Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 жовтня 2022, 21:16
2045
0

Денис БОЙКО: «Найважча травма у моїй кар'єрі. Вибув на 5-7 місяців»

Воротар Динамо розповів про травму та терміни відновлення

| Оновлено 20 жовтня 2022, 21:16
2045
0
Денис БОЙКО: «Найважча травма у моїй кар'єрі. Вибув на 5-7 місяців»
ФК Динамо Київ

Воротар «Динамо» Денис Бойко отримав пошкодження коліна та вибув на тривалий термін. Гравець назвав це пошкодження найважчим у кар'єрі.

- Денисе, це перша настільки серйозна травма у вашій кар'єрі?

- Також непроста травма була зі спиною, коли мене прооперували у Мюнхені, і 2-3 місяці знадобилося на відновлення. Але ця, мабуть, дійсно, найважча.

- Згадуючи епізод, у якому її отримали, чи можна було зробити інакше, щоб уникнути серйозних наслідків?

- Зараз з цього приводу можна казати усе, що завгодно. Звісно, можна було. Якби я знав, що після приземлення я отримаю травму, звичайно, зіграв би по-іншому. Варіантів було багато: можна було і перевести м’яч через поперечину та заробити кутовий. Я намагався ловити м’яч, щоб зберегти його для команди, і мені це вдалося, але так судилося, що у тому епізоді отримав травму. Маємо те, що є зараз, потрібно рухатися далі, набиратися сил та відновлюватися. Зробити два кроки назад, щоб потім три – вперед.

- Як вам вдалося вийти з такою травмою на другий тайм?

- Я одразу відчув невеликий, але характерний хрускіт у коліні і зрозумів, що там щось сталося. Звісно, намагався не думати про погане, а лише про позитив, що, мабуть це просто забій, і коліно витримало. В перерві поспілкувався із лікарями та Луческу і зійшлися на тому, якщо моє самопочуття буде погіршуватися, я одразу попрошу заміну, щоб не нашкодити команді. В перерві я почувався ще більш-менш нормально. Коли після матчу зробили МРТ, вона підтвердила, що у мене не було повного розриву зв’язки, а лише розволокнення. Все інше було ціле і на місці, але навіть із розволокненням таку травму потрібно лише оперувати та замінювати хрестоподібну зв’язку.

Так, на другий тайм я вийшов, але, коли коліно почало наливатися, попросив заміну. В принципі, міг грати і далі, але оскільки рахунок був всього 1:0 на нашу користь, не став ризикувати командним результатом. Бо якби я у якомусь моменті не зміг допомогти хлопцям, це могло вплинути на результат.

- Як пройшла операція?

- Добре, гладко, лікарі задоволені, зараз перебуваю на первинній реабілітації. Реабілітологи теж кажуть, що все іде добре. Дивлячись на моє коліно, вони задоволені тим, як проходить відновлення.

– Які подальші дії з вашого боку? Коли розпочнеться повноцінний період відновлення?

- Повноцінний відновлювальний період почнеться, напевне, через 2-3 тижня. Перший етап проходитиму у Барселоні, там, де й оперувався, під наглядом лікаря, який мене оперував, а також місцевих фізіотерапевтів та реабілітологів. А після того, як знімуть шви, розпочну повноцінний етап відновлення та реабілітації. Усе це займе шість місяців. Лікарі розходяться в думках, називаючи термін від п’яти до семи місяців. Можна відновитися і за три місяці, але зв’язка повинна прирости, а це фізіологічний процес, який за свідченнями спеціалістів, потребує щонайменше шести місяців.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.