Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
|
2131
0

Бріндізі – Будівельник. Прогноз і анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Київський клуб зіграє із середняком Серії А

Бріндізі – Будівельник. Прогноз і анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Будівельник

Зустріч «Бріндізі» – «Будівельник» відбудеться в середу, 12 жовтня, в Італії. Початок поєдинку о 21.30 за київським часом.

Після вильоту з кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА найтитулованіший баскетбольний клуб України перейшов до турніру рангом нижче, яким є Кубок Європи ФІБА. І сьогодні підопічні Валерія Плеханова розпочнуть свій турнірний шлях у цьому змаганні.

Незважаючи на те, що Кубок Європи ФІБА є лише четвертим за рангом єврокубковим турніром, група у «Будівельника» на першому етапі сформувалася досить непроста. Окрім українського колективу в ній знаходиться один представник топ-чемпіонату – італійський «Бріндізі», найтитулованіший клуб Естонії «Калєв» та володар Кубка Нідерландів «Гронінген», а першим суперником «будівельників» стане представник Апеннінського півострова. Нагадаємо, що для виходу до наступного етапу киянам необхідно зайняти місце не нижче за друге.

«Бріндизі» є середняком Серії А, але до цього клуб повинен був пройти довгий шлях поневірянь по нижчих італійських лігах. Свій нинішній статус команда почала набувати в сезоні 2012/2013, коли суперники «Будівельника» повернулися до найвищого дивізіону місцевого баскетболу і більше з нього не вилітали. Періодично у «Бріндізі» були досить непогані сезони, а найуспішнішим став розіграш 2020/2021. У ньому команда посіла підсумкове друге місце в регулярному чемпіонаті, а у плей-оф дійшла до півфіналу. Минулу першість 2021/2022 «Бріндізі» завершив на одинадцятому місці та не потрапив до постсезону.

У нинішньому чемпіонаті суперник українського клубу встиг провести два матчі. В них «Бріндізі» здобув перемогу над «Вероною» – 100:97 та зазнав поразки від «Наполі» – 70:77. На даний момент біло-блакитні (саме такі основні кольори клубу) в Серії А ділять 5-12 місця з великою групою команд.

Після двох проведених ігор у складі «Бріндізі» виділяється американський бігмен Нік Перкінс, який проводить у клубі вже третій сезон. На старті ігрового року він набирає в середньому за гру 17,5 очок + 6 підбирань. Також у складі італійського клубу присутні двоє добре відомих українським вболівальникам гравці. Саме до «Бріндізі» після зупинки минулого сезону та розпуску «Прометея» перейшов один із лідерів слобожанського клубу ДіАнджело Харрісон. Щоправда, у фінальній частині минулого сезону він отримав дуже важку травму і зараз перебуває поза грою. А ось Маркіз Рід, який провів у «Прометеї» не дуже успішний відрізок на старті сезону 2020/2021, є одним з лідерів свого нинішнього клубу. Американський захисник за дві проведені гри має статистичну лінійку в 12,5 очок + 5,5 підбирань + 2,5 передач.

Незважаючи на досить міцний склад «Будівельника», фаворитом у майбутньому поєдинку є «Бріндізі». Підбір гравців у них як мінімум не гірший, фактор домашніх трибун на їхньому боці та й ігровий тонус команда поступово почала набирати. І як тут не згадати, що київський клуб зараз позбавлений можливості проводити повноцінний сезон і свій останній із двох офіційних поєдинків зіграв аж 23 вересня. Втім, не будемо скидати «будівельників» з рахунків.

Прогноз Sport.ua: перемога «Бріндізі»

Parimatch
  • 1.25
  • -
  • 3.85
Зробити ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Леоненко оцінив, чи коштує Шапаренко 300 мільйонів євро
Футбол | 03 травня 2024, 13:48 5
Леоненко оцінив, чи коштує Шапаренко 300 мільйонів євро

Колишній нападник «Динамо» не бачить футболістів в українському футболі

Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна
Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3
Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.