Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 березня 2023, 21:28
3027
0

Великі перемоги Шахтаря, Вереса та Динамо, вольова перемога Дніпра-1

Найцікавіші події 11-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 20 березня 2023, 21:28
3027
0
Великі перемоги Шахтаря, Вереса та Динамо, вольова перемога Дніпра-1
ФК Шахтар

Вперше за довгий час тур вийшов повним: без перенесень. «Шахтар» експериментальним складом впевнено обіграв «Інгулець». Крупні перемоги також в активі «Олександрії», «Вереса» та «Динамо». Лідер чемпіонату – «Дніпро-1» - здобув вольову перемогу над «Минаєм». В турі не зафіксовано жодної нічиєї.

Сейв туру

Півзахисник «Ворскли» Юрченко вважається штатним пенальтистом. Принаймні дев'ять попередніх підходів Владлена до «точки» були на його користь. Проте десятий, ювілейний удар виявився неточним. Точніше, Юрченко не зміг переграти голкіпера «Львова» Ільющенкова. І не скажеш, що гравець «Ворскли» погано пробив по воротах – просто чудову реакцію продемонстрував воротар львів'ян.

Демарш туру

Після закінчення матчу «Ворскла» – «Львів» виник невеликий конфлікт за участю представників обох команд та суддівської бригади. Львів'яни ображали арбітрів, викриваючи тих у непрофесіоналізмі, а суперника – у «нечоловічій поведінці». Наслідком інциденту став демарш наставника «Львова» Олега Дулуба, який не прийшов на обов’язкову післяматчеву прес-конференцію.

Матч туру

Чудове видовище у Києві на стадіоні імені Лобановського видали «Зоря» та «Металіст». Перший тайм вийшов «сухим», але досить «живим»: обидві команди створювали небезпечні моменти, але добре зіграли голкіпери. А ось після перерви було забито одразу п'ять м'ячів. Причому різного смаку. «Металіст» забив першим – Підлепенець реалізував пенальті. Чурко зрівняв рахунок, але Панасенко класним ударом знову вивів номінальних гостей уперед. Однак наприкінці матчу луганці змогли не лише відновити рівновагу, а й вирвати перемогу.

Джокери туру

Наставник «Зорі» ван Леувен явно вгадав із замінами у матчі проти «Металіста». Мишньов, який вийшов на гру замість Кирюханцева на 88 хвилині, вже на 89-й забив гол. А переможну крапку у грі поставив Шахов, який замінив на 75-й хвилині Булецу.

Ротація туру

Після матчу з «Лейпцигом» у Лізі чемпіонів наставник «Шахтаря» Ігор Йовічевич провів серйозну ротацію складу на гру чемпіонату проти «Інгульця». В основі не виявилося Бондаренка, Степаненка та Мудрика, натомість з перших хвилин вийшли Криськів, Джурасек, Очеретько та Назарина. На місці Мудрика зіграв Судаков, а правому фланзі оборони – центрбек Бондар. Також чудово виявив себе Криськів, який записав на свій рахунок гол+пас та ще заробив пенальті.

Від перестановки «доданків» сума не змінилася: «гірники» здобули впевнену перемогу – 3:0.

Заміна туру


ФК Шахтар. Данило Сікан (в центрі)

Форвард «Шахтаря» Сікан у матчі проти «Інгульця» з'явився на полі на початку другої половини зустрічі - на 57-й хвилині він замінив Траоре. Але ліміт часу не завадив Данилові стати героєм матчу. Спочатку він класно реалізував пенальті, а у компенсований час поставив переможну крапку у грі.

Пенальті туру

У матчі «Олександрія» - «Колос» арбітром Кривушкіним було призначено одразу три пенальті: два у ворота гостей, один у ворота господарів. Усі три спроби були реалізовані: відзначилися Третьяков та Рибалка («Олександрія») та гравець «Колоса» Оріховський. Цікаво, що у всіх випадках призначення одинадцятиметрових ударів викликає сумніви.

Гол туру

Класним дальнім ударом у грі «Олександрія» – «Колос» порадував півзахисник господарів Рибалка. У дебюті матчу Сергій перехопив м'яч від Оріховського в середині поля, змістився трохи ближче до штрафного майданчика гостей і сильним ударом з лівої ноги вгатив м'яч у притирання зі штангою. Шансів урятувати свою команду у Волинця не було.

Атака туру

«Верес» здобув впевнену та видовищну перемогу на НСК «Олімпійський» над «Металістом-1925». Особливо гарним вийшов другий гол підопічних Юрія Вірта. Причому не лише взяття воріт, а й уся атака, що стала результативною. «Верес» відмінно взаємодіяв на лівому фланзі атаки, де проходили і точні передачі, і обведення. Євген Пасіч віддав пас на Дахновського, той в один дотик переадресував сферу на Лебеденка, який класним ударом відправив м'яч у дальній кут воріт Сидоренка.

Двоходівка туру

Гол «Металіста-1925» у ворота «Вереса» вдався на славу. Причому і гол, і передача. Курило з центру поля закинув м'яч у штрафний майданчик на Русина, і Ростислав в один дотик відправив «адресат» точно за призначенням: м'яч рикошетом від штанги залетів у сітку. Дуже красиво. Жаль тільки для харків'ян, що такий гол не приніс їм турнірних балів.

Характер туру

Лідер у гостях в одного з аутсайдерів – такою була вивіска матчу «Дніпро-1» – «Минай». Однак, незважаючи на різницю в класі, закарпатська команда дала справжній бій дніпрянам. Саме підопічні Шарана першими відкрили рахунок – відзначився Воробчак. Але вів у рахунку «Минай» лише три хвилини. Далі дуже швидко трапилися два голи підопічних Кучера: забили Сарапій та Гуцуляк. А закрив гру гол Амаша. Таким чином, «Дніпро-1» залишився лідером чемпіонату, довівши свою безпрограшну серію до рекордних 16 матчів.

Молодь туру

Усі три м'ячі у грі «Рух» – «Кривбас» – на рахунку молодих футболістів. За криворіжців забивав 19-річний Волошин, а за львів'ян – ровесник Назарія Сапуга та 20-річний Слюсар.

Прогрес туру

«Динамо» досить легко обіграло «Чорноморець» - 3:0. Однак показовою є не стільки сама перемога команди Мірчі Луческу, скільки її рух турнірною таблицею. До цього туру «біло-сині» посідали лише дев'яте місце у турнірній таблиці. А після 11-го ігрового дня перемістилися на шосту позицію. Якщо тенденцію буде дотримано і далі, дивись, і в трійку лідерів динамівці піднімуться.

Символічна збірна туру: Ільющенков – Кравець, Сарапій, Амаш – Рибалка, Лебеденко, Третьяков, Криськів, Циганков, Буяльський – Сікан.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Український воротар забив божевільний гол через усе поле
Футбол | 05 травня 2024, 07:01 8
ВІДЕО. Український воротар забив божевільний гол через усе поле

Максим Воронов відзначився першим голом за «Атлетіко Паранаенсе»

Канело захистив абсолют. Мунгія зазнав першої поразки в кар'єрі
Бокс | 05 травня 2024, 07:35 0
Канело захистив абсолют. Мунгія зазнав першої поразки в кар'єрі

У Лас-Вегасі пройшов чемпіонський поєдинок за участю Сауля Альвареса

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.