Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 жовтня 2022, 04:59
8237
2

Перемога Шахтаря в класико, бійка після матчу Рух - Дніпро-1, два переноси

Найцікавіші події 7-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 18 жовтня 2022, 04:59
8237
2
Перемога Шахтаря в класико, бійка після матчу Рух - Дніпро-1, два переноси
ФК Динамо Київ

Тур пройшов під знаком українського дербі. І під «луною» від рашистських обстрілів України 10.10.2022-го: два поєдинки було перенесено на пізніші терміни. Таким чином, сьомий тур чемпіонату країни буде одним із самих довгограючих. Його стартовий поєдинок – «Інгулець» – «Олександрія», – відбувся ще наприкінці серпня, а гра «Чорноморця» та «Кривбасу» запланована на початок грудня.

Перенесення туру

Через масовані ракетні удари росії по Україні на початку цього тижня не відбувся один поєдинок минулого туру. З цієї ж причини (і через заборону грати у Києві) не було зіграно і два матчі сьомого ігрового дня. Зустрічі «Зоря» – «Колос» та «Чорноморець» – «Кривбас» відбудуться пізніше.

Брати туру

Три жовті картки та одна червона на двох: такий «улов» братів Пасічів у грі «Минай» – «Верес». Спочатку Геннадій та Євген синхронно «здобули» по «гірчичнику» на 83 хвилині гри. А наприкінці зустрічі, на четвертій компенсованій хвилині, Геннадій отримав і друге попередження (за симуляцію), що автоматично перетворилося на вилучення.

Передача туру

«Минай» зрівняв рахунок у грі проти «Вереса» після хорошої атаки в середині другої половини зустрічі. Хоча в цьому випадку показовою є не стільки сама атака, скільки гольова передача Твердохліба на Вишневського: в один дотик п'ятою. Краса.

Помилка туру

За хвилину до перерви у матчі «Металіст» – «Ворскла» харків'яни вийшли вперед завдяки влучному удару Прядуна. Однак у цьому випадку форвард господарів поля має розділити лаври героя з голкіпером полтавців. Різник не втримав м'яч після досить простого навісу від Романюка, сфера відскочила до Прядуна, і той відправив її в порожні ворота.

Святкування туру

Героєм матчу «Металіст» - «Ворскла» став форвард харківської команди Прядун. На рахунку Максима – дубль та результативна передача. Свої голи він святкував у стилі Роналду. Має право.

Автогол туру

Непоганий м'яч у грі «Металіст-1925» – «Львів» забив захисник харків'ян Безуглий. Щоправда, забив у свої ворота. Після прострільної передачі капітана львів'ян Буська Микита зіграв головою у падінні, намагаючись вибити м'яч за межі поля. Але натомість відправив футбольний снаряд у сітку своїх воріт.

Гол туру

А ось ще один футболіст команди Валерія Кривенцова – Русин – забив гарний гол у «правильні» ворота. У середині першого тайму матчу проти «Львова» Ростиславу вдався красивий обвідний удар з-за меж штрафного майданчика. Ні захисники, ні голкіпер львівської команди не змогли стати на заваді цьому маленькому шедевру.

Відмова туру

До протоколу матчу «Рух» – «Дніпро-1» у складі дніпрян було внесено лише два прізвища легіонерів. Зазвичай їх більше. У підсумку за команду Кучера зіграв лише один іноземець – голкіпер Валеф. Гомес весь матч просидів на лаві для запасних. Інші «варяги» команди з Дніпра не прибули до Львова на матч. За попередньою інформацією, всі вони відмовилися залишати Ужгород через останні рашистські бомбардування Львова.

Джокер туру

Незважаючи на серйозну чисельну перевагу – у два гравці (були вилучені у складі команди Кучука Роман та Слюсар) – футболістам «Дніпра-1» довго не вдавалося зламати опір «Руху». Не те, щоб львів'яни дуже грамотно оборонялися, просто дніпряни були дуже примітивні в нападі, збившись на банальні навіси. Рятівником для команди Кучера виявився захисник Логінов, якого тренер випустив на 87-й хвилині матчу. Випустив не в захист, а в атаку. На п'ятій компенсованій хвилині Сергій замкнув фланговий простріл та приніс «Дніпру-1» чергові три очки.

Бійка туру

Після матчу «Рух» – «Дніпро-1» побилися гравці та персонал команд. Інцидент стався на полі, а потім і в підтрибунному приміщенні. Учасниками бійки були і спортивні директори опонентів – Ігор Дедишин та Євген Красніков. Утихомирити забіяків вдалося лише за допомогою поліції.

Чутки туру

Були чутки, що українське класико відбудеться у Польщі. І навіть у Англії. Але у підсумку воно відбулося у Львові. Знову ж таки, були чутки, що динамівці звернулися до суперника з проханням перенести гру, але той відмовив. Загалом чуток навколо гри було багато, але вона відбулася за розкладом.

Гімн туру

Гімн України перед початком центрального матчу туру «Шахтар» – «Динамо» виконала Катерина Поліщук – знаменитий парамедик із «Азовсталі» із позивним «Пташка». Виконала дуже щиро та проникливо. А перший символічний удар у матчі виконав ще один легендарний захисник Маріуполя та «Азовсталі» Михайло Діанов.

Ювілей туру

Поєдинок проти «Динамо» для капітана «гірників» Степаненка став ювілейним – 450-м у професійній кар'єрі. Цікаво, що свою першу гру на професійному рівні Тарас також провів проти «Динамо».

Матч туру

Поєдинок «Шахтаря» та «Динамо» повністю виправдав статус і центрального в турі, і «класичного». Обидві команди приємно здивували швидкістю, створеними моментами, емоціями та експресією. Було і пенальті, і вилучення – загалом, повний набір необхідних «опцій». Що стосується безпосередньо гри, то «гірники» були сильнішими. І по ділу перемогли.

Вилучення туру

У середині другого тайму матчу на «Арені Львів» підопічні Луческу опинились у меншості. Забарний невдало прийняв м'яч, після чого футбольну сферу підхопив Сікан. Динамівцю нічого не залишалося, як фолити проти «гірника». Як наслідок – пряма червона картка. І третій пропущений киянами гол через п'ять хвилин.

Пенальті туру

На останній хвилині першого тайму матчу «Шахтар» - «Динамо» Монзуль призначила пенальті у ворота динамівців - Тимчик збив Мудрика. Суддівський вирок пішов виконувати єдиний легіонер «гірників» Траоре. І програв свою дуель молодому динамівському голкіперу Нещерету.

Символічна збірна туру: Костик – Матвієнко, Логінов, Цуріков – Рибалка, Мудрик, Р.Русин, Циганков, Зубков – Прядун, Сікан.

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 03:30 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі
Бокс | 25 квітня 2024, 14:53 6
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі

Також MEGOGO покаже поєдинок Берінчик – Наваррете

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр
Проигравшие на 90+5 от обиды провоцируют драку а потом ищут поддержку дескать слабых.обижают.Тогдв от обиды что Мансити возил никакой Ливерпуль и проиграл должны вообще побоище встроить 
саня лысый
Мені одному здається що контора тягне свої клуби як тільки може? Пенальті в матчі Дніпра не було зовсім, навіть коментатор сказав що гравець сам налетів, так як і червоної в грі шахтаря