Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ITF
| Оновлено 12 листопада 2022, 05:27
2271
0

Японія – Україна. Виїзд до Токіо без права на помилку

Збірна України з тенісу вдруге за два роки зіграє з японками

| Оновлено 12 листопада 2022, 05:27
2271
0
Японія – Україна. Виїзд до Токіо без права на помилку
Арата Ямаока TENNIS Club

11 та 12 листопада у Токіо відбудеться матч плей-оф Кубку Біллі Джин Кінг, у якому зіграють жіночі збірні Японії та України з тенісу.

Хто буде грати?

Спочатку у складі збірної України значилися чотири тенісистки, але Даяна Ястремська стикнулася з несподіваними проблемами зі здоров'ям у вигляді каменю в нирках. Через це їй довелося відмовитися від поїздки в країну сонця, що сходить.

Тому до столиці Японії вирушили лише Марта Костюк, Катаріна Завацька та Людмила Кіченок. Заміну Ястремській банально не встигли знайти, а домовитися заздалегідь із деякими нашими тенісистками знову не вийшло.

Склад збірної України:

Марта Костюк (№70 WTA, №46 WTA парний),
Катаріна Завацька (№339 WTA),
Людмила Кіченок (№9 WTA парний).

Капітан: Михайло Філіма

У жовтні ми з великими надіями чекали на офіційну заявку на цей матч від японської сторони. Цього разу нам знову пощастило, головна зірка японської команди Наомі Осака опинилася поза списком. Востаннє експерша ракетка світу зіграла за національну команду у лютому 2021-го, програвши одиночний матч іспанці Сарі Соррібес Тормо.

Зазначимо, що після поразки українській команді у квітні 2021-го у Чорноморську японки вибули до зональних змагань, де Осака також не виявила великого бажання брати участь. Але там японки впевнено розібралися з Індонезією, Новою Зеландією, Південною Кореєю та Китаєм. Найбільше постаралася Моюка Учідзіма, яка виграла всі чотири одиночні матчі у двох сетах. У цьому протистоянні вона буде першим номером своєї команди, оскільки Місакі Дої цього року показує досить паршиві результати (10 перемог при 24 поразках), що призвело до зниження рейтингу. Якщо на початку року японка ще входила до топ-100, то зараз ризикує вилетіти до третьої сотні.

Особливо варто відзначити зіграну пару Ена Сібахара / Сюко Аояма, яка минулого сезону була однією з найкращих у світі. Цього року дівчата зіграли разом лише в Австралії та у матчах за збірну, рівень їхніх результатів у дуетах з іншими виконавцями помітно впав. Але вирішувати долю матчевої зустрічі у протистоянні з таким дуетом – не найкращий варіант розвитку подій.

Склад збірної Японії:

Моюка Учідзіма (№105 WTA, №124 WTA парний)
Місаки Дої (№180 WTA, №86 WTA парний)
Ена Сібахара (№22 WTA парний)
Сюко Аояма (№23 WTA парний)
Саяка Ісії (№880 WTA, №1295 WTA парний)

Капітан: Тосіхіса Цутіхасі

У якій формі українки?

Мабуть, треба розпочати з Людмили Кіченок, яка провела найкращий сезон у кар'єрі. Люда цього року в дуеті з латвійкою Альоною Остапенко піднялася на якісно новий рівень, завершивши сезон на дев'ятому рядку світового рейтингу з двома півфіналами Grand Slam, півфіналом Підсумкового турніру WTA, а також трьома титулами, один з яких був на великих змаганнях WTA 1000 Цинциннаті. На WTA Finals результат міг бути і трохи кращим, але українка травмувалася перед початком змагань і не могла показати свій максимум. Хотілося б вірити, що до протистояння з японками вона підійде у гарній формі, якщо п'ятий парний матч буде потрібен.

Марта Костюк наприкінці сезону не виблискувала, але й такого провалу, як у Ястремської з 10 поразками в 11 матчах, вона не мала. Після US Open Марта зіграла чотири турніри, на яких змогла виграти два матчі. Але всі поразки були від тенісисток, які стояли вище у рейтингу. У складі Японії таких виконавиць немає, хоча у цьому турнірі позиція у світовій класифікації часто мало що означає. В особистому житті у Марти начебто все також стало добре, відсутність проблем на цьому фронті завжди допомагає у професійній кар'єрі.

Катаріна Завацька зіграла неповний сезон, який розпочала лише у квітні. У матчі збірної проти грізної команди США Катя видала свій найкращий матч у кар'єрі, сенсаційно перегравши у двох сетах Шелбі Роджерс. Після того рівня гри, який продемонструвала українка, здавалося, що її подальший злет у рейтингу неминучий, але проблеми зі здоров'ям знову вставили палиці в колеса. Нещодавно Катаріні навіть довелося грати на 25-тисячнику, де вона дійшла до фіналу.

Матчі між собою

Україна та Японія зустрічалися у квітні минулого року у Чорноморську. Тоді ще головною проблемою був ковід, через який провести зустріч, яка спочатку мала відбутися в Японії, не вийшло. Українська сторона швидко зорієнтувалася і зуміла організувати івент у Чорноморську на ґрунті. Японія привезла третій склад і була покарана з рахунком 4:0, хоча деякі з перемог і далися непросто.

За що боротимуться команди?

Переможець цієї зустрічі наступного сезону потрапить до раунду Кваліфікації, через який можна пробитися до Фіналу року. Команда, що програє, - вирушить підкорювати зональні турніри в Першій групі.

Розклад матчів

Перший день, 11 листопада

08:00 - Місакі Дої - Марта Костюк
10:00* - Моюка Учідзіма – Катаріна Завацька

Другий день, 12 листопада

06:00 - Моюка Учідзіма - Марта Костюк
08:00* - Місакі Дої – Катаріна Завацька
10:00* - Сюко Аояма / Єна Сібахара - Людмила Кіченок / Марта Костюк
* - орієнтовний час

Пряма телетрансляція матчевої зустрічі Кубка Біллі Джин Кінг Японія – Україна відбудеться на телеканалі Спорт 1.

Прогноз

Марта Костюк у доброму здоров'ї та гарному настрої сильніша і за Дої, і до Учідзіму. Тим більше, обидва її матчі розпочинатимуть ігрові дні, що нам явно на руку. Якщо наш лідер здобуде дві перемоги, то Катаріні Завацькій цілком під силу виграти одну зі своїх зустрічей. І хоча пара Костюк / Кіченок виглядає дуже перспективною, вирішувати долю зустрічі проти японського дуету дуже не хочеться. Тому наш шлях – перемога у одиночних матчах. Звичайно ж, все може виявитися набагато заплутанішим. На чужій землі в Кубку Біллі Джин Кінг грати на порядок складніше, хоча у квітні в США наші дівчата показали, що цей молодий склад здатний навіть на більше, ніж від них очікують.

Прогноз Sport.ua: Перемога збірної України з рахунком 3:1

Favbet
  • 2.2
  • 1.6
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.66
  • 2.04
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чемпіонат світу з хокею. Календар і результати матчів
Хокей | 09 травня 2024, 17:12 1
Чемпіонат світу з хокею. Календар і результати матчів

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії

Ястремська та Калініна з бубликом знищили росіянок на супертурнірі в Римі
Теніс | 10 травня 2024, 01:55 2
Ястремська та Калініна з бубликом знищили росіянок на супертурнірі в Римі

Даяна та Ангеліна успішно стартували в парному розряді, вигравши у дуету Александрова / Сізікова

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.