з двома представниками НБА у складі – 91:88. Острів'яни не запропонували українцям нічого екстраординарного, але величезна кількість наших помилок та незрозумілі тренерські рішення від Айнарса Багатскіса (наприклад, центровий з НБА Олексій Лень усю другу половину матчу та овертайм просидів на лаві запасних) привели нашу збірну до несподіваної поразки. Однак сенсаційний наліт цього фіаско ще півбіди, саме провал у далекій Ісландії дуже погіршив наші шанси в подоланні кваліфікації і тепер дамокловим мечем висить над українською збірною.

Для того, щоб трохи покращити ситуацію, Україна зобов'язана перемагати Ісландію з підсумковою різницею в чотири і більше очок. Тоді у потенційній фінальній закрутці між трьома збірними (Грузія, Ісландія та Україна) саме наша команда матиме перевагу одразу над двома опонентами і може проповзти на третє місце, що дає право на поїздку до Азії. Однак до цієї підсумкової закрутки має збігтися ще чимало умов.

Ісландія везе до Риги, яка стала справжньою домівкою для українського баскетболу після початку повномасштабного російського вторгнення, приблизно той самий склад, який обіграв синьо-жовтих у серпні. В ньому присутні два непогані за європейськими мірками баскетболісти (захисник Елвар Фрідрікссон з вільнюського «Лєтувос Рітас» та бігмен Тріггві Хлінассон з іспанської «Сарагоси»). Майже всі інші гравці представляють ісландський чемпіонат і не мають видатних ігрових талантів, але кожен з них добре знає своє місце, роль і функції в національній команді. Потенційний лідер Ісландії та головна зірка місцевої збірної Мартін Германссон з іспанської «Валенсії» продовжує заліковувати травму.

Варто зазначити, що минулої п'ятниці Ісландія програла дуже важливий для себе домашній поєдинок проти збірної Грузії – 85:88. І тепер, дивлячись на розклад матчів, що залишилися, саме кавказька збірна має найкращі шанси в нашій групі на третє підсумкове місце.

Привертає увагу дуже ранній початок зустрічі – 16:00 у будній день. Це пов'язано з тим, що ФІБА вирішила вмістити всі матчі туру в один календарний день, а після нашого поєдинку на паркет «Арени Рига» ще мають вийти збірні Латвії та Великобританії.

Не менш важливим матчем для всіх шанувальників українського баскетболу в понеділок стане ще одне протистояння у нашій групі. Грузія вдома прийматиме Італію, і це перший із цілої серії тих поєдинків, які мають завершитися з потрібним нам результатом, а таким стане лише перемога для колективу Джанмарко Поццеко.

Однак синьо-жовтим необхідно виконати свою частину завдання. Впевнена перемога над Ісландією покращить турнірні шанси для України і як мінімум не перетворить останнє кваліфікаційне вікно на порожню формальність для команди Айнарса Багатскіса. Але це буде в лютому, а поки що вболіваємо за перемогу збірної України з потрібним рахунком та розраховуємо на турнірну допомогу від італійців.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Іспанія

7

6

1

591:498

+93

13

2. Італія

7

5

2

639:609

+30

12

3. Грузія

7

4

3

546:569

-23

11

4. Ісландія

7

4

3

573:606

-33

11

5. Україна

7

2

5

585:584

+1

9

6. Нідерланди

7

0

7

504:572

-68

7

14 листопада

Україна – Ісландія

Іспанія – Нідерланди

Грузія – Італія

Parimatch
  • 1.47
  • 12
  • 2.85
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.50
  • 12
  • 2.85
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1.47
  • 12
  • 2.85
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
⬆️
Ну так не надо давать забегать и кидать из краски.