Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 27 жовтня 2022, 03:48
3746
2

Переможний ритм. Ураган розпочав євросезон із перемоги над Юнайтед Галац

Команда Максима Павленка здобула перемогу на старті Ліги чемпіонів із футзалу

| Оновлено 27 жовтня 2022, 03:48
3746
2
Переможний ритм. Ураган розпочав євросезон із перемоги над Юнайтед Галац
Ураган

Футзальний сезон в Україні потрохи набирає обертів на тлі триваючої повномасштабної агресії, а разом із тим поступово дістаються до команд із нашої країни й єврокубкові змагання. Зокрема, франківський «Ураган» цього вечора стартував у рамках основного раунду Ліги чемпіонів УЄФА, де йому до квартету відрядили вже горезвісний угорський «Халадаш», завжди потужну лісабонську «Бенфіку» та румунський «Юнайтед Галац», якому згодом пощастило виступати господарем матчів четвертого квартету.

Саме проти представників Румунії команда Максима Павленка й розпочинала свій третій в історії виступ у головному футзальному турнірі Старого Світу, де вона посіла місце херсонського «Продексіма», який на той час лідирував у сезоні, що не було дограно через початок чергового витку агресії проти нашої країни, а згодом ухвалив важке рішення пропустити цей сезон.

«Ураган» у підсумку цього вечора проводив двобій і за себе особисто, і за всю Україну. І вдалось йому впоратись із власним завданням пречудово. Початок гри проходив під шаленим тиском франківців, і вони одразу ж почали перевіряти реакцію чужого голкіпера дальніми пострілами. Гра в ці хвилини ще розгойдувалась, тому відкриватись на повну було б самогубством.

Однак уже на завершення 11 хвилини Петро Шотурма вдало відкрився на лівому фланзі під час швидкої атаки, і пострілом із носка ввігнав м’яч до дальнього кута. «Ураган» узяв таймаут, гра була під повним контролем, проте згодом український колектив почав аж занадто багато фолити, що в підсумку завершилось для нього призначенням 10-метрового удару.

Араужо примудрився влучити в стійку, пробиваючи в правий верхній кут, і це був переламний момент усієї гри. У розпачі господарі побігли атакувати за будь-яку ціну, і в підсумку наразились аж на три пропущених м’ячі за трійку хвилин до настання перерви.

А коли «Ураган» ще й на другий тайм вийшов із забитим м’ячем від Миколи Грицини, то вже нічого було робити румунам у звітній зустрічі. М’яч було віддано їм на поталу, проте на завершення матчу радше наші хлопці мали більше нагод покарати суперників додатково, аніж їхній повільний напад на щось претендував.

У наступному турі франківський «Ураган» гратиме проти лісабонської «Бенфіки», а румунський «Юнайтед Галац» зустрінеться з угорським «Халадашем».

Ліги чемпіонів УЄФА. Груповий етап. Група 4. 1-й тур.

«Ураган» – «Юнайтед Галац» - 5:0

Шотурма, 11, Корсун, 18, Микитюк, 19, 20, М. Грицина, 23

Моспан, 35

«Ураган»: Савенко – Фаренюк, Корсун, Швед, Шотурма – Хомяк, Микитюк, Мик. Грицина, Мих. Грицина, Терентьєв, Дичук, Масевич, Абакшин, Моспан.

«Юнайтед Галац»: Тоніца – Ігнат, Араужо, Карденас, Дос Сантос – Кирдей, Буруджел, Дудеу, Чіреш, Кречюн, Крішан, Оана, Петіке, Бошняге.

Арбітр: Петар Радойчич (Сербія).

Стадіон: «Sala Sporturilor Dunarea» (Галац, Румунія).

Удари (у площину): 38 (23) – 30 (11)
Кутові: 6 – 5.

УРАГАН - ЮНАЙТЕД ГАЛАЦ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?
Футбол | 27 квітня 2024, 07:55 0
Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?

Залишається 2 варіанти суперників для України: Індонезія та Узбекистан

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Петя Рудик
У-РА-ГАН!!!
Выталкиватель парашутистов
Один не скромный вопрос - а с каких это пор, по версии сайта, игру стал судить только один арбитр? Если присмотреться внимательно, то арбитров на площадке ДВА (!) с равными правами, у одного, правда, их немного больше....