Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 02 листопада 2022, 06:58
2358
0

Перша ліга. Перемоги Полісся та Оболоні, подвиг Гірника-Спорт у меншості

Огляд 8-го туру Першої ліги

| Оновлено 02 листопада 2022, 06:58
2358
0
Перша ліга. Перемоги Полісся та Оболоні, подвиг Гірника-Спорт у меншості
ФК Горняк-Спорт. Ігор Жабченко

14-16 жовтня відбулися матчі 8 туру Першої ліги. У семи поєдинках було показано чотири червоні картки футболістам і одна головному тренеру. Також варто зазначити, що тур вийшов «сухим». Тільки у двох із семи поєдинків був результат «обидві заб'ють». У жодній із семи зустрічей не було забито більше двох м'ячів, а всього у семи зустрічах рефері зафіксували 10 голів.

«Полісся» на своєму полі виграло у «Прикарпаття» з рахунком 2:0 завдяки голам Нестерова та Козака у першому таймі. Міг третій м'яч для житомирян забити у другій половині зустрічі Будківський, але він не реалізував пенальті. Та Пилип все одно продовжує залишатися найкращим голеадором Першої ліги із сімома голами в активі. Завдяки цій вікторії житомирська команда з 22 очками в активі та з шістьма балами відриву від другого місця впевнено лідирує у турнірній таблиці Групи А Першої ліги.

Також у першій половині поєдинку вирішила результат протистояння з «Діназом» тернопільська «Нива», за яку, як виявилося, переможним голом відзначився на 16-й хвилині Волохатий.

«Епіцентр» після перемоги над «Карпатами» три матчі поспіль не може виграти, а у двох поєдинках поспіль не може забити. Цього разу команда Сергія Нагорняка розписала нульову нічию з «Буковиною».

«Карпати» другий матч поспіль не можуть виграти. Після поразки від «Полісся» львів'яни зіграли внічию 1:1 із ФСК «Маріуполь». Цікаво, що у цій зустрічі вели у рахунку приазовці, за яких забив швидкий гол Булгаков. Галичанам вдалося зрівняти рахунок завдяки влучному удару Таранухи у другій половині поєдинку. До слова, Тарануха забив свій четвертий м'яч цього сезону.

«Чернігів» здобув виїзну перемогу над «Скоруком» завдяки дублю Романа Вовка у другому таймі.

«Оболонь» у битві лідерів виявилася сильнішою за ЛНЗ. «Пивовари» забили єдиний переможний гол у середині першого тайму після точного удару Тєрєхова. Наразі київська команда з 19 балами одноосібно очолює турнірну таблицю Групи Б Першої ліги.

Дуже цікавим вийшов поєдинок між командами з Полтавської області - «Гірником-Спорт» та «Полтавою». Колектив із Горішніх Плавнів з 26-ї хвилини грав вдев'ятьох після того, як за порушення правил були вилучені з поля Шинкаренко та Сеницький. На додачу до цього головний рефері поєдинку показав червону картку головному тренеру «Гірника-Спорт» Жабченку, який емоційно відреагував на друге вилучення.

Але й у такій ситуації «гірники» довго трималися. Лише на 84-й хвилині «муніципали» із Полтави вийшли вперед після голу Стрельцова. Але «Гірник-Спорт» рук не опустив. Вже на четвертій доданій хвилині господарі поля всією командою пішли вперед, а атаку почав розвивати воротар Коваленко, який пішов в обведення та віддав довгий пас на партнера. У результаті після успішно розіграної комбінації Підручний відмінно замкнув простріл і зрівняв рахунок!

Зазначимо, що вже у другому поєдинку поспіль у матчі за участю «Гірника-Спорт» показано дві червоні картки. Раніше в поєдинку з ЛНЗ арбітр вилучив по одному футболісту кожної команди. Тоді перший гол, який у підсумку став переможним для черкащан у зустрічі, був також забитий після 80-ї хвилини. До речі, ця нічия 1:1 дозволила побачити таку картину, що у трьох нижніх команд групи Б, а саме «Скорука», «Гірника-Спорт» та «Полтави» по 5 очок, з якими вони замикають вісімку.

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. Група А. 8-й тур

14 жовтня

«Полісся» – «Прикарпаття» – 2:0
Голи:
Нестеров, 4, Козак, 27

Нереалізований пенальті: Будківський, 75 (Полісся)

Вилучення: Бучакчийський, 74 («Прикарпаття»).

15 жовтня

«Нива» – «Діназ» – 1:0
Гол:
Волохатий, 16.

«Епіцентр» - «Буковина» - 0:0

16 жовтня

ФСК «Маріуполь» – «Карпати» – 1:1
Голи:
Булгаков, 11 - Тарануха, 68.

Турнірна таблиця групи А

Перша ліга. Група Б

15 жовтня

«Скорук» – «Чернігів» – 0:2
Голи:
Вовк, 47, 86.

«Оболонь» – «ЛНЗ» – 1:0
Гол:
Тєрєхов, 26.

Вилучення: Галенко, 90+4 («ЛНЗ»).

16 жовтня

«Гірник-Спорт» – «Полтава» – 1:1
Голи:
Підручний, 90+4 – Стрельцов, 84.

Вилучення: Шинкаренко, 19, Сеницький, 26 (обидва – «Гірник-Спорт»).

«Кремінь» - «Металург» - перенесено

Турнірна таблиця групи Б

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.