Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 квітня 2024, 18:07
5698
0

Шахтар без гри, Динамо з великою перемогою, Дніпро-1 – одноосібний лідер

Найцікавіші події 6-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 30 квітня 2024, 18:07
5698
0
Шахтар без гри, Динамо з великою перемогою, Дніпро-1 – одноосібний лідер
СК Дніпро-1. Артем Довбик

У турі з різних причин не відбулося одразу два поєдинки. «Дніпро-1» у «матчі туру» розбив «Зорю» і одноосібно очолив турнірну таблицю. «Динамо» без проблем обіграло «Рух», але через травму втратило голкіпера Бойка.

Перенесення туру

Два матчі туру було перенесено. Один – з ігрових причин, другий – з воєнних. Матч «Львів» – «Шахтар» змістили на пізніший термін завчасно. На прохання «гірників». Привід – «краще підготуватися до єврокубкового поєдинку проти «Реала». Перенесення гри викликало невдоволення і серед уболівальників, і серед спеціалістів. І під цим невдоволенням цілком реальні аргументи, адже «Шахтар» перебуває у схожих умовах із «Динамо» та «Дніпром-1», але ті свої матчі чемпіонату не переносили.

Гру «Олександрія» - «Металіст-1925», яка мала відбутися 10-го жовтня на «Олімпійському», також перенесли на пізніше. Це рішення Київської ОВД. І тут, якраз, все правильно: у понеділок фактично вся Україна, зокрема й столиця, зазнала масованих ударів рашистів.

Футболки туру

Перед грою з «Вересом» футболісти «Металіста» вийшли на спільне фото у футболках із написом «Граємо для харків'ян». У таких футболках програти не можна. І «Металіст» переміг 2:1, реабілітувавшись до певної міри за розгромну поразку від «Шахтаря» у попередньому турі.

Флешмоб туру

У день гри проти «Інгульця» ФК «Колос» запустив флешмоб «Щоб ти здох», присвячений дню народження путлера. Багато хто зацінив чорну жалобну стрічку та дві червоні гвоздики, які обов'язково з'являться на могилі кацапського вождя.

Легіонери туру

Переможний гол у ворота «Чорноморця» за дві хвилини до кінця основного часу забив новачок «Ворскли» Сефері. Північномакедонському нападнику асистував грецький півзахисник Толі.

Матч туру

На ужгородському «Авангарді» зустрілися «Дніпро-1» та «Зоря». Поєдинок двох претендентів на високі місця обіцяв стати принциповим та важким протистоянням. Але за фактом вийшло побиттям луганців. Як скаже після гри наставник «Зорі» ван Леувен, його підопічним нічого не вдавалося, не було агресії. А ось з боку команди Кучера агресії було хоч греблю гати. Дніпряни забили три «сухі» м'ячі та очолили турнірну таблицю.


СК Дніпро-1

Історія туру

Обігравши «Зорю», «Дніпро-1» оформив п'яту поспіль перемогу у сезоні. Команда Кучера не тільки одноосібно очолила турнірну таблицю, але й має феноменальну різницю забитих і пропущених м'ячів - 14:0. Дніпряни повторили найкращий старт в історії чемпіонатів України (по п'ять перемог поспіль на старті сезону мали у своєму активі у різні роки «Шахтар», «Динамо» та «Дніпро»). Вже наступного туру, у разі перемоги, «Дніпро-1» за кількістю перемог на старті встановить новий рекорд УПЛ.

Герой туру

Головний форвард «Дніпра-1» та на даний момент збірної України Довбик вирішив результат матчу між «Дніпром-1» та «Зорею». На рахунку Артема – три забиті м'ячі. Причому всі три – з гри. Це його перший хет-трик у чемпіонатах країни. Тепер в активі Довбика стало п'ять голів і він очолив бомбардирські перегони.

Вилучення туру

Поєдинок проти «Минаю» на «Олімпійському» «Кривбас» догравав у меншості. На 43-й хвилині гри арбітр матчу Козиряцький показав другу жовту картку камерунському захиснику команди Вернидуба Дібанго.

І перший, і другий «гірчичник» камерунцю викликає запитання. Ось як прокоментував після матчу це вилучення тренер «Кривбасу» Вернидуб: «Є бажання запропонувати прокоментувати матч суддям. Спочатку дають жовту картку гравцю, який не винен у ситуації: треба давати Волошину, арбітр дає Дібанго. Ще й друге попередження… Як на мене, якщо давати такі картки… Гравець не фолив, не робив відмашку і отримує друге попередження. Тим більше, що суперник сам пірнає, падає. Я спеціально переглянув повтор цього епізоду».

Перемога туру

Третю перемогу поспіль здобуло «Динамо». І цього разу – без зайвих питань та нервів. Підопічні Луческу відвантажили одразу три голи команді Кучука. Львів'яни не змогли відповісти навіть голом престижу.

Травми туру

Резервного голкіпера «Динамо» Бойка у матчі проти «Руху» було замінено на початку другого тайму. Замінено через пошкодження. Замість Дениса ворота захищав третій за ранжиром кіпер Нещерет.

Травмувався і голкіпер «Металіста» Рибка у грі проти «Вереса». Замість нього у середині першого тайму на поле вийшов Костик.

Слова туру

Головний тренер «Руху» Леонід Кучук, білорус, до речі, після гри з «Динамо» відзначив закономірність поразки своєї команди. І не соромився у висловлюваннях на адресу рашистів: «Вже три матчі «Руха» переривав сигнал повітряної тривоги. Усі мої футбольні враження випалює війна. Я в шоці, бл**ь», від цих виродків. Вибачте. Дай Боже, щоб ми мирно жили».

Символічна збірна туру: Сарнавський – Чеснаков, Ловрич, Каплієнко, Тимчик – Пихальонок, Буяльський, Гармаш, Рубчинський – Довбик, Сефері

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СУДАКОВ: «Головне – швидко забивати. А з Динамо буде найпекельніша гра»
Футбол | 06 травня 2024, 01:23 1
СУДАКОВ: «Головне – швидко забивати. А з Динамо буде найпекельніша гра»

Хавбек «Шахтаря» став автором першого забитого м'яча у ворота «Чорноморця»

Одна з найвідоміших тенісних пар розлучилася
Теніс | 05 травня 2024, 16:51 2
Одна з найвідоміших тенісних пар розлучилася

Стефанос Циципас і Паула Бадоса більше не разом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.