Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 жовтня 2022, 03:07
792
0

Позабивали, проте не перемогли. Металіст 1925 та Львів зіграли внічию

Суперники забили по два м'ячі

| Оновлено 18 жовтня 2022, 03:07
792
0
Позабивали, проте не перемогли. Металіст 1925 та Львів зіграли внічию
upl.ua

Головний тренер «Металіста 1925» Валерій Кривенцов порівняно з минулим матчем зробив одну вимушену заміну у стартовому складі своїх підопічних. Замість вилученого Капінуса на поле вийшов Шершень. У складі містян Олег Дулуб також зробив одну ротацію: замість вилученого Грися у гру вступив новачок «Львова» Полегенько.

Через повітряну тривогу гра розпочалася із невеликим запізненням. І вже в дебюті гри суперники обмінялися швидкими голами. Першими відзначилися номінальні господарі поля з «Металіста 1925». Після розіграшу кутового і метушні у штрафному гостей невдало зіграв Муравський і арбітр Дердо призначив пенальті. Ярослав Мартинюк другий раз в УПЛ пробивав з «позначки», причому у другій поспіль грі, і знову свого шансу не втратив, розвівши воротаря та м’яч по різним кутам.

Пропущений гол не вплинув на гравців «Львова», які вирівняли рахунок. Шишка після флангової передачі з правого краю в один дотик зробив передачу на неприкритого Бугая, який без проблем пробив у ворота. Для Бугая це був 1-й гол в складі «Львова», а раніше він забивав суперникам «Чорноморця».

Обидві команди швидко переходили від оборони до атаки і в середині тайму харківська команда вдруге у матчі вийшла вперед. Русин скористався довгою передачею і, перебуваючи за лінією штрафного, влучно пробив низом впритул з дальньою штангою. Русин, як і Мартинюк, теж відзначився у другій грі поспіль. Харківська команда продовжувала більше володіти м’ячем і нагоду забити гол мав Борячук, який на мить випередив Пономаренка, але не влучив у рамку воріт.

Другий тайм активніше розпочали гравці «Львова», які намагалися уникнути поразки на стадіоні в Ковалівці. Підопічні Олега Дулуба виконали декілька кутових, але до завершальних ударів справа не доходила. Мав нагоду зрівняти рахунок Полегенько, але надійно зіграв Мозіль, до речі, вихованець львівського футболу.

Напруга на полі зростала і арбітру доводилося вгамовувати пристрасті з допомогою жовтих карток. І все ж в середині тайму гості зрівняли рахунок. Капітан «Львова» Бусько робив прострільну передачу і Безуглий ударом головою «зрізав» м’яч у власні ворота. Для Микити це був 1-й «самостріл» в УПЛ – у 6-й грі. Згодом гості мали нагоду вийти вперед, але захисник Муравський з вигідної позиції потужно пробив над поперечиною воріт.

Гості продовжували домінувати на полі і не реалізували ще один гольовий момент, коли Мишенко з близької відстані пробивав головою у незахищений кут воріт, але влучив у штангу. Подією гри став і дебют в УПЛ бразильського новачка «Металіста 1925» Вендела. А під кінець матчу після двох жовтих карток був вилучений з поля Мартинюк, для якого це вже 2-а червона картка в УПЛ, а перша була в складі «Руху». Арбітр Дердо-молодший вже 33-й раз в чемпіонатах вилучає з поля гравців.

В підсумку домашня безпрограшна клубна рекордна серія «Металіста 1925» триває в УПЛ 4 гри: по дві перемоги та нічиї. При цьому збереглася традиція: «Металіст 1925» з початку чемпіонату, якщо пропускає голи, то не менше 2-х м’ячів за гру.

Українська Прем'єр-ліга. 7-й тур.

«Металіст 1925» – «Львів» – 2:1

Мартинюк (5, з пенальті), Русин (22) – Бугай (8).

Мартинюк (15) - Васильєв (63), Крушинський (60).

«Металіст 1925»: Мозіль, Жичиков, Безуглий, Курило, Шершень, Мартинюк, Русин, Габелок, Кравченко, Ременюк, Борячук.

«Львів»: Пономаренко, Крушинський, Муравський, Бусько, Васильєв, Бойко, Мильченко, Шишка, Полегенько, Бугай, Нич.

Стадіон: «Колос» (Ковалівка).

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Події матчу

65’
ГОЛ ! Автогол забив Микита Безуглий (Металіст 1925).
21’
ГОЛ ! М'яч забив Ростислав Русин (Металіст 1925).
9’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Бугай (Львів).
5’
ГОЛ ! З пенальті забив Ярослав Мартинюк (Металіст 1925).
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.