Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 листопада 2022, 04:33
3226
0

Нічия Шахтаря, перемога Динамо, Дніпро-1 – одноосібний лідер

Найцікавіші події 10-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 02 листопада 2022, 04:33
3226
0
Нічия Шахтаря, перемога Динамо, Дніпро-1 – одноосібний лідер
ФК Шахтар

Тур знову вийшов неповним: перенесено один поєдинок. У центральному матчі туру «Шахтар» та «Олександрія» поділили очки: бойова нічия 2:2. Осічкою «гірників» скористався «Дніпро-1», який переміг «Чорноморець»: тепер дніпряни одноосібно очолюють таблицю. «Динамо» здолало «Кривбас».

Перенесення туру

Тур знову вийшов неповним. Матч «Інгулець» – «Рух» рішенням керівництва УПЛ перенесено на пізніше. Львів’яни попросили про перенос матчу через участь «Руху» U-19 у Юнацькій Лізі УЄФА.

Точної дати проведення поєдинку наразі немає.

Триходівка туру

Блискавичну атаку в середині другої половини зустрічі проти «Минаю» провела «Ворскла». Полтавці «розірвали» правий фланг захисту команди Шарана фактично двома вдалими діями. З наступним влучним ударом. Сефері розігнав атаку, віддавши чудовий пас на забігання Кравцю, Василь сильно і точно прострілив у центр штрафного майданчика, і Марлісону залишалося лише не промазати у порожні ворота. Не промазав.

Каркаси туру

За грою «Дніпро-1» впевнено переграв «Чорноморець», хоч підсумковий рахунок мінімальний – 1:0. Якби підопічні Кучера реалізували всі свої небезпечні моменти, то напевно перемогли б з великим рахунком. Тричі після удару дніпрян м'яч влучав у каркас воріт – двічі після спроб Довбика та ще раз – після удару Назаренка. Щоправда, і одесити не залишилися у боргу – після удару Наумця м'яч ковзнув по поперечині.

Претензії туру

Арбітраж Катерини Монзуль у матчі «Дніпро-1» - «Чорноморець» не сподобався досвідченому півзахиснику одеситів Кравченку. Наприкінці першого тайму капітан «Чорноморця» після фолу свого одноклубника на Амаші зірвався на головну суддю: «Ви що, б*ть, знущаєтесь, на**й? До них торкатися можна»? Монзуль на претензії Кравченка не відреагувала. Навіть «гірчичником».

Кутовий туру

Ідеально розіграли корнер футболісти «Металіста» на дев'ятій хвилині гри проти «Львова». Чайковський подав у центр штрафного майданчика, де Прядун, випередивши своїх опікунів, головою точно пробив у кут воріт. Примітно, що ця пара в такій же послідовності трохи пізніше знову розіграла удар від кутового прапорця, але в тому моменті добре зіграв голкіпер львів'ян Ільющенков.

Джокер туру

На 75-й хвилині матчу «Львів» – «Металіст» наставник львів'ян Олег Дулуб кинув у бій форварда Ременяка. І через три хвилини Артур зробив свою справу, гарно замкнувши передачу з лівого флангу Полегенька.

Матч туру

Цікавим, бойовим та результативним вийшло протистояння «Шахтаря» та «Олександрії» на «Арені Львів». Номінальні гості відкрили рахунок уже на початку матчу: черговий шедевр на рахунку Цурікова. «Шахтар» відігрався наприкінці першого тайму, коли передачею Тейлора сповна скористався Михайличенко. Це перший гол Богдана за «гірників».

На початку другої половини зустрічі донеччани опинилися у меншості: Тейлор до свого асисту приплюсував і другу жовту картку. Але саме «Шахтар» забив знову: Мудрик вкотре довів, що на швидкості може творити дива.

Однак утримати перемогу «гірникам» не вдалося. За чотири хвилини до кінця основного часу олександрійці відігралися після розіграшу кутового: хороший удар на рахунку Демченка.

Гол туру

І знову Цуріков, і знову його розкішний удар. Цього разу захисник «Олександрії» засмутив «Шахтар» у дебюті матчу. Андрій отримав м'яч під гострим кутом до воріт суперника, й замість передачі, яка явно напрошувалася, вирішив пробити по воротах. Удар вийшов і сильним, і точним: м'яч, «прошивши» Трубіна, влучив у поперечину і опустився за лінію воріт.

Травма туру

У грі проти «Олександрії» травмувався півзахисник «гірників» Зубков (ушкодження задньої поверхні стегна). У середині другого тайму Олександра вимушено поміняв Петряк. За словами наставника «Шахтаря» Йовічевича, Зубков вибув на тривалий час.

Атака туру

Розкішну атаку з не менш класним завершенням провели футболісти «Зорі» наприкінці першого тайму гри проти «Металіста-1925». Булеца п'ятою переадресував м'яч на Кирюханцева, той перенаправив футбольний снаряд Нагнойному, який знаходився на краю штрафного майданчика. Денис першим торканням прийняв м'яч, а другим – зарядив у «дев'ятку».

Повернення туру

Основний голкіпер «Динамо» та національної збірної України Бущан відновився після складної травми. Георгій уже тренується в основній групі. На гру проти «Кривбасу» Бущан потрапив до заявки своєї команди. Однак на поле так і не вийшов: «рамку» захищав Нещерет.

Помилки туру

Два перші м'ячі у ворота «Кривбасу» динамівці забивали після грубих помилок суперника. Спочатку неприпустимо помилився Семенов, після чого підопічні Луческу відповіли швидкою контратакою та голом Ваната. Через дві хвилини фатальну помилку вчинив Татарков. Знову швидка відповідь киян – і Буяльський фактично зняв питання про переможця гри.

Сейв туру

На початку другого тайму захисник «Кривбасу» Дібанго не за правилами атакував у своєму штрафному майданчику Циганкова, і арбітр матчу Балакін призначив пенальті у ворота криворіжців. Суддівський вирок взявся виконувати сам постраждалий. Удар у півзахисника «біло-синіх» вийшов непоганим, у кут воріт, але блискуче зіграв голкіпер «Кривбасу» Сарнавський, який парирував удар. До речі, впорався Богдан і з повторним добиванням.

Символічна збірна туру: Різник – Михайличенко, Імереков, Адамюк, Кирюханцев – Піхальонок, Сидорчук – Мудрик, Булеца, Буяльський – Ванат.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Канело захистив абсолют. Мунгія зазнав першої поразки в кар'єрі
Бокс | 05 травня 2024, 07:35 0
Канело захистив абсолют. Мунгія зазнав першої поразки в кар'єрі

У Лас-Вегасі пройшов чемпіонський поєдинок за участю Сауля Альвареса

ВІДЕО. Український воротар забив божевільний гол через усе поле
Футбол | 05 травня 2024, 07:01 8
ВІДЕО. Український воротар забив божевільний гол через усе поле

Максим Воронов відзначився першим голом за «Атлетіко Паранаенсе»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.