Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 16 жовтня 2022, 06:28
6878
5

Вайлдер повертається. Хеленіус – непростий опонент, шанси на перемогу рівні

Повернення, на яке чекав хевівейт

| Оновлено 16 жовтня 2022, 06:28
6878
5
Вайлдер повертається. Хеленіус – непростий опонент, шанси на перемогу рівні
Getty Images/Global Images Ukraine

Деонтей Вайлдер (42-2-1, 41 КО) повертається. Після двох поразок поспіль від Тайсона Ф’юрі американець зустрінеться із Робертом Хеленіусом (31-3, 20 КО). Фінський боксер пройшов шлях від проспекта до людини, яку б’ють середняки, і назад до великого бою та ледь не претенденства на титул.

Для обох поєдинок непростий. І може закінчитись поразкою як першого, так і другого.

Вайлдер повертається після двох поразок, Хеленіус не програє вже три роки

Два роки, як почалась найскладніша серія у кар’єрі Деонтея Вайлдера. У лютому 2022 року він вдруге вийшов на Тайсона Ф’юрі. Після їхньої першої зустрічі вважалось, що британцю по силах перебігати американця. Все ж у першому поєдинку він майже зробив це, але завадили нокдауни.

Але у цьому проміжку Тайсон обрав іншу тактику. Британець змінив тренера, який змінив його підхід. На реванш Ф’юрі вийшов агресором, що зібрався бити суперника, і зробив це. Британський боксер буквально зім’яв візаві: відправив у нокдаун у третьому та п’ятому раунді, а потім добив у сьомому. У відповідь Вайлдер лише страждав щосекунди та жорстко програвав.

Третій поєдинок склався хіба трохи кращим чином. Деонтей змінив тренера, став ще більшим і дуже багато розповідав про порушення всіх можливих правил Тайсоном. А потім повторив те, що вже було, у ринзі. Знову впав у третьому раунді після влучання. Після чого ледь не повернувся, двічі заваливши Ф’юрі у четвертому раунді. Але надалі знову лише страждав, падав та програв достроково у підсумку.

Getty Images/Global Images Ukraine

У відповідь в протилежному куті у першому поєдинку після повернення стоятиме Роберт Хеленіус. Такий же габаритний боксер, але який не програє ось уже три роки. Востаннє фінський спортсмен програвав у 2019 році американцю Джеральду Вашингтону, який, за інформацією певних джерел, був спаринг-партнером Усика перед поєдинком із Джошуа. Тоді Роберт відлетів жорстким нокаутом – у восьмому раунді Джеральд упіймав його правим прямим і на цьому поєдинок закінчився.

З того часу Хеленіус тільки б’є людей та перемагає. У тому ж 2019 році Роберт повернувся перемогою над ноунеймом – побив Матеуша Роберто Осоріо. А потім двічі зустрівся із Адамом Ковнацьки. У 2020 Роберт буквально знищив на той момент непереможеного поляка – переїхав його за чотири раунди. У реванші, що відбувся у 2021-му, Адам страждав трохи більше – шість раундів. При цьому Хеленіус почав важко влучати ще з першого раунду і опонента качало, аж поки його страждання не закінчились.

Фінський боксер отримав повторний ковток повітря і тепер фактично в кроці від найбільших розборок у хевівейті. Але і Вайлдер повертається не для того, щоб програти ще раз і закінчити кар’єру остаточно.

Вайлдер – фаворит у букмекерів. Але непросто буде обидвом боксерам

Букмекери вважають Деонтея однозначним фаворитом. На його перемогу можна поставити за 1.12, на Роберта – за 5.50. Здається, враховуючи останню статистику бійців, такі котирування є дивними, але насправді ні.

Вайлдер – все ще небезпечний нокаутер, поки він не довів зворотне. Дві поразки від Ф’юрі б’ють по ньому, але не є показником. Тайсон банально незручний ні для кого, і особливо для американця. Плюс, під час підготовки були явно допущені помилки. Головна – набір ваги, який ще більше сповільнив Вайлдера і єдине, що дав йому – задишку після другого ж раунду.

При цьому, Хеленіус після останньої поразки побив ноунейма і двічі людину, яка вважалась проспектом, а на ділі виявилась замалою та занадто повільною для хевівейту одночасно. Поразка Ковнацьки мала б прийти від більшого суперника. Так склалось, що ним виявився Роберт.

Getty Images/Global Images Ukraine

Тобто шанси все ж більш рівні, ніж такі, як їх демонструють коефіцієнти, але Деонтей, безумовно, фаворит. Більш рівні, тому що Вайлдеру точно не буде просто. Він повертається після поразок, це велика відповідальність. Хеленіус – здоровенний хлопець з ударом, важкий. У той час, як американець повертається до ваги у 99-100 кг максимум.

У відповідь Хеленіус отримує суперника, який б’є точно сильніше за Вашингтона. Окрім цього, Вайлдер може і поборотись, і просто побитись на середній. З Ф’юрі не вийшло, так, але і Роберт – не Тайсон і близько.

Довгорукі перестрілки з дальньої дистанції перетікатимуть у боротьбу на ближній дистанції і назад. Тут важлива точність і витривалість. До другого компоненту у Вайлдера були величезні питання, але, схоже, він змінив підхід і тепер буде легшим, тому зможе працювати довше.

Загалом, класний бій. Простий махач гігантів. Деонтей може покласти візаві у будь-яку хвилину. Роберт – затягати і забити за рахунок маси. Весело і важливо для обидвох. І головне – на переможця претендує Усик. Олександр не хоче боїв з претендентами, хоче гучних поєдинків і сподівається на перемогу Вайлдера, з яким можна зустрітись у США та заробити грошей, якщо не складеться з Ф’юрі. Ба більше, переможець, скоріш за все, стане претендентом на пояс WBC, тож Олександр може зайти на бій проти Тайсона ще й з цього боку.

Бій Вайлдер - Хеленіус відбудеться вночі з 15 на 16 жовтня в Брукліні.

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Comrade Me
Чекаємо на бій. Буде цікаво подивитися.
Серж Р
Шансы аж никак не равные. Все же Уаилдер явный фаворит, хотя шансы у Хелениуса хорошие.
GloryUkraine
Можливо, що я не зовсім правий, але я більш ніж впевнений, що Хеленіус нікому не цікавий в цьому поєдинку. Світ чекає побачити відновленого Уайлдера та видовищного нокауту в його виконанні. 
BARA.bass
Понятно что все ждут нокаут от Уайлдера и я в том числе. Ставить бабки нету резона, кефы копеечные, разве что угадать раунд или тотал.
Хелениус тоже может выстрелить, это супер тяжи, дядя бьёт тоже хорошо, так что будет интерээсноо.)
Серж Р
У буков ставки 85% против 15 примерно.