Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 05 листопада 2022, 02:39
1718
0

Експерт: «Криза Динамо щось затяглася»

Ярослав Хома – про матчі «Динамо» та «Дніпра-1»

| Оновлено 05 листопада 2022, 02:39
1718
0
Експерт: «Криза Динамо щось затяглася»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній гравець львівських «Карпат» і національної збірної України Ярослав Хома прокоментував поразки «Динамо» та «Дніпра-1» у єврокубкових матчах на цьому тижні.

– Напередодні поєдинку в Польщі керівництво Динамо твердило, що кияни намагатимуться голосно грюкнути дверима, завдавши поразки стамбульському гранду. Дійсно, динамівцям не можна відмовити в старанності, але цього виявилося недостатньо, аби досягти потрібного результату на міжнародній арені. Потрібен високий рівень підготовки, а з цим у підопічних Мірчі Луческу останнім часом серйозні проблеми.

– Звернув увагу на те, що динамівці лише одного разу пробили в площину воріт гостей. Погодьтеся, за таких обставин практично нереально розраховувати на перемогу…
– Якщо відверто, то я думав, що динамівці, над якими не тяжів результат, хоча б у цьому матчі зіграють в своє задоволення, зосередившись на наступальних операціях. Проте цього не сталося. Можливо тому, що перевага в класі Фенербахче відчувалася і це змушувало номінальних господарів діяти з оглядкою на тили. До того ж, динамівці знову наступили, як то кажуть, на ті ж граблі, допускаючи прикрі помилки в обороні. Не виручив і воротар Георгій Бущан, котрий після травми ще знаходиться не в бойовій спортивній формі.

– Що далі?
– Виступ Динамо в єврокубковій кампанії інакше, як провалом й не назвеш. Як на мене, якщо під час зимової перерви кияни не підсиляться забивним нападником, то їм не уникнути неприємностей й на всеукраїнській арені. Спад у грі динамівців очевидний, його можна пояснити чималою кількістю молодих виконавців у складі киян, в котрих з певних причин виникли проблеми з фізичною підготовкою. Але, на жаль, криза щось затягнулася.

– На вашу думку, провал динамівців в Лізі Європи не призведе до відставки головного тренера Мірчі Луческу?
– Ні, бо клубне керівництво йому ще довіряє. Зрештою, пригадується, що й у Шахтарі, коли його очолював цей румунський фахівець, не завжди все було гладко. Проте досвідченому Луческу вдавалося знаходити можливості для виправлення становища. Побачимо, як буде цього разу, але динамівці вже не мають права на осічку в УПЛ.

– Тепер про Дніпро-1, котрий у матчі в Алкмаарі навіть переважав місцевий АЗ у контролі м'яча…
– Все ж, заради справедливості, слід сказати, що господарі створили більше гольових моментів, але дніпряни були близькі до того, аби не програти. На жаль, їм банально забракло концентрації наприкінці поєдинку, чим й скористався АЗ. Насторожило й те, що господарі забивали після прикрих помилок гостей при підстраховці в своєму карному майданчику. Таке вже траплялося з дніпрянами в матчах з тим же АЗ та Вадуцем у першому колі. Сподіваюся, що підопічні Олександра Кучера вже найближчим часом серйозно попрацюють над виправленням прорахунків, а накопичений міжнародний досвід повинен стати їм в пригоді не тільки на фініші першої частини змагань в УПЛ, а й наступної весни, коли проводитимуть поєдинки раунду плей-оф Ліги конференцій. Хоча дуже багато залежатиме від того, чи пощастить дніпрянам взимку зберегти нинішній склад.

Джерело zbirna.com
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Буде великий наступ росії, ЗСУ поки не готові»
Війна | 28 березня 2024, 20:11 29
Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Буде великий наступ росії, ЗСУ поки не готові»

Президент сподівається на військову допомогу США

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 23
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.