Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 листопада 2022, 15:32
10598
2

Другий хет-трик Довбика, перемоги Динамо, Шахтаря та аутсайдерів

Найцікавіші події 12-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 11 листопада 2022, 15:32
10598
2
Другий хет-трик Довбика, перемоги Динамо, Шахтаря та аутсайдерів
СК Дніпро-1. Артем Довбик

Після завершення єврокубків УПЛ набрала крейсерську ходу, проводячи по два тури на тиждень. Наставник «Дніпра-1» Олександр Кучер зазначив, що такого графіка раніше ніколи не бачив, але що вдієш: такі нинішні реалії і до трьох матчів за шість днів теж треба звикати. У дніпрян це виходить непогано: у Ковалівці завдяки хет-трику Довбика «Дніпро-1» здобув чергові три очки. Здобули синхронні перемоги й переслідувачі дніпрян – «Шахтар» та «Динамо».

Також слід відзначити перші перемоги у чемпіонаті «Інгульця» та «Чорноморця». Після 12 туру в турнірній таблиці зникли останні нулі в графі перемоги.

Матч туру


ФК Динамо. Джастін Лонвейк та Віктор Циганков

У центральному поєдинку туру «Динамо» досить легко розібралося з «Олександрією», скоротивши відставання у таблиці від команди Юрія Гури до одного пункту. Знову не пішов із поля без результативної дії Віталій Буяльський, який після цього туру має 9 голів в активі. Двома асистами відзначився Циганков і перший м'яч за киян провів Лонвейк.

Гості змогли забити гол престижу, який провів вихованець «Динамо» Артем Шулянський.

Перемоги туру

«Інгулець» та «Чорноморець» здобули перші перемоги у чемпіонаті. Команда Сергія Лавриненка у Києві переграла «Зорю», перервавши чотириматчеву переможну серію луганчан. Наприкінці першого тайму Марусич, замкнувши вивірений пас Смолякова, забив м'яч, який приніс перші три очки колективу з Петрового у сезоні. «Зоря» після перерви мала кілька стовідсоткових моментів, щоб відігратися (Русин не забив пенальті, Чурко пробив у поперечину), але загалом перемога «Інгульця» цілком заслужена.

«Чорноморець», у свою чергу, переграв «Минай». Переможний м'яч із пенальті у дебюті зустрічі забив Ілля Путря. Одесити завершували зустріч удесятьох, але все ж таки змогли утримати переможний рахунок.

Повернення туру

У харківському дербі у складі «Металіста» в УПЛ дебютував Андерсон Піко. На 80-й хвилині 34-річний бразилець, який на око має зайвих 4-5 кілограмів, вийшов на поле замість Панасенка і першим же дотиком міг забити. Однак м'яч після його удару зі штрафного пролетів поряд зі штангою.

Зазначимо, що Піко повернувся до УПЛ через шість років. У сезоні 2015/16 бразилець, який уже тоді мав проблеми із зайвою вагою, виступав у складі «Дніпра» Мирона Маркевича.

Пристрасті туру

У поєдинку «Кривбас» – «Ворскла» арбітр Віталій Романов показав одразу три червоні картки. Спочатку червоне світло перед собою побачив Андрій Понедельнік, який скосив грубим підкатом Юрченка, потім другу жовту, а за нею і червону картку отримав Сефері. Македонець симулював у штрафному майданчику, випрошуючи пенальті, але випросив для себе вилучення. Марлісон на початку другого тайму вдарив опонента ногою у невинній ситуації – і залишив свою команду у меншості.

Сейви туру

Якби не впевнена гра Дмитра Різника, команда Скрипника пропустила б набагато більше від «Кривбасу». Чого варті сейви голкіпера збірної України, коли протягом кількох секунд Різник спочатку парирував пенальті від Хомченовського, а потім впорався з добиванням впритул. Крім цього, Різник записав на свій рахунок ще кілька порятунків, а переграти його вдалося лише з ще одного пенальті.

