Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 28 жовтня 2022, 11:02
12208
24

Євровесна буде. Дніпро-1 в Кошице мінімально переграв Аполлон

В останньому турі підопічні Кучера спробують зайняти перше місце в групі

| Оновлено 28 жовтня 2022, 11:02
12208
24
Євровесна буде. Дніпро-1 в Кошице мінімально переграв Аполлон
СК Дніпро-1

За умов проведення дебютного сезону на міжнародній арені демонструвати впевнену ходу ще й у рамках національної першості для колективу, що тільки на початку футбольного року отримав собі нового головного тренера, було дуже цікавим експериментом із непередбачуваним результатом після його завершення. Дніпровський «Дніпро-1» за останній місяць зумів як заробити собі реноме команди, яку неможливо зупинити на внутрішній арені, так і команди, яка має певні здобутки в Лізі конференцій УЄФА.

Поступово груповий етап добігав свого завершення, тож гравцям Олександра Кучера вже було потрібно більш детально визначатись із власними перспективами на весінню частину футбольного року. На відміну від київського «Динамо», СК мали кілька досяжних опцій як посісти першу сходинку в групі й відправитись одразу до 1/8 фіналу, або як залишити за собою бодай друге місце в квартеті, і відповідно розпочати грати посеред лютого. Визначальним у цьому плані був саме матч проти чинних чемпіонів Кіпру, «Аполлона», який відбувався в Кошице.

Вага цього поєдинку була значною, що цілком відчувалось на футбольному полі в діях футболістів. А тут ще й кадрова криза охопила команду Олександра Кучера, тож гравці українського клубу були більше заклопотані тим, щоб зайвий раз не наразитись на травми. Власне, футбол за таких умов був доволі повільним і до певної міри нецікавим. Усі атакувальні дії з обох боків замикались на намаганнях вивільнити простір на флангах, що без достатніх швидкостей було марною справою.

Що залишалось робити за таких умов для взяття воріт? Звичайно ж, бити по них із дальньої відстані. Олександр Назаренко одного разу спробував – не влучив, Амаш – із тим самим успіхом, а ось Піхальонок як приклався на завершення першого тайму в центральній зоні, так голкіпер суперників і загубив власні ворота.

«Дніпро-1» повів у рахунку в дуже зручний час для того, аби надалі просто втримувати комфортну перевагу над суперниками. На початку другого тайму команда Кучера ще кілька разів сходила до чужих володінь із завершальними дальніми пострілами Рубчинського та того-таки Амаша, проте через погану влучність Валентина та порятунок воротаря суперників не мала успіху. А потім господарі просто закрились у захисті.

Ключовою за таких умов була гра Макса Валефа на перехопленні передач із флангів від суперників, і голкіпер команди Кучера впорався зі своїми обов’язками якнайкраще. Дніпряни вільно дозволяли собі подовгу тримати м’яч, інколи виходити до чужої половини, і зрештою просто втримали перевагу над суперниками. Ті трохи занервували на завершення гри, однак вилучення Жраді за неспортивну поведінку їх дуже швидко вгамувало.

Завершуватиме груповий етап Ліги Європи УЄФА дніпровський «Дніпро-1» гостьовим матчем проти нідерландського АЗ, а кіпрський «Аполлон» прийматиме ліхтенштейнський «Вадуц».

Ліга конференцій 2022/2023. Група Е. 3 тур.

«Дніпро-1» (Україна) - «Аполлон» (Кіпр) - 1:0.

Піхальонок, 39.

В. Йованович, 26, Дігіні, 90+4.

Жраді, 88 (неспортивна поведінка).

«Дніпро-1»: Валеф – Адамюк, Сарапій, Сваток, Амаш – Рубчинський (Когут, 70), Бабенко - Танчик, Піхальонок (Логінов, 85), Назаренко (Назаренко, 85) – Довбик.

«Аполлон»: Йованович – Алеесамі, В. Йованович, Кіріяку, Кабрал (Жраді, 79) – Шполярич (Хаммас, 68), Коль – Йостен (Ва, 68), Онженда (Дабо, 68), Піттас – Енті (Дігіні, 68).

Арбітр: Антоніу Нобре (Португалія).

Стадіон: «Кошицька футбольна арена» (Кошице, Словаччина).

ДНІПРО-1 - АПОЛЛОН. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

88’
Bassel Jradi (Аполлон Лімасол) отримує червону картку.
39’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Піхальонок (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(99)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Челсі – Тоттенхем. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 02 травня 2024, 20:21 1
Челсі – Тоттенхем. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Проводити чи ні? Що робити з матчем за Суперкубок України
Футбол | 02 травня 2024, 14:36 20
Проводити чи ні? Що робити з матчем за Суперкубок України

З 2022 року трофей не розігрувався, але чи варто до нього повертатися зараз?

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Дніпро -1  дякуємо хлопцям.
Макс Максов
І хто би міг подумати, що два українських клуби в цьому сезоні потраплять у євровесну... І одна з них буде не Динамо, та й в Шахтар мало хто вірив! А Дніпро молодчики, добувають бали!
Aleks04
Маючи величезні проблеми у складі, Дніпро таки переміг кіпрський клуб. Є шанси зачепитися за перше місце, але для цього треба перемогти АЗ. Історична подія – вихід у євровесну. Дякую, командо!
ya_3
Мої поздоровлення Дніпрянам - молодці! Так тримати! 
victorpolo
Дуже стомлені наші були у другому таймі... Але з психологією все в порядку!!! Дуже приємно дивитись і вболівати, коли хлопці грають  " з душею"!!!
dmitriy_kk
Молодцы Днепр! Это очень важная победа которая позволяет подобраться за первое место. Конечно игра была непростой. Если в первом тайме Днепр все контролировал, то во втором этот Аполлон будто бы озверел. Но наши ребята выстояли, с победой! 
DK1961
Спасибо Днепр! Вы молодцы, бились на каждом метре поля, уважаю!
Bulba_sumkin
Молодцы!)) Только непонятно почему эта новость не на главной странице вместо позора недокоманды, которая пользы стране не приносит???
dadlismit
Молодцы Днепр ! Показали киевским мажорам как нужно обыгрывать киприотов 
Istm
Хоч Дніпро зміг. Вітання.
antt
Буде боротися за перше місце! Тільки тут значення вже особливе немає місце, оскільки можна претендувати лише на свій турнір, а не на нижчий рангом, як в ЛЧ чи ЛЄ. Цікаво як там турки, щодо нарахування коефеіцієнтів?
Злий Глобинець
Оце я розумію! Це правильний підхід до роботи, яку ти виконуєш. Дніпряни взяли усі очки там, де мали їх брати. Майже усі, невеликий виняток - нічия з Вадуцем. І як наслідок - в євровесні!
Бажаю нашій команді перемогти в останньому матчі Алкмаар (не настільки вони непереможні, доведено тим же Аполлоном), і вийти напряму в 1/8 ЛК.
Maks_krot
Спасибо и Днепру -1 за евровесну в такое трудное для страны и для всех время это успех когда два укр  клуба будет весной играть в евротурнирах!!динамо в евровесну  не попало ,тут ничего не скроешь  их уровень турнир на  обл или район ,они это доказали и показали молодцы !!!!!
Pasha007
Молодці респект,не те що ті дно динамо
nick07
Дніпро-1 МОЛОДЦІ!!!
але, слабо віриться що переможуть АЗ, так що варто почати готуватись до матчів плей-офф в середині лютого.
DSH88
Харьков рулит. д-1 поздравляем 
4inga4gyk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил