Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 22 вересня 2023, 05:48
970
0

Плант повертається після Канело. Суперник – віковий, але надгнучкий Діррелл

Технічне протистояння у андеркарді Вайлдера та Хеленіуса

| Оновлено 22 вересня 2023, 05:48
970
0
Плант повертається після Канело. Суперник – віковий, але надгнучкий Діррелл
Twitter. Калеб Плант

15 жовтня в США у андеркарді поєдинку Деонтей Вайлдер – Роберт Хеленіус повертається після поразки від Сауля Альвареса Калеб Плант (21-1, 12 КО). Його суперником стане Ентоні Діррелл (34-2-2, 25 КО).

Технічно та тактично непростий поєдинок для обох і відповідальна зустріч для кар’єр. Діррелл у разі перемоги може знову взяти участь у чемпіонських перегонах. Плант у разі поразки має ризик випасти із топової обойми дивізіону.

У 2021 Плант та Діррелл боксували в одному вечорі. Калеб достроково програв, Ентоні видав нокаут аперкотом

Останній поєдинок обох спортсменів до сьогоднішнього дня відбувся в одному вечорі – 6 листопада 2021 року. Тоді у головному поєдинку вечора боксували Сауль Альварес та Калеб Плант за статус абсолютного чемпіона світу у другій середній вазі.

Американець виглядав, як боксер, який може якщо не перемогти, то створити проблеми мексиканцю. Плант вміє працювати від суперника, більш високий та довгорукий та достатньо розумний спортсмен. Але це все у теорії. На практиці ж Сауль особливо не відчув візаві.

Якщо на початку бою ще все виглядало, як конкурентне протистояння, то вже в середині Альварес почав набирати оберти, а Калеб пасувати. Найгірше, що було у ринзі – те, як Плант питав у візаві, чи хороший він боксер. Навіщо тобі це знати у найпринциповішому протистоянні з усіх, що були в кар’єрі – абсолютно не ясно.

Неначе хотів отримати схвалення від колеги по цеху, який більшого досягнув.

Поєдинок закінчився у одинадцятому раунді, коли Канело дістав Планта, а той після падіння не взяв час на відпочинок. Калеб підірвався, почав ще більше падати і просто не отримав достатньо часу на відновлення. Зрозуміло, що такий боксер, як Альварес, наздогнав ледь тримаючого себе в руках Калеба і закінчив те, що розпочав – добився перемоги технічним нокаутом. І лише потім розповів Планту, що так, він – достойний суперник. Навіщо це було випрошувати?

У андеркарді цього ж вечора Ентоні Діррелл повертався після другої нічиєї у кар’єрі, яку він отримав після зустрічі з Кайроном Девісом. Період у кар’єрі американця склався не найкращий. Спочатку зустріч проти Авні Йилдирима. Хороший бокс, але розсічення, отримане при зіткненні головами. Бій закінчили через це раніше, а порахувавши бали, отримали перемогу Діррелла розділеним рішенням суддів.

Після цього бійка проти Давіда Бенавідеса за титул WBC. Мексиканець виявився банально настільки великим, що жодними навичками Діррелл з ним нічого не зробив. Тим більше, що з кожним раундом удари робили свою справу з американцем, який не встигав тікати та відбиватись. У підсумку – нокаут у дев’ятому раунді. Повернення також не вдалось – вищезгадана нічия проти середняка Кайрона Девіса не може сприйматись позитивно. Саме у такому стані Ентоні підходив до поєдинку у андеркарді бою Сауль Альварес – Калеб Плант.

Але американець виконав весь план. Чотири раунди погрався з Маркосом Ернандесом, а потім пробив такий аперкот, що питань про те, чи вийде Ернандес далі, не було. І гарний нокаут, і гарне повернення у стрій.

Тепер зустріч проти Планта, яка важлива обом. Калеб вперше вийшов на справді топового візаві – проти Канело. І одразу програв. Діррелл, нехай і не мегатоп, але відповідальність не менша. Боксер він хороший, але бити його треба, якщо Плант збирається відповідати своїм же обіцянкам: бити Бенавідеса, Чарло та Канело у другій спробі.

Ентоні теж весь час десь біля поясів, і весь час чогось не вистачає. Найімовірніше, навичок. Він хороший боксер, умілий, розумний, але то не дотягує до суперника, то лінується у ринзі, то взагалі травмується – ліва брова розбивалась вже стільки разів, що американець неначе постійно б’ється з тією травмою. Нереалізований потенціал, але небезпека від Діррелла є. Якщо Ентоні хоче ще погратись у чемпіонські шанси, перемагати Планта обов’язково. А то так і залишиться у середньому ешелоні.

Так хто фаворит?

Однозначно і беззаперечно Плант. На Калеба можна поставити орієнтовно за 1.08. На його суперника коефіцієнти йдуть близько 7.0. При цьому, букмекери не вірять у те, що бій закінчиться рано. На те, що поєдинок пройде більше 10.5 раундів, можна поставити за 1.36. На те, що менше – за 3.50.

Взагалі, все логічно. Плант молодший на сім років – йому всього 30. Його не било стільки людей. Загалом, Калеб свіжий, хоч і програвав нокаутом. Єдине, у чому він поступається Дірреллу, навіть не поступається, а йде врівень, так це габарити. І тут все веде до позиційної гри та боротьби на всіх дистанціях. Найбільше хлопці полюбляють технічну перестрілку на середній та дальній дистанції. Але обидва не проти і попрацювати на ближній дистанції.

Чи є тут підстава чекати на нокаут? Обидва добре б’ються, але не як молотом і не ставлять на це. Обидва можуть вимкнути світло, але якщо упіймають вчасно. І при цьому обидва дуже гнучкі, тому, щоб прикластись, треба постаратись. Діррелла навіть Бенавідес не звалив, хоча бив на вибір. Планта звалив Канело, але ж Сауль лупить точно потужніше за Ентоні.

Достроковий фінал може бути через травму чи розсічення. Може і від удару, але малоймовірно. При цьому, тактично і технічно протистояння просто шикарне. Американська школа у всій красі і повна протилежність битві суперважковаговиків у головному шоу вечора.

Поєдинок Калеб Плант – Ентоні Діррелл відбудеться у Брукліні в ніч з 15 на 16 жовтня.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»
Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10
Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.