Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 жовтня 2022, 02:14
5768
1

Олександр Зубков: «Наші результати в ЛЧ – не сенсація, а наш труд і віра»

А також про початок війни та допомогу Україні

| Оновлено 19 жовтня 2022, 02:14
5768
1
Олександр Зубков: «Наші результати в ЛЧ – не сенсація, а наш труд і віра»
Getty Images/Global Images Ukraine

26-річний Олександр Зубков повернувся в «Шахтар» цього літа та одразу став одним з лідерів оновленої команди Йовічевича. На рахунку півзахисника вже чотири голи за «гірників» у поточному сезоні, в тому числі у ворота київського «Динамо» та двічі – мадридського «Реалу».

Напередодні українського Класико Зубков відповів на запитання від титульного партнера клубу Parimatch Ukraine, та розповів про атмосферу матчів з «Динамо», свої голи «вершковим» та цілі команди цього сезону.

- Для всіх українських вболівальників матч «Шахтаря» та «Динамо» - це завжди напруження до останньої секунди, повний стадіон, червоні картки, мільйони українців біля телевізора. І незалежно від ситуації в країні, незважаючи на те, в якому стані ми, чи «Динамо», це завжди протистояння номер один. Це виклик для обох команд. До початку сезону всі казали, що в нас нова команда, що в нас менше шансів в УПЛ, але ситуація в турнірній таблиці показує, що ми рухаємося від матчу до матчу. Так, «Динамо», можливо, не в найкращих своїх кондиціях, є проблеми, але я впевнений, що гра між нами буде бойова та цікава.

Про повернення до «Шахтаря»

Я був у збірній (травень 2022. – прим. автора, коли ми почали спілкуватися з Дарійо. Для мене важливо було, де і як буде проходити чемпіонат. Тому що на той момент не було відомо, чи він взагалі розпочнеться. А це важливий фактор. Але потім, коли мені все пояснили, розказали, де будемо базуватися, де гратимемо матчі, то за день чи два я сказав: «Так». Звичайно, рідні переживали, що я повертаюсь в Україну. Але я розумів ситуацію, поспілкувався з кількома своїми тренерами тут, та обрав кар’єру. В попередньому клубі («Ференцварош») я був не зовсім щасливий, десь були незрозумілі кроки з боку керівництва, тому я для себе швидко вирішив, що я хочу перейти в «Шахтар» та обираю футбол.

Про початок війни та допомогу Україні

Зараз все добре. Мої рідні в Києві, а родина дружини – в Дніпропетровську. В перші дня після того, як почалася війна в Україні, я не міг нормально тренуватися. Я приїздив на базу, але займався маячнею, тому що всі мої думки були не на футбольному поля, а десь далеко. Родина дружини на той момент була у Харкові, ми вирішували, як ми можемо їм допомогти, адже Харків був одним з перших міст, яке постраждало. Ми дуже нервували, переживали за рідних. Мої батько і мати на той момент були не в Україні, тому можна сказати, що дещо пощастило. Тож головна задача була допомогти родині дружини.

Дуже багато знайомих просили допомогти з житлом в Угорщині, ми допомагали. Також у нас є декілька груп, де ми збирали кошти і допомагали Україні.

Спорт поза політикою? Можливо, до 2014-го року це було можливо, але зараз вже ні.

Про суперників збірної у відборі до Євро-2024

На Євро-2020 я вболівав за Італію. Коли вони співають гімн – ти відчуваєш їх особливий дух. Тож мені імпонувала ця збірна. Чи зможемо поборотися з Англією та Італією за вихід з групи на Євро? Ми зробимо все можливе, та віддамо всі сили, щоб зробити це.

Про голи «Реалу» та виступи у Лізі чемпіонів
Забивати «Реалу» на будь-якому рівні - це емоції, які я запам’ятаю на все життя. Але після нашої останньої гри є такий осад, тому що було б приємніше перемагати «Реал» 1:0. Але якби до гри нам хтось сказав, що ми заробимо одне очко, всі були б щасливі. Тому відчуття двоякі. Мій гол? Це все крос Боді Михайличенка, а я опинився в потрібному місці в потрібний час.

Звичайно, ми всі читаємо коментарі, і бачили, що про нас говорили до початку кампанії в Лізі чемпіонів. Але тренер вселяє в нас віру, особливий дух, ми виходимо і б’ємося один за одного. У нас немає зараз розподілу на легіонерів, чи українців. Ми всі одна команда, всі українці, ми б’ємося за емблему на грудях та за країну. Я вважаю, що наш результат – це не сенсація. Це наш труд, і наша віра. У мене була індивідуальна бесіда з Йовічевичем, коли я тільки приїхав в команду. Мені подобається з ним працювати. І чув від багатьох футболістів, що він гарний тренер, мотиватор. Також у нього є тактичні ідеї, які ми від гри до гри покращуємо.

Всі в світі вже знають, яка ми сильна нація. Віримо в наших захисників, і ми не повинні ніколи здаватися.

Повне відео інтерв’ю Олександра Зубкова дивіться на YouTube каналі Parimatch Ukraine.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У кого 10? Стала відома оцінка Мудрика за розгромну перемогу в АПЛ
Футбол | 05 травня 2024, 19:56 5
У кого 10? Стала відома оцінка Мудрика за розгромну перемогу в АПЛ

Український вінгер відіграв 76 хвилин проти «Вест Гема»

Чемпіон уже відомий, Жирона вийшла до ЛЧ. Таблиця Ла Ліги після 34-го туру
Футбол | 06 травня 2024, 15:55 0
Чемпіон уже відомий, Жирона вийшла до ЛЧ. Таблиця Ла Ліги після 34-го туру

«Реал» Мадрид достроково виграв титул, Довбик, Циганков та компанія обіграли «Барселону»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Viktor Tarator
як фан ДК скажу що він правий ,як всі казали пощастило з лейпцигом а ШД всі останні матчі грали класно ,і заслужено перемогли ДК