Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 13 листопада 2022, 16:33
828
0

Валерій БОНДАР: «Ми ще маємо, скажімо так, суперфінал»

Захисник донецького «Шахтаря» Валерій Бондар – щодо матчу із «Селтіком»

| Оновлено 13 листопада 2022, 16:33
828
0
Валерій БОНДАР: «Ми ще маємо, скажімо так, суперфінал»
ФК Шахтар Донецьк. Валерій Бондар

Гравець оборони «Шахтаря» Валерій Бондар поділився враженнями від матчу 5-го тура Ліги чемпіонів з «Селтіком» (1:1). Як відомо, нічия у Глазго надала «гірникам» право зіграти у весняній частини євросезону. Але відкритим є питання: у якому саме турнірі вони навесні 2023 року будуть виступати, адже у команди є шанс потрапити до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

– Команда вже радіє євровесні?

– Радіємо тому, що домоглися позитивного результату, який дозволяє продовжувати шлях у єврокубках. Цією командою ми вперше граємо в Лізі чемпіонів, і для нас це великий крок уперед. Однак ми ще маємо, скажімо так, суперфінал – дуже важливий матч для всіх уболівальників, для президента клубу, для команди. Це матч, який дозволить показати всі наші якості, що ми демонстрували впродовж попередніх п’яти ігор, і заробити три очки для того, щоб пробитися до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

– Якщо порівняти перший матч із «Селтіком» і сьогоднішній – чи не здавалося, що суперник був серйозніше налаштований?

– Ви бачили й чули вболівальників, які просто женуть команду весь час уперед. Коли за тебе так уболівають, ти не можеш просто відбувати номер і віддаєш усі сили на полі. І вони це робили. Однак ми гідно протистояли суперникові та провели гарний матч.

– Як тобі атмосфера і наскільки сильно відчувався тиск уболівальників?

– Перші 5–10 хвилин було важко, але далі ми впорались, гра вже переходила «від рук до рук»: часом ми вели, часом «Селтік» контролював м’яч – був більш рівний тайм. Добре, що змогли перетерпіти ці перші хвилини й стартовий тиск, який «Селтік» показує з кожною командою – з «Реалом», «Лейпцигом». Коли вони протягом перших хвилин дуже активно пресингують і грають саме на половині поля суперника.

– Що призвело до пропущеного м’яча?

– Розбиратимемо цей епізод згодом. Зараз радіємо тому, що є, а потім з командою та тренерами зробимо висновки, аби більше такого не повторювалось.

– Чи можна сказати, що матч із «Лейпцигом» стане найважливішим на цьому етапі твоєї кар’єри і для нинішнього «Шахтаря»?

– Я сподіваюся, це буде не найважливіший матч у нашому житті, у моїй кар’єрі та в кар’єрі хлопців, адже ми дуже прагнемо потрапити до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Мріємо бути там і зробимо все для того, щоб «Шахтар» був в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.