Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 10 жовтня 2022, 02:30
6676
7

Мерсисайдці не встояли. Арсенал повернув лідерство, здолавши Ліверпуль

У матчі було забито п’ять м’ячів

| Оновлено 10 жовтня 2022, 02:30
6676
7
Мерсисайдці не встояли. Арсенал повернув лідерство, здолавши Ліверпуль
Getty Images/Global Images Ukraine

«Арсенал», лідер чемпіонських перегонів АПЛ, потужно почав поєдинок проти принципового суперника і відкрив рахунок вже на 58 секунді: відзначився Мартінеллі, котрий в дотик переслав м’яча в сітку після пасу Едегора. До речі, це найшвидший гол «Арсеналу» у ворота «Ліверпуля» та другий найшвидший в історії команди (після голу ван Персі на 27 секунді у ворота «Сандерленду» в жовтні 2011).

Втім, гості не знітилися, перехопили ініціативу, почали тиснути і невдовзі зрівняли рахунок. Нуньєс в дотик з лінії воротарського переправив м'яча в сітку після прострілу Александера-Арнолда. 1:1, і все почалося заново. Здавалося, команди завершатимуть тайм на рівних, проте арбітр через чисельні затримки компенсував аж 5 хвилин. І на останній з них контратака вдалася господарям. Невгамовний Мартінеллі вивів на удар Саку, і той в дотик поновив перевагу своєї команди. 21 рік та 24 дні вінгеру, котрий забив за «канонірів» 20 м’ячів. Молодшим за нього гравцем, що досяг побідного результату, був Ніколя Анелька (20 років та 41 день).

Після перерви «Ліверпуль» знову пішов на ворота суперника. І досить успішно відновив паритет: Роберто Фірміно, котрий вийшов на поле по перерві, скористався пасом Жоти і з гострого кута вразив ворта – 2:2.

Надалі гра йшла фактично за рівних умов і загроз. Проте наприкінці матчу «Арсенал» почав тиснути і врешті-решт домігся свого – заробив пенальті. Який холоднокровно реалізував той же Сака – 3:2. Звичайно, «червоні» намагалися врятувати матч, у них було понад 15 хвилин для цього, проте «каноніри» не дали гостям жодного шансу.

Отже, 3:2, і «Арсенал» повернувся на першу сходинку турнірної таблиці. Вісім перемог у дев’яти стартових зустрічах команді вдалося отримати четвертий раз у історії. Вперше з 2016 «каноніри» лідирують в АПЛ після 9 туру. 10 очок після восьми ігор – найгірший результат «Ліверпуля» з сезону-2012/13, коли «червоні», до речі, фінішували на 7 місці.

Англійська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Арсенал» – «Ліверпуль» – 3:2

Мартінеллі (1), Сака (45+5; 76, з пенальті) - Нуньєс (34), Роберто Фірміно (52).

Едегор (45+4) - Діас (6), Гомес (70).

«Арсенал»: Ремсдейл – Томіясу, Габріел, Саліба, Вайт – Джака, Парті, Едегор (Тірні, 82), Сака (Фабіу Вієйра, 90+4) – Мартінеллі, Габріел Жезус (Нкетіа, 90+1).

«Ліверпуль»: Аліссон – Цімікас, ван Дейк, Матіп (Конате, 69) , Александер-Арнолд (Гомес, 46) – Тіаго Алькантара, Хендерсон – Діас (Роберто Фірміно, 42), Діогу Жота (Елліот, 81), Салах (Фабіньо, 69), Нуньєс.

Стадіон: «Емірейтс» (Лондон).

Події матчу

76’
ГОЛ ! М'яч забив Букайо Сака (Арсенал).
53’
ГОЛ ! М'яч забив Роберто Фiрмiно (Ліверпуль).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Букайо Сака (Арсенал).
34’
ГОЛ ! М'яч забив Дарвін Нуньєс (Ліверпуль).
2’
ГОЛ ! М'яч забив Габріел Мартінеллі (Арсенал).
Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Ткачук
Не забувайте що це унікальний сезон: скоро ЧС, а після нього може все кардинально змінитися (хто знає в яких кондиціях повернуться гравці, та й травм буде достатньо). 
Вова Чертрогатый
отличный матч... но конечно пока что не видно кто сможет соперничать с сити воглаве с роботом))
Макс Максов
Арсенал підтвердив, свої чемпіонські амбіції! Мартінеллі і Сакка, просто розривали!
Rash VM
Болею за Ливерпуль. Как они херово  начали сезон . А ведь по составу не слабее сити . В каждом матче постоянно что-то не хватает. Постоянно. То пенальти какие-то, то миллиметров не хватает и тд. И дело не в какой-то силе соперников. Ливер разбалансированный . Джо гомеса нафиг из команды гнать , еще по прошлому сезону х...ни много наделал. Александер-арнольд никакой. Ван Дейк снизил свой же уровень, То же касается Салаха. Видимо зае..лся Клопп с работенкой. Кроме стадиона нужно очень сильно и команду перестраивать. 
avk2307
Зато Арсенал добавил и по сравнению с прошлогодними 0-2 и 0-3  намного интересней!!!!