Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 16 жовтня 2022, 08:44
6779
0

Хейні – Камбосос 2 – бій, який потрібен лише Джорджу. Він горить реваншем

Проте все одно доведеться стрибати вище голови

| Оновлено 16 жовтня 2022, 08:44
6779
0
Хейні – Камбосос 2 – бій, який потрібен лише Джорджу. Він горить реваншем
Getty Images/Global Images Ukraine. Девін Хейні та Джордж Камбосос (праворуч)

Девін Хейні (28-0, 15 КО) проведе матч-реванш проти Джорджа Камбососа (20-1, 10 КО). 16 жовтня 2022 року у Мельбурні хлопці зійдуться вдруге. Здебільшого через пункт у контракті, завдяки якому Камбосос отримав другий шанс. Поєдинок та те, що під час нього відбулось, не давало Джорджу шансів на реванш.

Чи є логіка у цьому поєдинку, на що варто розраховувати та що планувати переможцю?

Хейні розібрав Камбососа на деталі. Джордж отримав реванш лише завдяки пункту у контракті, через який сердився Арум

5 червня 2022 року у Мельбурні відбувся поєдинок за абсолютне чемпіонство у легкій вазі. Джордж Камбосос боксував проти єдиного чемпіона, що залишився – на руках у Девіна Хейні був пояс звичайного чемпіона за версією WBC, у той час, як австралієць володів «франчайзинговим» титулом.

Протистояння стилів закінчилось, як тільки стало зрозуміло, що до Девіна, на відміну від Теофімо, Джордж прорватись не може. До бою Камбосос був голосним і намагався диктувати правила: спочатку хотів битись із Ломаченком, але той відмовився через війну, потім довго розповідав, як битиме американця. Але у ринзі цього виявилось замало.

Хейні був достатньо швидким, щоб зустрічати суперника. Йому вистачало таймінгу, щоб зупиняти все, що летіло. Так, Девін не ліз у бійку і загалом протистояння виглядало занадто спокійним та тихим, як для цілого бою за абсолюта. Але він зробив свою роботу, а господар рингу лише дивився, як у нього забирають пояси.

Фактично, протистояння не мало на увазі реваншу. Реванш має сенс, коли поєдинок був конкурентним. Коли не все вирішено. Але тут цього не було і близько – Девін впевнено забрав пояси. Проте був пункт про обов’язковий реванш у Австралії, якщо Камбосос забажає, і він забажав. Через це сердився Боб Арум – промоутер називав такі пункти безглуздими і обіцяв боротись проти підписання контрактів з їхньою наявністю у майбутньому.

Проте реванш відбудеться. Попередня серія перед по-справжньому великими поєдинками для Хейні чи повернення Камбососа у чемпіонство? Логіка і попередня зустріч каже про перше. Але Джордж точно змінився.

Не дуже зрозуміло, чим він займався минулого разу, але виглядав, відверто кажучи, не дуже. Камбосос тоді ледь-ледь зробив вагу, давав багато коментарів та обіцянок. Боксери «горять» по-різному і це – один з таких випадків. Австралієць занадто активно мотивувався. Так, що в один момент вигорів і у ринзі виявився порожнім. Тепер Джордж працює по-іншому.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джордж Камбосос

Наприклад, постійно сидить у залі. От буквально. Боксер розповів, що ночує просто у спортзалі перед поєдинком – зробив собі там ліжко і не вибирається з тренувань:

«Я тут уже чотири з половиною тижні. Я знаходжуся в спокою і тиші. Моє ліжко знаходиться нагорі, а спортзал внизу.

У мене є телевізор, і я використовую його, щоб вивчати бої Хейні, свої поєдинки та бої старої школи. Я тут не для того, щоб дивитися шоу «Вдома та в гостях» і «Сусіди», як інші ледарі.

Я відвідаю дружину та дітей, пообідаю з сім’єю, а потім повернуся до спортзалу, самотній і холодний у темряві та готовий до роботи наступного дня.

Зараз у спортзалі так тихо. Я не впускаю сюди багато людей», – сказав Камбосос.

Чи дасть це фізичний результат? Навряд. Але ментально колишній чемпіон точно буде готовий на сто відсотків. Головне не перегоріти і не перемотивуватись. Джордж з’їв цю гірку пігулку і не має зробити нових помилок.

Так хто все ж таки фаворит?

Букмекери не бачать шансів для австралійця. Не дивлячись на зміни та домашню арену. На нього можна поставити орієнтовно за 7.0. На Девіна Хейні – за 1.10, що ще нижче, ніж перед першим поєдинком. Тоді на американця коефіцієнт був близько 1,50, а на чемпіона того часу – близько 4.0 – 4.50.

Getty Images/Global Images Ukraine. Девін Хейні

Загалом, перед реваншем нічого не змінилось. Хейні все ще більш пластичний та умілий спортсмен. Камбосос все ще може здивувати, якщо видасть свій максимум і навіть трошки більше.

Боксери не спроможні чимось здивувати один одного. Так, Девін стає кращим від поєдинку до поєдинку, але і він розуміє, що цього разу навряд варто очікувати чогось нового – американець заявив, що очікувати найкращу його версію не варто. Та і загалом вистачає будь-якої, просто зібраної версії Хейні, щоб побити Камбососа.

Що робити Джорджу? Бути таким же потужним, як проти Теофімо Лопеса. А краще - ще більш вибуховим та сильним. Треба тиснути, бити та не давати дихати візаві. Прориватись на середню, силою ламати плани суперника, крутити того у клінчі і діставати голову. Девін тримає добре, але не ідеально – шанси є. Просто вони досить невисокі, скільки ти у залі не спи. Цього разу знову все залежатиме від двох: чи не збавить оберти Хейні і чи витисне з себе ще більше Камбосос.

А на переможця вже претендуватиме Ломаченко. Звісно, якщо переможе Ортіса, з яким він повертається у ринг. Василь заявив, що його головна мотивація – бажання стати абсолютним чемпіоном світу. Фактично, для цього йому треба пройти два поєдинки, якщо ніхто не втрутиться. Девін Хейні сказав, що хоче бою проти українського боксера та готовий. Але більше хоче зустрітися з Джервонтою Девісом.

Що тут переможе – історія чи гроші - покаже лише час.

Поєдинок Девін Хейні – Джордж Камбосос 2 відбудеться в ніч з 15 на 16 жовтня у Мельбурні.

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.