Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 18 жовтня 2022, 22:04
569
0

ШАЙТАНОВ: «Треба перевернути бронзову сторінку. Тепер у нас новий виклик»

Головний тренер жіночої футзальної збірної розповів про підготовку до Євро-2023.

| Оновлено 18 жовтня 2022, 22:04
569
0
ШАЙТАНОВ: «Треба перевернути бронзову сторінку. Тепер у нас новий виклик»
АФУ. Олег Шайтанов

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов розповів про підготовку до матчів основного раунду відбору Євро-2023. 12 жовтня в польському місті Мендзиздроє розпочався збір національної жіночої збірної України з футзалу напередодні поєдинків групи 2 основного раунду відбору чемпіонату Європи 2023.

– Минуло чотири дні навчально-тренувального збору в польському Мендзиздроє. Розкажіть, як збірна провела їх та яким буде продовження.

– Нині команда працює у дворазовому режимі. Уже з першого заняття я відзначив позитивні моменти, оскільки побачив, що дівчата приїхали в ігровому тонусі. Ми вже не вперше збираємося приблизно о цій порі, і можу сказати, що раніше було присутнє відчуття відсутності ігрового тонусу у футзалісток. Зараз вони виступають у своїх клубах, здобувають важливий досвід у чемпіонатах Іспанії, Португалії та Італії. Безумовно, це позитивний момент. Загалом упродовж двох найближчих днів на нас очікують два тренування, а після цього ми вирушимо до Познані, де й проведемо всі матчі основного раунду відбору Євро-2023.

– 14 із 15-х гравців у переліку викликаних представляють чемпіонати інших країн. Наскільки важко збирати команду за таких умов?

– Звичайно, із логістичної точки зору збирати дівчат стало важче. Однак зважаючи на те, що до розташування збірної футзалістки приїжджають із чемпіонатів топових країн, де вже провели декілька турів (як я зазначив вище, вони перебувають в ігровому тонусі завдяки практиці в сильних чемпіонатах), то краще мати такий головний біль, ніж певні недоліки у функціональному стані гравців.

– Як охарактеризуєте майбутніх суперників у матчах основного раунду – збірні Нідерландів, Хорватії та Польщі?

– Суперники у групі є рівними, тому вважаю, що насамперед усе залежить від нас. Що мотивованішою та зібранішою буде команда, то більше буде шансів на успіх.

– Серед цих збірних ми проводили товариські матчі лише з Польщею. Які спогади про ті поєдинки річної давнини?

– Дійсно, матчі видалися напрочуд складними. Виходило далеко не все. Так, ми перемогли, але мали достатньо проблем. Майбутній поєдинок відбудеться на майданчику суперника. Це додасть йому сил. Однак повторюся, що всі суперники є приблизно рівними за класом. Будемо рухатися від матчу до матчу.

– Цього разу заявка команди на поєдинки основного раунду відбору Євро складатиметься із 14-х гравців, що на два більше, ніж у попередніх розіграшах. Наскільки це важливо для тренера?

– Звісно, що більше гравців є в заявці твоєї команди, то краще. Я вважаю цей аспект позитивним. Матчі можуть складатися різним чином, тому з точки зору турнірної стратегії краще мати довший перелік футзалісток, на яких ти можеш розраховувати.

– Зважаючи на календар підготовки до змагань, чи можете ви сказати, що фінал чотирьох Євро-2022 й НТЗ перед ним стали одними з етапів підготовки до основного раунду відбору Євро-2023?

– Дійсно, ми довго готувалися до фіналу чотирьох Євро-2022. Безумовно, це неймовірний досвід. Однак настав час перегорнути цю «бронзову» сторінку. Для жіночої збірної України майбутній турнір є новим викликом. Тож усе розпочинаємо із чистого аркуша.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Названий ініціатор «травм» Ракіцького перед спарингами збірної України
Футбол | 28 березня 2024, 09:32 6
Названий ініціатор «травм» Ракіцького перед спарингами збірної України

Журналіст Віктор Вацко згадав кейс з кар’єри захисника «Шахтаря»

Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві
Футбол | 28 березня 2024, 13:56 13
Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві

Кевін Келсі займається питанням працевлаштування в MLS

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.