Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 04 листопада 2022, 10:21
5873
18

Черговий гол Довбика не допоміг. Дніпро-1 не втримав нічию з АЗ

Дніпровська команда розпочне євровесну з 1/16 фіналу

| Оновлено 04 листопада 2022, 10:21
5873
18
Черговий гол Довбика не допоміг. Дніпро-1 не втримав нічию з АЗ
СК Дніпро-1

Багато викликів постає перед європейським футбольними клубами на початку нового сезону, проте якщо решта країн бодай якось намагаються боротись із надзвичайно щільним календарем, представники України в єврокубках ще й додатково мусять долати шалені відстані заради чергових зустрічей міжнародного рівня. Хтось за таких умов не може зачепитись за необхідний результат, а хтось, як дніпровський «Дніпро-1», на момент початку останнього туру все ще претендував на першу сходинку однієї з груп в Лізі конференцій УЄФА.

Колектив Олександра Кучера проводив цей вечір у гостях в нідерландського АЗ Алкмар, де розраховував узяти реванш у власних кривдників зразка першого туру цього турніру (0:1), і разом із тим остаточно забратись на першу сходинку квартету. За умов дебютного сезону на міжнародній арені, це вважалося б неабияким здобутком. Та ще й з кадровою кризою, яка застала зненацька СК останніми тижнями. Однак виключність перемоги як єдиного необхідного результату для українського клубу робило це завдання надзвичайно складним.

Опади у вигляді дощу з якоїсь причини постійно супроводжують закордонні вояжі дніпрян, тож у звітному матчі їм знову довелось зіштовхнутись із примхами природи. Щоправда, аж ніяк не можна списувати на погану погоду кричущу помилку центру захисту команди Кучера, який уже на восьмій хвилині залишив без опіки перед воротами Одгора. Нападник у падінні завершив головою подачу з лівого флангу від Карлссона, завдяки чому його команді вдалось задати темп подальшого розвитку подій у першому таймі.

Однак оклигати від стартового шоку гості все ж таки зуміли достатньо швидко. Піхальонок майже одразу отримав відмінну гольову нагоду, проте пострілом із лівого флангу штрафного не зумів переграти голкіпера, як і Довбик під час власного завершення навісу Амаша трохи згодом. Цікавим та варіативним був напад «Дніпра-1» у ці хвилини, і навіть трохи невдалий дальній постріл від Бабенка з центральної зони завдавав чимало клопоту захисту суперників.

Як такого, тиску з боку української команди при цьому не спостерігалось. Дніпряни могли дозволити собі раптово провалитись у захисті, і потім лише на поталу Валефу залишати порятунок воріт від ударів Одгора чи Беукема з близької відстані. Проте подібна авантюрна гра зрештою завершилась голом перед відходом на перерву, коли черговий навіс від Амаша з лівого флангу Довбик таки завершив перед чужими воротами.

Трохи занервував, вочевидь, тренерський штаб господарів, адже вже з перших хвилин другого тайму використав перевагу в наявності хоча б якоїсь ротації. На полі з’явився нападник Павлідіс, який, якщо й виходить на заміну, то в єврокубках це робить точно результативно. І одразу ж Сваток мав нагоду подарувати новоприбулому супернику гол невдалою передачею назад у власному штрафному, проте той схибив у вирішальний момент.

Десь у цей момент можна було остаточно здогадатись, що «Дніпру-1» доведеться відігравати в захисті більшу частину ігрового часу до завершення матчу. Зрештою, так воно й вийшло. У СК банально не було сил для виходу з-під пресингу, і наприкінці гри центр захисту знову випустив із поля зору суперника у власному штрафному. Павлідіс завершив навіс Сугавари з правого флангу, що не стало несподіванкою ні для кого.

Фінальний свисток грецького арбітра Анастасіоса Папапетру зафіксував здобуття нідерландським АЗ Алкмар 15 очок та посідання підсумкової першої сходинки турнірної таблиці, тоді як дніпровський «Дніпро-1» зміг розраховувати на 10 набраних балів та друге місце відповідно, із подальшою участю в стикових матчах Ліги конференцій УЄФА.

Ліга конференцій. 6 тур. Група Е.

«АЗ Алкмар» - «Дніпро-1» - 2:1.

Одгар, 8, Павлідіс, 88 - Довбик, 40.

Д. де Віт, 69 - Бузанелло, 59.

«Дніпро-1»: Валеф, Адамюк, Сваток, Сарапій, Бузанелло, Бабенко, Піхальонок, Рубчинський (Когут, 86), Амаш, Назаренко (Кононов, 89), Довбик.

«АЗ Алкмаар»: Верхюлст - Хаціадіакіс, Беукема, Деккер (Павлідіс, 46), Керкез - Рейндерс (Коопмейнерс, 89), Д. де Віт, Класі (Базур, 89) - Сугавара, Одгар (Лахто, 64), Карлссон (ван Бредероде, 64).

Арбітр: Анастасіос Папапетру (Греція).

«АЗ-стадіон» (Алкмаар, Нідерланди).

АЗ АЛКМААР - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

87’
ГОЛ ! М'яч забив Vangelis Pavlidis (АЗ Алкмар).
40’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
8’
ГОЛ ! М'яч забив Йенс Одгор (АЗ Алкмар).
Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вусик
В цілому Дніпро-1 провели чудовий сезон. В принципі мало хто сподівався на 1 місце в групі, і на цьому , як-то кажуть, дякую. Тепер будемо чекати на жеребкування плей офф.
Alex86 1
Жаль что не дотянули что  б взять какие-то очки в копилку за ничью, но радует шо увидим еврокубковой весной.
adidas777
Коли немає лави запасних зовсім, складно на щось серйозне розраховувати в Європі.
avk2307
Нет запасных, усилить некем и при достаточно неплохой игре имеем 2-1. Ну не знаю что тут делать, может Ю 19 добавлять, а может кто и выстрелит как Рубчинский
dmitriy_kk
Что и требовалось ожидать. С такой защитой в еврокубках делать нечего! Против Миная, Кривбасса, Ингульца, и прочих такая игра вполне бы прошла. А в еврокубках детских ошибок не прощают. Хорошо что увидим команду хоть в 1/16, посмотрим что там будет...
Gargantua
большинство пожаров в защите Днепра организовывает капитан Сваток.
Это капитан типа Сидорчука.
как человек он может и лидер, но в футбол играет слабо.
Vytas Meskauskas
В тактике Днепр превосходит Шахтер на голову, нет начало атак с вратаря что бы соперник сразу накрывал, стараются играть вперёд и на встречных курсах в европейский футбол но проблема Украинских команд пропускать на последних минутах при потери мяча
KvlaD
Хоть в плей офф ЛК вышли, уже неплохо. ДиНамО  и этого сделать не сумели.
nika007
С такой защитой играть ток на область Сваток еше в начале тайма должен был выводить АЗ вперед 
4inga4gyk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил