Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Бразилія
|
5026
0

Вундеркінд Палмейраса Ендрік переписав рекорд клубу, якому майже 106 років

Юному форварду вже пророкують славу Роналдо

Вундеркінд Палмейраса Ендрік переписав рекорд клубу, якому майже 106 років
Getty Images/Global Images Ukraine. Ендрік

Напередодні в поєдинку 34-го туру бразильської Серії А «Палмейрас» на виїзді обіграв «Атлетіко Паранаенсе» (3:1), зробивши впевнений крок до дострокового чемпіонства.

Автором одного із забитих м'ячів «зелено-білих» став вихованець їхньої академії 16-річний Ендрік.

На момент проведення матчу Ендріку виповнилося 16 років 3 місяці та 4 дні, внаслідок чого він став наймолодшим голеадором «Палмейраса» в історії, переписавши колишній рекорд, який тримався протягом майже 106 років.

До цього наймолодшим бомбардиром «Палмейраса» був Ейтор, який свій перший м'яч за «зелено-білих» забив у 16 ​​років 11 місяців і 14 днів у переможному поєдинку (4:1) проти неіснуючого нині «Асосіасан Атлетіка дас Палмейрас» (клуб був розформований у 1930 році), який відбувся 3 грудня 1916 року.

Примітно, що колишній рекордсмен Ейтор є найкращим бомбардиром в історії «Палмейраса». На його рахунку 327 м'ячів, що набагато перевищує показник найближчого переслідувача Сезара Малуко, який має в активі 180 голів за «зелено-білих».

Зазначимо, що Ендріка вже сватають у європейські гранди. Зокрема, інтерес до нього приписують «Парі Сен-Жермен», «Реалу», «Барселоні», «Манчестер Юнайтед» та «Манчестер Сіті». Клаусула форварда за контрактом із «Палмейрасом» дорівнює 60 мільйонам євро.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.