Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 01 листопада 2022, 18:59
412
0

Анатолій ТРУБІН: «Хочемо більшого й надалі продовжити свій шлях»

Голкіпер «Шахтаря» – про євросезон у виконанні колективу

| Оновлено 01 листопада 2022, 18:59
412
0
Анатолій ТРУБІН: «Хочемо більшого й надалі продовжити свій шлях»
ФК Шахтар Донецьк. Анатолій Трубін

Вартовий воріт донецького «Шахтаря» Анатолій Трубін дав оцінку достроковому виходу «гірників» у футбольну євровесну. Як відомо, команда Ігора Йовічевіча у групі Ліги чемпіонів нижче третього місця вже точно не фінішує, а отже – продовжить виступи у плей-оф. Відкритим залишається лише питання: плей-оф якого саме турніру – Ліги чемпіонів чи Ліги Європи?

– Напередодні останнього туру групового етапу Ліги чемпіонів «Шахтар» достроково гарантував собі євровесну як мінімум у Лізі Європи і зберігає шанси на плей-оф ЛЧ, після жеребкування розраховували, що таке буде можливо?

– Я завжди ставлю перед собою великі цілі, не зважаючи ні на що. Так, влітку нас залишили всі легіонери та я все одно вірив і був упевнений на сто відсотків у тому, що ми будемо боротися на максимумі. Гравці голодні до Ліги чемпіонів, до таких матчів. Тож, я не втрачав упевненості, що ми зможемо здобути для себе євровесну і важливі очки для таблиці коефіцієнтів для України.

– Наскільки це був важкий шлях і за рахунок чого його вдалось так впевнено долати?

– Шлях ще не закінчився, але позитивний результат в усіх цих 5-ти матчах, це, без сумнівів, команда робота. Усі тих, хто більше грав, хто менше, на кожного суперника ми виходили з самовіддачею на мільйон відсотків. Саме це і вивело нас туди, де ми зараз знаходимось, при цьому ми не хочемо тішитись лише тим, що ми маємо. Ми хочемо більшого і далі продовжити свій шлях, усю цю казку в Лізі чемпіонів. Тому потрібно налаштуватись на останній матч і показати все, що ми можемо.

– Особисто для вас який найбільш пам'ятний момент на цьому шляху?

– Кожен матч дає щось особливе. Навіть якщо ти граєш у футбол 20 років, ні один матч не схожий на інший. Але для мене, мабуть, це був перший матч проти «Лейпцига». Адже це був наш початок, було здобуто блискучу перемогу на виїзді і тому найбільше запам'ятався мені.

– А найбільший нервовим який був момент?

– Нервував тільки після другого матчу проти «Реалу». Через свою помилку, але це теж частина шляху. Таке буває.

– А який найбільш щасливий момент?

– Нехай він буде 2-го числа!

У середу, 2 листопада, «Шахтар» у заключному матчі групи Ліги чемпіонів зіграє у Польщі із «Лейпцигом». Аби фінішувати на другій позиції у квартеті, «гірникам» обов'язково треба перемагати.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.