Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 листопада 2022, 00:15
655
0

БУБКА: З новим президентом НОК будемо разом працювати на успіхи спортсменів

17 листопада на генеральній асамблеї оберуть нового президента НОК України

| Оновлено 05 листопада 2022, 00:15
655
0
БУБКА: З новим президентом НОК будемо разом працювати на успіхи спортсменів
НОК України. Сергій Бубка

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка напередодні Генеральної асамблеї НОК України, яка відбудеться 17 листопада, розповів про рішення не подавати свою кандидатуру на наступний термін, підбив попередні підсумки 17 років роботи на чолі НОК України, а також розповів про те, як на олімпійський рух вплинула повномасштабна війна росії проти України.

– 17 листопада відбудеться Генеральна асамблея Національного олімпійського комітету, на якій серед іншого пройдуть і вибори президента. Ви вирішили не балотуватися?

– Я прийняв рішення не брати участі у виборах на пост президента НОК України. Я зосереджу свої зусилля на роботі «Фонду солідарності для підтримки олімпійської спільноти», який допомогає українським спортсменам під час війни готуватися до Олімпійських ігор в Парижі-2024 та Мілані-2026. Я завжди працював задля розвитку українського спорту і буду продовжувати робити це далі у Міжнародному олімпійському комітеті, з міжнародними федераціями та національними олімпійськими комітетами різних країн світу.

– Ви вже знаєте, хто висунув кандидатури на посаду президента НОК України. Будете підтримувати одного з кандидатів?

– Є чотири кандидати на пост президента НОК України. Є час кожному представити свою програму. 17 листопада олімпійська родина зробить свій вибір. Коментарі та інтерв’ю на цю тему я дам вже після обрання нового президента. Зараз головне, щоб наша олімпійська родина пройшла процес виборів злагоджено, чесно, гідно та прозоро, в рамках нашого Етичного кодексу та згідно з вимогами Міжнародного олімпійського комітету. Я віддам свій голос на виборах, як член МОК, за того кандидата, який буде найдостойнішим.

– Вас неодноразово обирали президентом Національного олімпійського комітету. Що за цей час вдалося зробити?

– Я вважаю, що ми з усією нашою командою робили все від себе залежне задля розвитку олімпійського руху України. І це визнав світ. Ми отримали нагороду, як найкращий Олімпійський комітет світу.

Ми починали роботу з оренди декількох кімнат в Міністерстві молоді та спорту України. А зараз маємо справжній «Олімпійський дім» на Подолі в Києві, якій є власністю НОК України. Ми купили його за власні кошти, які отримали від наших спонсорів та партнерів.

Фінансування організації виросло в сотні разів, завдяки маркетинговим та спонсорським програмам. А на церемонію нагородження найкращих спортсменів України «Герої спортивного року» чекала щороку уся спортивна спільнота України.

Ми всі – велика олімпійська родина, і протягом часу мого президентства я робив так, аби це розумів кожен спортсмен, тренер та кожен член НОК України. Ми працювали, працюємо, і за наступного президента будемо працювати разом задля успіхів наших спортсменів. Це наша головна мета. Адже атлети – це одне з облич країни, це ті, хто прославляє Україну на увесь світ. І наші олімпійці з цим відмінно справляються.

Кандидатами на посаду президента НОК є Олена Білосюк, Жан Беленюк, Вадим Гутцайт та Ігор Малинський.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа розповів, коли повернеться у стрій і висловився про Луніна
Футбол | 23 квітня 2024, 20:17 0
Куртуа розповів, коли повернеться у стрій і висловився про Луніна

Бельгієць розповів, що нікуди не поспішає

ПОЧЕТТІНО: «З такою грою Челсі не заслуговує виступати в єврокубках»
Футбол | 24 квітня 2024, 03:50 4
ПОЧЕТТІНО: «З такою грою Челсі не заслуговує виступати в єврокубках»

Коуч «Челсі» після матчу проти «Арсеналу» розповів про причини поразки

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.