Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 листопада 2022, 01:57
1881
0

Майстри інтриги. Олександрія дотиснула Верес у компенсований час

Одному з гравців команди Юрія Вірта довелось викликати «швидку» по ходу гри

| Оновлено 14 листопада 2022, 01:57
1881
0
Майстри інтриги. Олександрія дотиснула Верес у компенсований час
УПЛ

Звання найбільш прогресивного колективу серед команд-учасниць української Прем’єр-ліги без усіляких сумнівів уболівальники віддавали «Олександрії», яка під керівництвом Юрія Гури впевнено крокувала до трійки найкращих у турнірній таблиці, аж допоки посеред поточного тижня на її шляху не трапилось київське «Динамо» (1:3). «Поліграфи» не змогли впоратись із чинними віце-чемпіонами країни, тож домашнім матчем на вихідних проти рівненського «Вересу» мали знову розпочинати переможний цикл. А оскільки підопічні Юрія Вірта ще й шли позаду представників Кіровоградської області в турнірній таблиці на відстані в три бали, той зустріч поміж командами отримувала додаткові сенси.

У першій половині гри «Олександрія» одразу спробувала здійснити штурм чужих воріт, і вже за кілька хвилин голкіперу гостей довелось переводити в поперечину постріл Дришлюка з центру штрафного на завершення однієї з подач із флангів. Легким та невимушеним чином атакувала чужі ворота команда Юрія Гури, і зрештою здобула ще одну гольову нагоду у вигляді штрафного удару поблизу чужих володінь. Багато майстрів стандартів у складі «поліграфів», а цього разу нагода пробити по воротах випала Денису Мірошніченку, і той, із допомоги рикошету від стінки, переграв голкіпера.

За класичних умов порівняно швидкого пропущеного м’яча мало б вистачити для того, аби в подальшому команда Вірта втратила контроль над перебігом подій на полі. Проте «Верес» останнім часом набрав якісної ходи в плані атак, від чого й малюнок гри попереду в колективу з Рівного змінився виключно на краще. Як підсумок, посеред першого тайму гості відігрались за рахунок контратаки з прострілом із лівого флангу від Дахновського на Шестакова.

Футбол був доволі жвавим, проте не кожен футболіст міг витримати такі навантаження. На жаль, знову отримав пошкодження Кирило Ковалець, через що Гура був змушений замінити його ще до перерви, хоча «поліграфи» саме в цей момент потребували креативу в атаці. І тільки-но розпочалась друга половина, як Михайла Шестакова довелось міняти на Гайдучика через пошкодження на рівному місці. Мабуть, із газоном на «Ніці» перед початком зими щось знову не те.

Більшу частину другої половини гри команди провели у відносно спокійному стилі, тоді як вирішили пришвидшити гру лише на завершення матчу. Саме в цей момент стався один із найбільш тривожних моментів матчу. І ні, не черговий гол Цурікова жодним чином не шокував настільки Станіслава Шарая на лаві для запасних «Вересу», а наслідки пошкодження, яке він отримав, коли незадовго до цього вилетів за межі поля. Больовий шок позбавив гравця тями, тож йому одразу була викликана карета «швидкої» допомоги.

На щастя, обійшлось. Футболіста команди Вірта привели до тями, а його команда тим часом опинилась під тиском суперників, проте при цьому віднайшла в собі сили на контратаку на самому початку компенсованого часу. Гайдучик на завершення прострілу з правого флангу від Кучерова на ближню стійку вдало підставив ногу, але на цьому цей матч було ще зарано зупиняти. Минуло трохи часу, і Бабогло всередині чужого штрафного записав на свій рахунок другий асист, коли скинув на Костишина подачу Волошина з лівого флангу, а партнер із павзою переграв голкіпера.

У наступному турі «Олександрія» гратиме в гостях проти луганської «Зорі», а рівненський «Верес» прийматиме київське «Динамо».

Українська Прем'єр-ліга. 13-й тур.

«Олександрія» – «Верес» - 3:2

Мірошніченко, 18, Цуріков, 80, Костишин, 90+7 – М. Шестаков, 33, Гайдучик, 90+1

Авагімян, 26 – Лебеденко, 16, В. Шарай, 71, Г. Пасіч, 90+3

«Олександрія»: Горох – Цуріков, Бондаренко, Бабогло, Мірошніченко – Дришлюк, Рибалка (Демченко, 90+9), Ковалець (Волошин, 39) – Авагімян (Шулянський, 46), Кобзар (Костишин, 73), Кожушко (Скорко, 73).

«Верес»: Когут – Є. Пасіч, Вовченко, Мірошник, Гагун – Кучеров, Кльоц – Г. Пасіч, Лебеденко (С. Шарай, 69, Курко, 77), Дахновський (В. Шарай, 70) – М. Шестаков (Гайдучик, 48).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія).

Удари (у площину): 12 (6) – 8 (4)
Кутові: 4 – 4
Офсайди: 1 – 6.

ОЛЕКСАНДРІЯ - ВЕРЕС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Костишин (Олександрія).
90’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Гайдучик (Верес).
79’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Цуріков (Олександрія).
33’
ГОЛ ! М'яч забив Михайло Шестаков (Верес).
18’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Мірошниченко (Олександрія).
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Українець відзначився безглуздим автоголом у Лізі чемпіонів КОНКАКАФ
Футбол | 02 травня 2024, 05:45 1
ВІДЕО. Українець відзначився безглуздим автоголом у Лізі чемпіонів КОНКАКАФ

Євген Чеберко вийшов у стартовому складі Коламбус Крю на матч-відповідь з Монтерреєм

Неочікуваний варіант. Відомо, який клуб може очолити Клопп після Ліверпуля
Футбол | 01 травня 2024, 20:34 2
Неочікуваний варіант. Відомо, який клуб може очолити Клопп після Ліверпуля

Іменитий наставник може очолити дортмундську «Боруссію»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.