Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Михайло ФІЛІМА: «У перший день для нас усе склалося досить вдало»

Капітан збірної України – про дві перемоги над японками

Михайло ФІЛІМА: «У перший день для нас усе склалося досить вдало»
Арата Ямаок TENNIS Club. Катаріна Завацька та Михайло Філіма

Капітан жіночої збірної України з тенісу Михайло Філіма в коментарі Sport.ua розповів про перший ігровий день матчевої зустрічі Кубку Біллі Джин Кінг проти команди Японії.

- Обидва матчі були дуже складними. В першому поєдинку була рівна гра, був дуже важкий гейм за рахунку 3:2 – Марта змогла лише з сьомого брейкпойнту взяти брейк. Після такого довготривалого гейму було дуже важко втримати концентрацію, і вона програла вісім м’ячів поспіль. За рахунку 4:4 знову віддала свою подачу, але, на щастя, змогла морально повернутися в сет, зробила зворотній брейк і потім дуже впевнено відіграла тай-брейк, що і дозволило отримати невеличку психологічну перевагу на другий сет.

У другій партії знову була рівна гра дуже високого рівня, і тільки наприкінці другого сету Марта змогла взяти брейк і довести матч до логічного завершення.

- Як оціните гру її суперниці?
- Дої – хороший гравець, ми з командою переглядали її гру до матчу. Був тактичний план, були невеликі корективи впродовж гри. Особливо наприкінці другого сету. Спочатку Дої грала свою коронну гру, у неї є декілька комбінацій, які найчастіше приносять результат. А потім Місакі трохи змінила свою тактику, треба було підлаштовуватися, і Марта це змогла зробити. Я дуже задоволений і вдячний їй за це.

- В другому сеті вам довелося трохи заспокоювати Марту, що ви їй казали?
- Трохи було негативних емоцій, але це зрозуміло. Був важкий перший сет, багато класних розіграшів у другому. Вже була втома і фізична, і емоційна. І коли людина відчуває цю напругу і втому, то стає більш нервовою. Наша робота – зробити все можливе, щоб гравець зміг контролювати ці емоції. Є моменти, коли потрібно, щоб ці емоції вийшли. Але краще, щоб це було швидко, потім вдається концентруватися на подальших розіграшах і геймах.

- Чи очікували такої стабільної гри від Завацької?
- Як я казав раніше, Катаріна – це тенісистка високого рівня, рейтинг не відображає дійсний рівень її гри. Коли команда поруч в паузах, капітан поруч – це їй допомагає. Я був впевнений, що вона буде грати на рівні із суперницею. Спочатку були дуже легкі гейми на подачі японки, вона грала агресивно, чітко і без помилок. А потім потрошку Катя знайшла і впевненість, і ритм на подачі Учідзіми. І після успішного прийому вже вона домінувала в розіграшах. Завацька грала більш правильно, що і треба було показати проти цієї суперниці.

- В кінці матчу Катаріна нібито скаржилась на біль у плечі. Чи є якісь проблеми з цим?
- Це не травма, а більше втома після навантаження. Було дуже багато довгих розіграшів. І ви маєте розуміти, що це не просто одиночна гра, а гра за команду. Це ще більше додає тиску, втома приходить раніше. Тому я дуже задоволений, що їй вдалося виграти заключний гейм, який був максимально напруженим. Сьогодні досить вдало все для нас склалося.

- Марта завтра грає перший матч, чи вже встигли обговорити план на гру?
- Сьогодні після матчів були відновлювальні процедури, а готуватися до матчів будемо уже завтра на свіжу голову. Є планове тренування, потім є час, щоб обговорити тактику і план на гру.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.