Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 листопада 2022, 13:47
5183
6

Вилучення голеадора. Металіст у меншості не втримав перевагу над Львовом

Максим Прядун знову відзначився голом, проте разом із тим отримав і дві безглузді жовті

| Оновлено 04 листопада 2022, 13:47
5183
6
Вилучення голеадора. Металіст у меншості не втримав перевагу над Львовом
УПЛ

На превеликий жаль, українська Прем’єр-ліга в цьому сезоні на тлі загально відомих причин не може від кожного матчу вимагати гучної вивіски, яка б зосереджувала на собі увагу вболівальників. За таким прикрим збігом обставин матчі накшталт протистояння «Львова» та харківського «Металіста» на полі стадіону «СКІФ» у рамках десятого туру могли б залишитись поза фарватером глядацького інтересу. Однак саме в подібних протистояннях поміж командами з різних полюсів турнірної таблиці в сучасних реаліях і трапляються найнесподіваніші іформаційні приводи, на що ми з упевненістю очікували й від звітної зустрічі.

«Золоті леви» вже здобули собі репутацію позбавленого стабільності колективу, постійно опиняючись за крок від здобутих очок у матчах із власною участю. Натомість у футболістів Олега Ратія все було більш-менш прогнозовано, бо новачки «елітної» першості упевнено грали з рівними за силою суперниками, а під час ігор проти яскраво виражених фаворитів могли як згоріти, наприклад, донецькому «Шахтарю» (1:6), так і до останнього боротись за власне щастя, як це нещодавно було під час протистояння проти «Дніпра-1» (0:1).

Незважаючи на спроби Олега Дулуба продовжувати грати з акцентом на атаку, зі старту поєдинку саме гостям удалось заволодіти м’ячем. «Металіст» атакував дуже потужними та мобільними силами, і зрештою піймав суперників на поганому орієнтуванні всередині власного штрафного під час подачі кутового з правого флангу від Чайковського. Так вийшло, що захисники фактично розступились на шляху Прядуна, який летів завершувати передачу партнера ударом головою до меж воротарського.

Мине лише кілька хвилин, а нападник «Металіста» знову отримає повністю аналогічну нагоду забити, проте цього разу з його ударом ногою впорається голкіпер суперників. Було помітно, що «золотим левам» важко вдається навчатись безпосередньо за ходом гри, тож Дулуб уже встиг заповнити відповідними записами кілька сторінок у власному нотатнику.

Передати до кожного з гравців по одній записці з порадами, як саме потрібно грати проти харків’ян, було неможливо, тож «Львову» залишалось виключно покладатись на долю та відсутність додаткових пропущених м’ячів до настання перерви. А передумови для них цілком були у вигляді пари дальніх пострілів від Танковського та Демченка. У відповідь господарі мали виключно подвійні нагоди Мишенко та Никитюка під завісу першого тайму, однак влучність гравців на завершення була кричуще низькою.

Після перерви травма Чайковського залишила «Металіст» без якісного виконавця з умінням віддавати передачі в центральній зоні. На додачу до цієї проблеми, уже на 61 хвилині нападник Прядун вирішив спробувати намалювати пенальті в чужому штрафному, що в підсумку коштувало йому другого попередження. Харків’яни залишились у меншості, але не відмовились від спроб грати першим номером.

Ключовим моментом за таких умов стала витривалість підопічних Ратія. Зрештою, господарі зробили кілька замін, одна з яких – поява на полі Артура Ременяка – принесла їм омріяний успіх. На 78 хвилині гравець атакувального плану відгукнувся на простріл із лівого флангу від Полегенька, у дотик завершивши ударом у дальній кут якісну та швидку атаку своєї команди. На жаль, більшої кількості спроб із боку львів’ян провадити власні наступи ми не побачили.

Наступними вихідними «Львів» гратиме в гостях проти полтавської «Ворскли», а харківський «Металіст» навідається до луганської «Зорі».

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Львів» – «Металіст» - 1:1

Ременяк, 78 – Прядун, 9

Муравський, 48, Грисьо, 65, Вовкун, 90+5 – Прядун, 38, Підлепенець, 83

Прядун, 61 (друге попередження).

«Львів»: Ільющенков – Полегенько, Никитюк (В. Михайлів, 64), Муравський, Крушинський (Якимів, 85), Грисьо – Васильєв, Мишенко, Вовкун – Бугай, Нич (Ременяк, 75).

«Металіст»: Костик – Каплієнко, Ралюченко, Мизюк, Шопін (Клименчук, 82) – Танковський, Чайковський (Панасенко, 55), Демченко – Картушов (Коркішко, 75), Прядун, Підлепенець.

Арбітр: Олександр Солов'ян (Київ).

Стадіон: «СКІФ» (Львів).

Удари (у площину): 9 (2) – 7 (2)
Кутові: 7 – 6
Офсайди: 1 – 1.

ЛЬВІВ - МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Події матчу

78’
ГОЛ ! М'яч забив Артур Ременяк (Львів).
62’
Максим Прядун (Металіст) отримує червону картку.
9’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Прядун (Металіст).
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Матч між Труа та Валансьєном у Франції завершено достроково. Що трапилося?
Футбол | 04 травня 2024, 03:20 0
Матч між Труа та Валансьєном у Франції завершено достроково. Що трапилося?

Гра була зупинена через протести фанатів, які забрали поле петардами

Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби
Футбол | 03 травня 2024, 18:04 1
Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби

«Атлетіко» та «Челсі» – одні з фаворитів на трансфер нападника

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Artem Bugaenko
Господи. До яких пір навіть журналісти будуть відноситись упереджено до однієї з команд. Замість того, щоб написати доки в суддівстві буде кришуватись відповідні рішення. Порівняйте порушення гравця Металіста в грі з Вересом, там пенальті. Якщо брати за еталон, що там 100 відсотків пенальті. То в цьому матчі 1000 відсотків пенальті. Гравець зробив поштовх, від якого Прядун впав. Якби Прядун самостійно полетів і впав, то інше питання. А тут він в польоті, гравець Львова його штовхає. За що жовта? 
Artem Bugaenko
Ганьба цьому рашистському автору статті. Як і в рашистів відсутнє слово чесність та порядність. Передивіться Господи повтори, тоді пишіть. Якщо Прядун малював і сам падав, то нащо його гравець Львову штовхав? Можливо Прядун в польоті забив би м'яч, це затримка гравця який атакує. Якщо пенальті 50 на 50. То оці вилучення де гравець фізично не може не падати вже набридли. Пропоную видаляти всіх гравців на полі який впад від поштовху суперника. Брєєєєєєєєд
veteran1948
Где откопали этого судью за что Прядун получил две карточки. Не дают играть футболисту одному из лидеров по забитым мячам. Кто это спонсирует. Не интересно  смотреть на такой футбол и Презетко правильно  возмутился. 
Artem Bugaenko
Ми ж боремось за свободу думки. А не за статтю яка сподобається власнику спортивного каналу. Спорт юа перетворився на необ'єктивний сайт, який висвітлює події прям як у нашого ворога. Кому служу той і правий.
Gargantua
да, посмотрел видео. Я бы там назначил пенальти. 
Руку на плечо защитник положил, потянул Прядуна. Дорисовывал ли Прядун?  так это не возможно определить. Когда человек бежит, для падения может хватить и легкого касания. Фол защитника очевиден, в таких случаях надо ставить пенальти.
Вячеслав Федак
Металіст грав у десятьох проти дванадцяти. Суддя, був або не компетентн ий або "заряджений ".Ганьба!