Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 жовтня 2022, 00:48
1762
0

Жозе БОТУ: «Українці – це народ, який заслуговує на мир»

Колишній працівник «Шахтаря» залишається на зв'язку з Україною

| Оновлено 21 жовтня 2022, 00:48
1762
0
Жозе БОТУ: «Українці – це народ, який заслуговує на мир»
Getty Images/Global Images Ukraine. Жозе Боту

Екс-директор департаменту селекції «Шахтаря» Жозе Боту, який нині працює спортивним директором грецького ПАОКа, розповів, що досі залишається на зв'язку з працівниками донецького клубу та чудово обізнаний із ситуацією в Україні, пов'язаною з мерзенною війною, яку розв'язала росія.

«У мене, як і раніше, чудовий контакт із людьми з «Шахтаря». Ми навіть дали їм в оренду гравця, правого захисника [Лукаса Тейлора]. Я досі спілкуюся з усіма, навіть зі своєю покоївкою, яка доглядала мої речі. Деякі з них для мене вивезли спочатку до Хорватії, а потім – до Португалії. Але, звичайно, моє серце розривається, коли я бачу кадри, наприклад, центру Києва, де я провів велику частину часу. Чесно кажучи, я не розумію, як це можна вирішити, але це необхідно вирішити, тому що це народ, який заслуговує на мир, заслуговує на те, щоб продовжувати свій шлях, як він це робив раніше».

«Були деякі ситуації, які мене зачепили, але здебільшого я відчуваю гордість за тих людей, про яких нема чого й питати. Моя покоївка, наприклад. Вона приїхала до моєї племінниці до Португалії, і ми допомагали їй, але вона завжди здавалася дуже зніяковілою, бо не хотіла когось турбувати. Це люди з великою гордістю. Це змушує їх не просити те, що їм справді потрібно. Мій «головний розвідник» — українець, і нам потрібно було також привезти до Греції його дружину та тещу. Було ще багато людей, яким ми допомогли у будь-який можливий спосіб».

«Очевидно, що найголовніше – це спокій для цих людей, можливість повернутися до нормального життя. Щодо футболу, який є нашою областю, то я із сумом бачу клуб, який зробив величезні кроки, щоб стати важливим у Європі, й тепер бачить, що його команда розпущена. Це нормально, що легіонери не схотіли залишитися. Але я розумію розчарування тих людей, які будували щось важливе, а тепер змушені відмовитись від усього цього. Навіть те, що вони роблять зараз у Лізі чемпіонів, лише з українськими гравцями у складі, показує якість роботи «Шахтаря», а також дає привід пишатися цими людьми. І я знаю, що коли все повернеться назад, «Шахтар» знову стане тим клубом, яким був раніше», - сказав Боту.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 32
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину
Футбол | 26 квітня 2024, 20:55 3
Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину

В УАФ вирішили відкликати місце України у виконавчому комітеті УЄФА

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.