Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 жовтня 2022, 01:48
9309
7

Хаві під ударом. Барселона зазнала поразки від Реала в Мадриді

Андрій Лунін пропустив у своєму першому в кар'єрі El Clasico

| Оновлено 17 жовтня 2022, 01:48
9309
7
Хаві під ударом. Барселона зазнала поразки від Реала в Мадриді
Getty Images/Global Images Ukraine

Випадки товариського порозуміння між мадридським «Реалом» та каталонською «Барселоною» радше є епізодичними виключенням зі загальних правил, які роками встановлювались у стосунках між цими двома командами. Куди більш звичним для нас є сприйняття їхньої чергової зустріч поміж собою в якості нового епізоду класичного іспанського протистояння, яке вже за традицією називають не інакше як El Clasico.

Нарешті українські вболівальники дочекались, що наша країна нарешті була представлена бодай одним футболістом на полі в цьому багаторічному двобої. Оскільки основний голкіпер «бланкос» Тібо Куртуа все ще відновлюється від важкої травми, Андрій Лунін радо підміняє його в рамці воріт, маючи при цьому певні успіхи та схвальні відгуки від вболівальників команди. Безпосередньо в El Clasico звітного вечора до українця була прикута величезна увага, оскільки «Барселона» погрожувала влаштувати йому пекельний іспит.

Getty Images/Global Images Ukraine

Однак усі ці погрози від колективу Хаві залишились десь на папері серед листів на робочому столі Карло Анчелотті, який побудував таку схему взаємодії власної команди, яка б повністю унеможливила активність суперників. Матч розпочинався звичним чином – повільний темп на ознайомлення сторін із тактиками одна одної.

Але вже на 12 хвилині Кроосу вдалось від центральної лінії запустити передачу на хід Вінісіусу до лівого флангу атаки, після чого бразилець у межах штрафного програв дуель тер Штегену, проте відскок від німецького голкіпера вдало передбачив Карім Бензема. Коли «Реал» вдома забиває швидкий м’яч, він намагається підняти лінію нападу ще вище. Для «Барселони» це означало лише одне – усі її гравці в ланці атаки будуть постійно потрапляти до офсайду, що ми й спостерігали на полі.

Якщо чесно, то Лунін інколи навіть устигав понудитись у власному воротарському, бо моментів накшталт такого, який був у Левандовськи на 25 хвилині, коли поляк із метру до воріт пробив над поперечиною, завершуючи простріл із правого флангу на дальню стійку, фактично не було. «Реал» на короткий відтинок часу підсів до власного штрафного задля того, аби потім, немов пружина, розкритись у контратаці, яку завершив Вальверде пострілом із середньої дистанції в лівий кут.

Getty Images/Global Images Ukraine

Гнітюче враження складала «Барселона» своєю грою до перерви, а оскільки Хаві не став робити заміни перед початком другого тайму, ми були змушені спостерігати за стражданнями каталонців і надалі. Розуміння поганого вибору тактики до керманича «блаугранас» прийшло під завершення повного ігрового часу, і, дійсно, від ротації «Барса» забігала значно жвавіше.

Вихід на полі Фаті в цьому плані був ключовим фактором, бо саме молодий нападник добряче змусив Луніна попрацювати до того моменту, поки вчергове не втік лівим флангом атаки зі завершальним прострілом на порожні ворота для Феррана Торреса. Дійсно, Андрій пропустив свій перший гол у El Clasico, проте його провини в цьому епізоді не було.

Getty Images/Global Images Ukraine

Господарям потрібно було розумно відповісти на міни в грі суперників, і Анчелотті остаточно закрив правий фланг захисту від суперників появою на полі Рюдігера. Ба більше – італієць ще й оновив атаку за рахунок Родріго, який на завершення матчу заробив пенальті дриблінгом проти Гарсії на правому фланзі чужого штрафного. Бразилець самостійно реалізував покарання, тож останні хвилини його команда догравала на гучне «Оле!» з трибун.

У наступному турі мадридський «Реал» зіграє в гостях проти «Ельче», а каталонська «Барселона» на власному полі прийматиме «Вільярреал».

Іспанська Прімера. 9-й тур.

«Реал» – «Барселона» - 3:1

Бензема, 12, Вальверде, 35, Родріго, 90+2 (пен.) – Торрес, 83

Вінісіус, 30, Модрич, 75 – Гаві, 81, Кесс'є, 90+2

«Реал»: Лунін – Менді, Алаба, Мілітао, Карвахаль (Рюдігер, 88) – Модрич (Камавінга, 78), Чуамені, Кроос – Вінісіус (Родріго, 88), Бензема (Асенсіо, 88), Вальверде.

«Барселона»: тер Штеген – Бальде (Альба, 60), Кунде, Гарсія, Роберто – де Йонг, Бускетс (Гаві, 60), Педрі (Кесс'є, 83) – Дембеле (Фаті, 83), Левандовськи, Рафінья (Торрес, 59).

Арбітр: Хосе Марія Санчес Мартінес (Лорка, Іспанія).

Стадіон: «Сантьяго Бернабеу» (Мадрид, Іспанія).

Удари (у площину): 8 (4) – 18 (5)
Кутові: 2 – 3
Офсайди: 3 – 4.

РЕАЛ - БАРСЕЛОНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! З пенальті забив Родріго (Реал Мадрид).
83’
ГОЛ ! М'яч забив Ферран Торрес (Барселона).
35’
ГОЛ ! М'яч забив Федеріко Вальверде (Реал Мадрид).
12’
ГОЛ ! М'яч забив Карім Бензема (Реал Мадрид).
Оцініть матеріал
(86)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 23
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Поздравление Лунину! В таком матче сыграть (и победить) - дорогого стоит
Kain_X_Rain
Благо у Андрея работы было не много,в пропущенном вины его нет,молодец!
Умник
Хоть тут порадуюсь.
Короли что тут сказать.
HisAirnessMJ
Ганебне сіддівство, чистий пенальті на Левандовському який навіть не переглядали.
udman1111
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Алтухов
К сожалению, и это стало очевидно, Барса, снова не нашла своего тренера. Игры против Интера, теперь против Реала, показали, что четкого атакующего рисунка у команды нет, а защита стала еще слабее, чем ранее. Конечно, Хави, еще, потерпят, у них терпилы сродни Суркису, но финал у Хави будет такой же, ка и у папередников. Подобрать досьойного тренера в Барселоне некому.