Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 жовтня 2022, 07:31
4777
0

Нічия Динамо, дебют тренера Едмара, перша перемога Вернидуба

Найцікавіші події 9-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 26 жовтня 2022, 07:31
4777
0
Нічия Динамо, дебют тренера Едмара, перша перемога Вернидуба
ФК Динамо

За не дуже приємною традицією, і дев'ятий тур вийшов неповним: матч «Минай» – «Шахтар» перенесений пізніше на прохання донецького клубу. Черговий непоказний поєдинок від «Динамо»: цього разу команда Луческу не змогла переграти «Ворсклу». «Дніпро-1» у непростому поєдинку переміг «Металіст» і знову одноосібно очолив турнірну таблицю.

Перенесення туру

Тур знову неповний. На цей раз не зіграв «Шахтар». «Гірники» попросили змістити їхню гру проти «Минаю» на пізніший термін. І закарпатський клуб, і УПЛ пішли назустріч «помаранчево-чорним». Аргументація «Шахтаря» – краще підготуватися до матчу Ліги чемпіонів проти «Селтіка».

Гол туру

Шикарний м'яч у ворота «Львова» забив Цуриков. Захисник «Олександрії» отримав флангову передачу від Калитвинцева буквально на самому куті штрафного майданчика, і не давши м'ячу опуститися на землю, сильним ударом у дальній кут воріт поставив переможну крапку у грі. Голкіпер львів'ян Ільющенков не мав жодного шансу допомогти своїм партнерам.

Матч туру

Раніше вивіска цього матчу була б дуже гучною. Але зараз гра «Динамо» проти «Ворскли» – матч двох середняків. Хоча це й звучить несподівано. Проте резонанснішої вивіски в турі не знайшлося.

Гра навряд чи виправдала очікування, адже обом командам кров із носа потрібна була перемога. Але на три очки ні підопічні Луческу, ні підопічні Скрипника не награли. За статистичними показниками кращими були кияни, але зламати опір гостей вони так і не змогли.

Ювіляр туру

Гра проти «Динамо» для капітана «Ворскли» Чеснакова стала особливою. А точніше – ювілейною: 34-річний центрбек провів 400-й поєдинок за полтавську команду. І, схоже, на досягнутому зупинятись не збирається. Наші привітання!

Промах туру

Майже стовідсотковий шанс вийти вперед у грі проти «Ворскли» втратив на початку другого тайму півзахисник «Динамо» Караваєв. Олександр отримав чудову передачу від Гармаша, красиво обіграв голкіпера «Ворскли» Різника і бив уже у порожні ворота. Але чомусь пробив повз ціль.

Рикошет туру

Саме рикошет допоміг «Зорі» на виїзді впоратися із «Вересом». Матч не ряснів небезпечними моментами. І нічия, напевно, була б справедливим підсумком цього завзятого, але малоцікавого поєдинку. Але в хід гри втрутився його величність випадок. На 73 хвилині Антюх, протягнувши м'яч практично від центру поля, завдав сильного удару по воротах. Швидше за все, голкіпер «Вереса» впорався б із цим ударом. Але м'яч від ноги захисника Вовченка високою дугою опустився за «комірець» Когуту.

«Дербі» туру

Поряд із протистоянням «Динамо» та «Шахтаря», матчі між командами з Харкова та Дніпра теж стали класикою українського футболу. Зараз від тієї класики залишилися, скоріше, спогади, проте гра між «Дніпром-1» та «Металістом» вийшла бойовою. Не в останню чергу і тому, що нинішній наставник дніпрян Кучер минулого сезону працював саме у «Металісті». Як і його друг і колега Красніков.

Свої чергові три очки здобув «Дніпро-1». Когут скористався блискучою передачею Піхальонка та «пробив» голкіпера.

Вилучення туру

За хвилину до кінця основного часу матчу «Металіст» – «Дніпро-1» номінальні господарі матчу залишились у меншості. Пряму червону картку отримав Книш. Справедливість покарання не викликає сумнівів: Данило дуже грубо стрибнув двома ногами на суперника. І лише завдяки щасливому випадку Бабенку вдалося уникнути серйозної травми.

Дебют туру

Напередодні поєдинку проти «Руху» весь тренерський штаб «Металіста-1925» на чолі з Валерієм Кривенцовим було відправлено у відставку. До поєдинку проти команди Кучука харків'ян готував Едмар – знаменитий у недалекому минулому півзахисник «Металіста» та збірної України.

Перший млинець для натуралізованого бразильця вийшов цілком їстівним: його підопічні зуміли уникнути поразки і завоювали нічию на останніх хвилинах зустрічі.

Паузи туру

«Кривбас» з «Інгульцем» відіграли лише 25 хвилин матчу, після чого були змушені залишити поле НСК «Олімпійський» через повітряну тривогу. Пауза вийшла дуже серйозна – понад годину.

На цілу годину через повітряну тривогу було зміщено старт матчу «Колос» – «Чорноморець». Планували почати грати о 15.00, а розпочали – о 16.00.

Перемога туру

Минулого туру після поразки від «Олександрії» наставник «Кривбаса» Юрій Вернидуб натякнув про свою можливу відставку. Мовляв, краще поміняти одного тренера, аніж міняти багатьох гравців. Проте, іменитий наставник продовжив працювати із криворізькою командою. І зумів здобути для неї першу перемогу у новому сезоні: «Кривбас» здолав «Інгулець» 2:1.

Символічна збірна туру: Різник – Пердута, Адамюк, Цуриков – Довгий, Піхальонок, Антюх, Калитвинцев, Буяльський – Дебелко, Довбик.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.