Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
|
6614
3

Ігор БЄЛАНОВ: «Прикро, що в історії Динамо таке відбувається»

Фахівець оцінив виступи українських клубів у єврокубках

Ігор БЄЛАНОВ: «Прикро, що в історії Динамо таке відбувається»
Getty Images/Global Images Ukraine

Володар Золотого м'яча 1986 року Ігор Бєланов поділився своєю думкою про виступ українських клубів у єврокубках.

«Якщо говорити про «Шахтар», то ніяк не можу зрозуміти, як він примудрився програти «Лейпцигу» з таким великим рахунком? Адже у першому матчі з німцями «Шахтар» виглядав досить переконливо та впевнено переміг 4:1! Хоч би як сильно грав суперник із Бундесліги, але поступатися з великим рахунком йому на такому високому рівні донеччани не мали права. Тим більше, у Варшаві за підтримки великої кількості наших співвітчизників на трибунах. У цьому матчі я чекав від «Шахтаря», якщо не повторення такого переконливого результату, як у першому побаченні з «Лейпцигом», то хоча б гідної комбінаційної гри. Можливо, треба було грати в Лодзі, яка напрочуд фартова для команд нашої країни. Ще з того часу, як очолювана Олександром Петраковим молодіжна збірна України (U-20) стала чемпіоном світу. У ті щасливі миті для нашого футболу я був у Лодзі та радів разом із усіма учасниками та шанувальниками нашої команди.

Щодо єврокубкового виступу «Динамо», то про цю тему важко говорити. Коли таке було, щоб напередодні матчу з турками у ставках на їхню перемогу коефіцієнт був 1,9, а на динамівську – 4,0. Це потрібно так не поважати «Динамо», щоби так оцінювати його можливості! Колись ми турків возили так, що вони не знали, куди тікати! Причому забиваючи їм то п'ять, то три м'ячі (маються на увазі поєдинки єврокубкового сезону-1986/87, коли київське «Динамо» з Бєлановим у складі перемогло «Бешикташ» на виїзді 5:0, а потім виграло вдома 3:0 – прим. авт.)! А тепер дійшло до того, що один із наших грандів програє на умовно своєму стадіоні «Фенербахче»… Прикро, що в історії «Динамо» таке відбувається. Давно подібного у турнірних справах легендарного клубу не було, щоб у груповому турнірі єврокубкового розіграшу у шести матчах київська команда заробила лише одне очко. Чесно кажучи, в українських уболівальників була надія, що динамівці хоча б насамкінець у групі грюкнуть дверима. Але на жаль... Схоже, що криза у «Динамо» надто затяглася. Мені, як колишньому гравцю, за цим гірко спостерігати. Мало того, що команда повністю провалила цей єврокубковий сезон, то ще й у чемпіонаті України виглядає блідо і непереконливо. У механізмі «Динамо» щось сталося, що команда не може вигравати. Так і хочеться запитати керівників: і що далі?

Якщо ж говорити про «Дніпро-1», цей колектив викликає симпатію. У дніпрян молода та амбітна команда, яка мені дуже подобається. І хоча в неї немає достатнього досвіду виступів у єврокубках, все ж таки видно, що хлопці прогресують. Дехто, мабуть, думав, що після відходу Ігора Йовічевіча «Дніпро-1» «посиплеться». Однак цього не сталося. Дніпряни гідно виглядають у єврокубках, і у національному чемпіонаті впевнено лідирують. Недарма ж кілька гравців команди Олександра Кучера викликаються до лав збірної України. Так, шкода, що «Дніпро-1» не зміг перемогти в заключному матчі групового етапу з АЗ (Алкмаар). Однак навіть ця невдача, певен, загартує команду та її гравців».

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Чернов
Странный Беланов .Впечатление что он не смотрел игру а помнил счёт первого матча .Здесь не просто было подавляющее преимущество Лейпцига .Человек котопый играл не может не видеть что шахтер играет без тактики на бей беги.Кпкая разница на каком поле они грабят Кракове лодзи или Варшаве 
Sukiyaki
Как то  очень "по советски"
Такое ощущение, что комсомолец Беланов, оправдывается на собрании. Причем тут турки, 35 летней давности? К чему это?
То, что Динамо за это время завели в жопу проходимцы суркисы, очевидно всем, к чему эти риторически наивные вопросы?
Выталкиватель парашутистов
Это каким тупым надо быть, чтобы ожидать от шахтеров достойной игры в ответном матче.... Сейчас Лейпциг совершенно не та команда, которая проиграла шахтерам в первом туре, и только полный идиот и человека совершенно не разбирающийся в футболе мог такое сказать. Я давно сомневаюсь в адекватности любителя всего расейского обладателя ЗМ 1986 года. Кстати, а почему он не на фронте? А то сколько фоток выложил с автоматом в окопах...