Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 14 листопада 2022, 00:24
1952
0

Барком ледь не обіграв чинного переможця Ліги чемпіонів

Львівські волейболісти двічі вели за партіями, але все ж таки поступилися на тай-брейку

| Оновлено 14 листопада 2022, 00:24
1952
0
Барком ледь не обіграв чинного переможця Ліги чемпіонів
www.plusliga.pl

В 9-му турі польської Плюс-Ліги львівський клуб «Барком-Кажани» у Кракові приймав одну з найсильніших команд Європи, володаря титулу Ліги чемпіонів двох останніх сезонів «Заксу» з міста Кендзежин-Козле.

Гра вийшла тривалою та дуже цікавою. Львів'яни виграли першу та третю партії відповідно з рахунком 28:26 та 25:20. Гості виявилися сильнішими у другому та четвертому сетах – 17:25 та 21:25. Тому питання про переможця вирішувалося на тай-брейку.

До середини п'ятої партії на майданчику була абсолютно рівна гра, причому українці навіть частіше лідирували 4:2, 5:3, 6:5. А на зміну сторін суперники пішли з рахунком 7:8 на користь «Закси». Але далі у наших волейболістів, мабуть, просто не вистачило сил. Більш досвідчені поляки різко пішли вперед і досягли успіху 10:15.

Проте треба обов'язково подякувати наставнику львів'ян Угісу Крастіньшу та його підопічним за ті хвилини радості, які вони доставили своїм вболівальникам. Як зазначив сам наставник у нещодавньому ексклюзивному інтерв'ю нашому сайту, команда лише дебютує у такому сильному турнірі і поки що набирається досвіду. Тому найкращі часи у неї в чемпіонаті Польщі ще попереду. Додамо, що з 9 вже проведених матчів більше половини (5) «Барком» завершував з рахунком 3:2. Один раз виграв та чотири програв.

В поєдинку із «Заксою» найрезультативнішим у номінальних господарів майданчика став діагональний Василь Тупчий, який набрав 27 очок.

А загалом склад львівської команди був таким: Артем Смоляр (набрав 7 очок), Мурат Єніпазар (5), Юліус Фіркаль (12), Владислав Щуров (9), Василь Тупчий (27), Йонас Квален (9), Дмитро Канаєв (ліберо) – стартовий. На заміну виходили Олексій Головень (1), Володимир Тевкун (1), Олег Шевченко (1), Богдан Мазенко (2), Віталій Кучер (1), Андрій Жуков (ліберо).

Чемпіонат Польщі з волейболу. Плюс-Ліга
9 тур. Краків. 13 листопада
«Барком-Кажани» (Львів, Україна) – «Закса» (Кендзежин-Козле, Польща)

2:3 (28:26, 17:25, 25:20, 21:25, 10:15)

Після 9 турів в активі «Баркома-Кажани» залишилося 9 очок і український клуб знаходиться на 12 місці у турнірній таблиці серед 16 учасників.

А лідирує в чемпіонаті Польщі інший не менш відомий клуб «Ястржебскі Вегель», який виграв усі 9 матчів та набрав максимальні 27 очок. Саме з ним наступного туру зустрінуться львів'яни за тиждень у неділю 20 листопада.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Букмекери назвали найбільш ймовірний клуб, у який перейде Судаков
Футбол | 23 квітня 2024, 18:42 18
Букмекери назвали найбільш ймовірний клуб, у який перейде Судаков

На думку аналітиків, варто очікувати переходу Судакова в «Наполі»

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 8
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.