Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футзал. Збірна України
| Оновлено 18 листопада 2022, 05:31
335
0

Ігор ЧЕРНЯВСЬКИЙ: «Бачити українські прапори за кордоном – щось неймовірне»

Футзаліст збірної України – про перемогу над Косовом

| Оновлено 18 листопада 2022, 05:31
335
0
Ігор ЧЕРНЯВСЬКИЙ: «Бачити українські прапори за кордоном – щось неймовірне»
Асоціація футзалу України. Ігор Чернявський

Універсал національної чоловічої збірної України Ігор Чернявський підбив підсумки матчу 4-го туру основного раунду європейської кваліфікації до чемпіонату світу 2024 проти Косова (5:2).

– Ігоре, як оціниш вчорашній поєдинок проти Косова? Наскільки важко він дався нашій команді?
– Насправді, зустріч дійсно виявилася напруженою і важкою для нас. Головне, що ми здобули перемогу, і після трьох зіграних матчів маємо дев’ять набраних очок. 2022-й рік був насиченим для нас. Ми провели чимало офіційних матчів. Приємно завершити його на мажорній ноті.

– Наскільки важливо забити першими, зважаючи на перебіг подій у попередній очній зустрічі?
– Вважаю, що перший гол є важливим у будь-якому матчі. Він додає впевненості та змушує суперника розкриватися. У першому поєдинку косовари вразили наші ворота дуже швидко і у трохи курйозному стилі. Після цього суперник більше сподівався на контратаки. Вчора першими забили ми, а у середині тайму зуміли розвинути власну перевагу. Втім, віддам належне суперникам. Вони не опустили руки, а продовжили боротися.

– Ти у другому матчі поспіль забиваєш у ворота Косова. Можеш назвати цю команду «своїм» суперником?
– Напевно, так. Дуже задоволений від того, що зумів вчора відзначитися, а також допоміг команді здобути важливі три очки. Сподіваюся, що у подальшому до списку «моїх» суперників потрапить не лише збірна Косова.

– Цей матч став для нашої збірної першим виїзним у рамках основного раунду чемпіонату світу-2024. Як гралося за трибун, які підтримують суперника?
– Як на мене, зараз для нашої збірної усі матчі є виїзними. Жодна інша країна не замінить рідної України. Завжди хочеться грати у залі з великою кількістю людей та в якому панує чудова атмосфера. Вчора вболівальники активно підтримували збірну Косова, але це не завадило нам продемонструвати свій рівень та перемогти.

– Тим не менш, на трибунах була невелика група українських вболівальників. Наскільки відчувалася їхня підтримка?
– Зізнаюся чесно, я був приємно здивованим, коли побачив українських вболівальників на трибунах. До речі, вони мали дуже зручні місця на центральній трибуні. Під час зустріч я чув їхні слова підтримки. Після матчу ми всією командою їм подякували. Бачити українські прапори на трибунах за кордоном – це щось неймовірне!

– Наостанок поговоримо про клубні справи. Тебе визнали найкращим гравцем жовтня у Екстра-лізі. Наскільки приємно отримувати такі відзнаки?
– Так, дуже приємно коли футзальна спільнота відзначає твою роботу на майданчику. Я намагаюся у кожному матчі викладатися на 100%, щоб допомогти команді досягти максимального результату. Хочу розділити цю нагороду з усім партнерами по «ХІТу».

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.