Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 листопада 2022, 22:40
2576
1

Крістіан БІЛОВАР: «Луческу порадив мені піти в оренду»

Захисник – про оренду в клубі АЕЛ із Кіпру

| Оновлено 02 листопада 2022, 22:40
2576
1
Крістіан БІЛОВАР: «Луческу порадив мені піти в оренду»
ФК Динамо Київ

21-річний український гравець оборони Крістіан Біловар, який з літа цього року на правах оренди у київського «Динамо» виступає за кіпрський АЕЛ, розповів про перехід у клуб із Лімассолу.

– Коли молоді футболісти ідуть в оренду, вони зазвичай обирають центральну Європу. Як у тебе склався варіант із Кіпром?

– У мене було кілька пропозицій: одна з них у Польщі, одна в Бельгії та одна з Кіпру. Для мене, як молодого футболіста, визначальним стало те, що тут мені пообіцяли ігрову практику майже в усіх матчах сезону.

– Ти розмовляв із Луческу перед тим, як іти в оренду? Можливо, він щось сказав тобі, якось мотивував?

– Так, я розмовляв із ним наприкінці тренувального збору у Швейцарії. Він порекомендував мені піти в оренду і сказав, що мені потрібно набиратися ігрової практики та досвіду. Тому що мені немає сенсу зараз сидіти на лаві запасних, а потрібно грати. Тільки так я зможу вирости у хорошого гравця. Я його послухав, і завжди буду дослуховуватися до його порад.

– Чемпіонат Кіпру, можливо, недооцінюють. Ми бачимо, як грав АЕК у групі Ліги Європи з «Динамо», пам’ятаємо про «Анортосіс», який у 2010-х вийшов до групового турніру Ліги чемпіонів, потім Європа дізналася про АПОЕЛ…

– Я можу сказати, що рівень чемпіонату зростає тоді, коли зростає рівень футболістів, які виступають у ньому. А за останні декілька років, три-п’ять, сюди приїжджає багато топових футболістів, причому в команди різного рівня – від лідерів до аутсайдерів. За приклад можна взяти «Аріс», який минулого сезону виступав у другій лізі, а зараз посідає друге місце у вищому дивізіоні. Це відбувається завдяки тому, що до них приїхало багато легіонерів, у тому числі з французької Ліги 1 та іспанської Ла Ліги. Також у цьому сезоні «Омонія» грала у групі Ліги Європи, і в двох матчах із «Манчестер Юнайтед» ні в чому не поступалася англійському гранду, той же «Аполлон» грав у Лізі конференцій із «Дніпром-1». Найцікавіше, що наступного сезону Кіпр буде представлений у єврокубках уже іншим командами, і в цьому краса чемпіонату країни.

– Виходить, твоя головна задача тут, на Кіпрі, – набуття досвіду, нових футбольних знань, аби повернутися до рідної команди?

– Зараз Бог дав мені таку можливість опинитися тут, і я бачу, що у цьому чемпіонаті та в цій команді я можу прогресувати. Але я не можу оцінювати свій прогрес – можу лише запевнити, що кожного дня докладаю максимум зусиль, аби розвиватися як футболіст. Звичайно, мені хотілося би повернутися до «Динамо», бо це мій рідний клуб, але мій прогрес оцінюватиме Містер, і остаточне рішення – повертати мене чи ні – буде за ним.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ф'юрі зізнався, чому відмовився проводити дуель поглядів з Усиком
Бокс | 17 травня 2024, 06:31 6
Ф'юрі зізнався, чому відмовився проводити дуель поглядів з Усиком

Бій за титул абсолютного чемпіона світу відбудеться в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія)

Несподіваний претендент на Луніна. Іспанський гранд хоче підписати українця
Футбол | 16 травня 2024, 09:08 5
Несподіваний претендент на Луніна. Іспанський гранд хоче підписати українця

«Атлетіко» Мадрид може оформити трансфер Андрія з «Реала»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
говорят потенциальный президент Динамо ))