Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 26 жовтня 2022, 21:30
6177
4

Ідол Камп Ноу. Що відомо про можливе повернення Мессі до Барселони?

За каталонців аргентинець провів 778 матчів, у яких забив 672 м'ячі та віддав 303 асисти

| Оновлено 26 жовтня 2022, 21:30
6177
4
Ідол Камп Ноу. Що відомо про можливе повернення Мессі до Барселони?
Getty Images/Global Images Ukraine. Ліонель Мессі

Декілька тижнів тому футбольну пресу сколихнула інформація про можливе повернення легендарного аргентинця Ліонеля Мессі до Барселони, яке нібито планується влітку 2023 року. Першоджерелом виступила аргентинська журналістка Вероніка Брунаті, яка має гарне резюме у південноамериканському футболі та часто видавала перевірену інформацію про ситуацію навколо Мессі.

Однак наскільки інформація Брунаті близька до істини цього разу, й чи може Мессі дійсно повернутися на Камп Ноу, де став ідолом та іконою ще за життя?

Скоріше за все, диму без вогню справді не буває. Майже одразу після інформації Брунаті в пресу почали потрапляти коментарі вищих керівних осіб Барселони, у яких між рядками читалося одне – виключати повернення Мессі в таборі каталонців не стали. Більше того, «блаугранас», очевидно, намагаються працювати у напрямку досягнення домовленості з аргентинцем, котрий нині виступає у Франції в лавах Парі Сен-Жермен.

Віце-президент Барселони з економічних питань Едуард Ромеу, слова якого наводить іспанське видання Diario Sport, заявив, що його клуб «буде готовий зробити все можливе для повернення Мессі».

«Ми вміємо творити чудеса. Двері нашого клубу для нього завжди відчинені», – заявив Ромеу.

Не міг залишитися осторонь такої гарячої теми і президент Барселони. Жоан Лапорта, як і його помічник з економіки, побічно підтвердив інформацію Брунаті, заявивши, що хоче, щоб Мессі повернувся, а також планує провести з аргентинцем особисту зустріч.

«Чи повернеться Мессі на Камп Ноу? Про це мріємо я і переважна більшість каталонців. Можу сказати одне – на церемонії вручення Золотого м'яча я обов'язково зустрінусь із Лео. Я знаю, наскільки важливою є для нього Барселона. Сьогодні він є футболістом Парі Сен-Жермен, а тому я не вдаватимуся у якісь деталі чи подробиці. Я поважаю Мессі, і ми обговоримо з ним все, що потрібно», – заявив Лапорта.

Getty Images/Global Images Ukraine. Жоан Лапорта

Якоїсь конкретики зараз дійсно чекати не варто, адже чинний контракт Мессі з ПСЖ закінчується наприкінці сезону, а тому вести офіційні переговори із зацікавленими клубами аргентинець отримає можливість не раніше січня. Щоправда, неофіційним контактам Лео з керівництвом Барселони ніхто не може перешкодити.

Відомо, що керівництво Парі Сен-Жермен вже висловило зацікавленість у тому, щоб Мессі залишився у Парижі. Для цього боси французького клубу, як повідомляє Cadena SER, вийшли на аргентинця із пропозицією щодо пролонгації співпраці ще на два роки. Окрім цього, у ПСЖ готові не просто зберегти рівень нинішнього окладу для 35-річного ветерана, а й обговорити можливість його підвищення на 20%.

На даний момент Мессі знаходиться на третьому місці у когорті професійних футболістів з найвищим заробітком у світі. Аргентинець має лише на 3 мільйони євро на рік менше, ніж його багаторічний головний опонент у боротьбі за всілякі індивідуальні нагороди Кріштіану Роналду, а також на 15 мільйонів менше, ніж нинішній одноклубник Кіліан Мбаппе. Підвищення окладу гарантовано дозволить Ліонелю обійти португальця й, у разі збереження додаткових доходів від комерції, можливо, навіть повернути собі перший рядок, відсунувши ще на рік-два з вершини Мбаппе.

Інша річ, що Барселона нині перебуває в аж ніяк не найкращому економічному стані. Клуб де-факто переживає кризу, через що змушений йти на максимально можливі скорочення бюджету та пошук нових можливостей для заробітку. У такій ситуації конкурувати з багатим ПСЖ для каталонців майже неможливо, навіть якщо йдеться про повернення Мессі.

Тому, говорячи глобально, перед Мессі найближчим часом постане питання про те, що обрати – гроші чи гарну історію. В ПСЖ аргентинцю випаде можливість як слід заробити перед закінченням кар'єри, але у Барселоні Лео провів сімнадцять років професійної кар'єри, ставши одним із найкращих гравців в історії всього світового футболу. Очевидно, що вже зараз Мессі вступає у завершальний етап кар'єри, й провести його на рідному Камп Ноу було б неймовірно гарною історією, що розуміють не лише боси Барселони, а й сам Лео.

Ледве не єдиною серйозною проблемою, що висвітлювалася у пресі, окрім грошей, є той факт, що Мессі досі має образу на нинішнє керівництво Барселони з приводу того, як аргентинцю довелося залишити табір каталонців улітку 2021-го. Видання Marca стверджує, що Лео не бажає контактувати із Лапортою й хотів би, щоб Барселону спочатку покинули деякі люди, перш ніж він розгляне можливість повернення.

Невідомо, наскільки правдивою є така інформація, але вона, по суті, є цілком вирішуваною. Лапорта, як досвідчений керівник, завжди може вийти до публіки й офіційно зробити крок назустріч Мессі, після чого м'яч, як заведено говорити, буде вже цілком на половині поля Лео, і під тиском вболівальницької думки той навряд чи відмовиться повернутися виключно через якісь давні суперечки й непорозуміння.

Цікаво, що Лапорта вже зробив такий собі крок на випередження у цьому питанні. На початку жовтня стало відомо про ініціативу президента Барселони увічнити пам'ять про Мессі біля рідної арени клубу Камп Ноу.

«Ми збудуємо статую Лео Мессі за межами Камп Ноу. Рішення про це вже ухвалене», – заявив Лапорта.

Тож у Барселоні справді серйозно націлені поборотися за повернення Мессі. Клуб досить грамотно веде себе в інформаційному просторі й, не виключено, саме з його подачі були запущені чутки про ймовірний камбек Лео влітку наступного року. Якщо каталонці й надалі робитимуть низку кроків та проголошуватимуть недвозначні заяви з цього приводу, то Мессі доведеться вкрай непросто в іміджевому плані, адже ПСЖ для нього – це все одно лишень тимчасова зупинка, а ось Барселона – назавжди рідний дім, повернутися до якого все одно колись, але доведеться, навіть незважаючи на минулі образи та дрібні розчарування…

Текст: Meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вайлдер розповів, з ким він хотів би провести бій з пари Усик – Ф'юрі
Бокс | 21 травня 2024, 22:31 2
Вайлдер розповів, з ким він хотів би провести бій з пари Усик – Ф'юрі

Ексчемпіон WBC хотів би провести четвертий бій з Тайсоном

Джерело: Динамо влітку можуть залишити 3 гравці групи нападу
Футбол | 22 травня 2024, 13:26 14
Джерело: Динамо влітку можуть залишити 3 гравці групи нападу

В клубі не розраховують на Беніто, Самба Діалло та Владислава Супрягу

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nick07
Навряд чи, фінансові вимоги не дозволять Барсі цього.
Ну і в принципі з точки зору футболу то їм потрібно оновлення, а не оплески згасаючій зірці, які ю вони не були привабливі, в т.ч. і фінансово..
OKs100
Барселоне нужен Роналду, а не Месси.