Герой туру


СК Дніпро-1

Форвард «Дніпра-1» Артем Довбик зробив хет-трик у поєдинку із «Колосом». У дебюті зустрічі Артем реалізував пенальті, другий гол забив, вигравши боротьбу на другому поверсі, а крапку поставив, підставивши ногу після передачі Громова на 77 хвилині зустрічі. Для Довбика це вже другий «трюк із капелюхом» у чемпіонаті: у 6-му турі він забив три м'ячі у ворота «Зорі».

Після гри наставник «Колосу» Ярослав Вишняк зазначив, що Довбик уже переріс рівень нашого чемпіонату. І з ним важко не погодитись. У Довбика в активі 9 голів у чемпіонаті та 5 у Лізі конференцій.

Травми туру

У поєдинку із «Колосом» дніпряни втратили одного зі своїх лідерів. Олексій Гуцуляк отримав травму та не зміг дограти до кінця першого тайму. За хвилину до свистка на перерву Гуцуляк підійшов до брівки та попросив заміну.

Четвертий арбітр попросив гравця вийти за межі поля, щоб йому надали допомогу, але йому парирував Адамюк: «Він не може – дуже болить». Поки що складно сказати, наскільки серйозна травма у Гуцуляка, але його відсутність - відчутна втрата.

Аналогічне пошкодження у поєдинку з «Динамо» отримав лідер «Олександрії» Владислав Калитвинцев. На початку другого тайму хавбек попросив заміну та з «мокрими очима» залишив поле.

Ювілей туру


ФК Шахтар. Андрій Пятов

Андрій Пятов уперше цього сезону зіграв за «Шахтар». Поєдинок проти «Вереса» став для 38-річного голкіпера 300-м за «гірників» у чемпіонатах України. До того ж, Пятов відкрив свій 20-й сезон в УПЛ і увійшов до десятки найстарших голкіперів в історії чемпіонатів України. Після матчу ювіляр, який відіграв без помилок і на своєму звичному рівні, зазначив, що ще не має наміру вішати рукавички на цвях.

Клас туру

«Шахтар» на класі розібрався з «Вересом». Команда Ігора Йовічевіча повністю контролювала хід матчу, і не дозволила супернику нічого створити біля своїх воріт. Варто відзначити другий поспіль впевнений матч Дмитра Криськіва, якому Йовічевіч на старті сезону рідко довіряв місце у стартовому складі. Криськів знову забив і знову заробив пенальті для своєї команди, який реалізував Мудрик.

А ще він міг забити красень-гол, коли після передачі Михайличенка з флангу злету пробив з 11 метрів, але м'яч влучив у поперечину.


ФК Шахтар. Дмитра Криськів

Гол туру

Віталій Буяльський знову не пішов з поля без забитого м'яча. На 9-й хвилині зустрічі з «Олександрією» півзахисник «Динамо» в дотик переправив м'яч у ворота після передачі Циганкова.

Символічна збірна туру: Різник – Михайличенко, Матвієнко, Адамюк – Піхальонок, Смоляков – Криськів, Буяльський, Крушинський, Циганков – Довбик.

Сергій Циба
Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

За Україну грати не зможе. Гравець Полісся отримав виклик в іншу збірну
Футбол | 18 березня 2024, 15:43 8
За Україну грати не зможе. Гравець Полісся отримав виклик в іншу збірну

Еміль Мустафаєв може вперше зіграти за національну команду Азербайджану

Колишній абсолютний чемпіон світу: «Усик виграє у Джошуа 10 боїв з 10»
Бокс | 18 березня 2024, 14:43 1
Колишній абсолютний чемпіон світу: «Усик виграє у Джошуа 10 боїв з 10»

Джош Тейлор не вважає, що Ентоні здатен перемогти Олександра

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zzg77
Аж два НУЛІ - поразки Дніпра та Шахтаря!  Треба бути уважнішим!
виталий жалыбин
пойдет на повышение однозначно