Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ITF
| Оновлено 10 листопада 2022, 18:56
1029
2

Михайло ФІЛІМА: «Без Ястремської у нас немає права на помилки та травми»

Капітан збірної України – про майбутню матчеву зустріч із командою Японії

| Оновлено 10 листопада 2022, 18:56
1029
2
Михайло ФІЛІМА: «Без Ястремської у нас немає права на помилки та травми»
Арата Ямаока TENNIS Club. Михайло Філіма

Капітан жіночої збірної України з тенісу Михайло Філіма в коментарі Sport.ua поділився очікуваннями від матчу Кубку Біллі Джин Кінг проти команди Японії.

- Коли дівчата прибули до Японії? Яка ситуація з травмою Люди Кіченок?
- Першою приїхала Катаріна, а наступного дня Марта з Людмилою.

Травма у Люди є, вона одразу ж потрапила до нашого фізіотерапевта. Сподіваюся, що в суботу вона буде на 100% готова. Тренується Кіченок майже на максимум, але зараз не потрібно багато часу проводити на корті, бо це кінець сезону. Дівчата вже награлися за рік, зараз потрібно максимально ефективно витрачати час.

- Наскільки важка втрата Ястремської? Чому не вдалося взяти ще когось?
- Це втрата, бо кожна наша дівчина вносить вагомий вклад в загальний результат. І немає різниці, грає вона «живий» матч, чи ні. А в нашому випадку і так було заплановано чотири гравці, а не п’ять. Зараз – три, і взагалі не маємо права на помилки і травми. Це ризик, але, на жаль, є речі, на які ми не можемо вплинути. У Ястремської серйозна хвороба, вона в очікуванні завершення лікування. А шансів оформити комусь візу вже не було.

- Як вам результати жеребкування?
- Жеребкування носить досить формальний характер, але я вважаю, що для нас воно вдале. Особисто я хотів, щоб Марта розпочинала цей матч, так воно і склалося. Все добре.

- Що можете сказати про склад суперниць, про відсутність Наомі Осаки?
- Безумовно, відсутність Осаки для нас – гарні новини, але це читалося. Стосовно інших, то вони будуть грати набагато сильнішим складом, ніж приїжджали до нас у Чорноморськ.

Цього тижня Місакі Дої і Моюка Учідзіма помінялися місцями у рейтингу WTA. Вони приблизно рівні за своїм рівнем тенісу, ми вже дивилися їхні останні матчі. Є план, як грати. Кожна гра буде складною. Особисто я не можу виділити фаворитів ні в першому матчі, ні в другому. Навіть незважаючи на те, що Катаріна нижче за рейтингом, але її рівень гри набагато вищий за місце в світовій класифікації. На жаль, цього сезону вона зіграла дуже мало турнірів, тому є сподівання, що Катя зможе продемонструвати свій рівень. Цього року в Ешвілі вона показала, як може грати, коли в другий день сенсаційно перемогла Шелбі Роджерс. Повторюся, що рівень гри Катаріни досить високий, тому я сподіваюся на два рівних складних матчі в п’ятницю.

- Як було дивитися матч проти команди США в ролі глядача?
- Було нормально. Можна сказати, що на відстані дивитися легше, але я був на зв’язку, на SMS з Олею Савчук. Був трішечки присутній.

- З Токіо маєте гарні тренерські спогади. Чи додає це сил та впевненості?
- Додає. Тому що зараз ми граємо на тому ж центральному корті, де Еліна Світоліна здобула олімпійську «бронзу». І Люда була на цій базі. Покриття не змінилося, вони нічого не змінювали. Тому є спогади і сподівання, що Токіо – трошки рідна частинка для України.

Але ми граємо не вдома. За прогнозами, будуть повні трибуни в суботу. В п’ятницю, можливо, ні, бо робочий день. Впевнений, що буде цікаво.

- Перед матчем Кубку Девіса був конфлікт гравців з федерацією, чи вдалося його вирішити?
- Мені важко сказати про рішення однієї чи іншої сторони. Я особисто телефонував кожному нашому гравцю, кого я хотів бачити. В когось були причини, чому, на жаль, вони сюди не приїхали. Шанси зібрати найсильніший склад були, але в когось травми, в когось інші плани. Але це не стосувалося того конфлікту, – сказав Філіма.

Відзначимо, що матчева зустріч відбудеться 11-12 листопада в Токіо.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василий Гредюшкин
А  чому не хоче  грати  за  збірну   нинішня  перша ракетка  України???