Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 жовтня 2022, 21:15
2727
3

Довгоочікувана перемога. Кривбас у більшості обіграв Інгулець

Команда Юрія Вернидуба вперше у сезоні взяла три очки

| Оновлено 24 жовтня 2022, 21:15
2727
3
Довгоочікувана перемога. Кривбас у більшості обіграв Інгулець
ФК Кривбас Кривий Ріг

До матчу команди підійшли без перемог в активі, тому їхні гравці були сповнені рішучості здобути бажану перемогу. Зі стартового свистка вони дружно майже увірвалися до гри.

Вже на 3-й хвилині футболісти «Інгульця» створили момент біля воріт «Кривбасу». Зусилля партнерів завершував Смоляков. Пробити головою влучно у площину воріт йому ніхто не заважав, а він виконав метрів з 9-ти неточний удар. Втім, за мить вінгер петровців опинився в офсайді. Тож епізод повноцінно небезпечним не став. Криворіжці відповіли на 13-й хвилині, зумівши до цього досягти гарної ігрової переваги. При розіграші кутового головою пробив Ловріч – вийшло неточно.

До середини першого тайму вже ані ігрова, ані територіальна перевага підопічних Юрія Вернидуба сумнівів не викликала. Справа, як кажуть, була за малим: матеріалізувати перевагу на табло. На жаль, на 22-й хвилині гра була перервана через повітряну тривогу. Здавалося б, пауза майже на годину зіграє на руку гравцям «Інгульця», і зіб'є атакуючий настрій у гравців «Кривбасу», але цього не сталося. Майже всю другу половину першого тайму криворізькі футболісти провели у невпинному пошуку шляхів до воріт Кучера. Безуспішно. Це, втім, і не було дивно, адже до перерви гравцями «Кривбасу» не було створено жодного по-справжньому забійного моменту.

Те, що хлопці Вернідуба не змогли зробити у першому таймі, їм вдалося втілити у життя у другому. Щоправда, у дебюті другої половини гри шокувати їх мав Марусич. На 53-й хвилині після падіння Семенова та втрати ним м'яча він втік на рандеву із Сарнавським майже від центральної лінії поля. Ймовірно, у нападника «Інгульця» сил вистачило лише на забіг, але не на завершення – голкіпер забрав м'яч у нього у ногах, і все завершилося навіть без удару.

А на 61-й хвилині стався епізод, який визначив переможну для «Кривбасу» кінцівку зустрічі. Пряму червону картку перед собою побачив вінгер «Інгульця» Смоляков. Він зіграв у штрафному майданчику грубо проти голкіпера, і за це поплатився. Уся команда з Петрового понесла розплату за грубість партнера спочатку на 72-й хвилині, а потім і на 74-й. Двічі Кучера класними ударами головою пробив Дебелко – 2:0. На честь гравців «Інгульця», вони не капітулювали, а на гол престижу награли. На 78-й хвилині його автором став Кравчук, забутий обороною «Кривбасу».

2:1 – «Кривбас» Юрія Вернидуба вперше в УПЛ-2022/2023 переміг. Маючи 6 очок, криворізька команда піднялася на 13 місце. «Інгулець» зайняв позицію «Кривбасу»: він 15-й із 4 пунктами.

Українська Прем’єр-ліга. 9-й тур

«Кривбас» – «Інгулець» – 2:1

Дебелко, 72, 74 – Кравчук, 78

Смоляков, 8, Запорожець, 82, Сидоренко, 90+2

Смоляков, 61

«Кривбас»: Сарнавський, Якімець, Ловріч, Семенов, Дібанго, Капіч, Хомченовський, Задерака (Микитишин, 46), Татарков, Дебелко (Устименко, 85), Банада (Кораблін, 70).

Запасні: Кліщук, Зотько, Семотюк, Шевченко, Понєдєльнік, Рябов, Стецьков, Опанасенко.

«Інгулець»: Кучер, Запорожець (Блізніченко, 85), Клименко, Марусич (Кравчук, 70), Ченбай, Кучеренко, Сидоренко, Павлов, Смоляков, Саків, Кухарук (Одарюк, 70).

Запасні: Паламарчук, Коробенко, Нагієв, Поспєлов, Резепов.

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон: НСК «Олімпійський»

КРИВБАС – ІНГУЛЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

78’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Кравчук (Інгулець).
74’
ГОЛ ! М'яч забив Роман Дебелко (Кривбас).
72’
ГОЛ ! М'яч забив Роман Дебелко (Кривбас).
Юрій Остроумов
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zzz777xxx
Що в кривбаса за емблема на формі?
Gregory Dnipro
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил