Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 08 жовтня 2022, 18:54
1434
0

Барком заробив перше очко у чемпіонаті Польщі з волейболу

Українці в матчі з варшавським «Проджектом» вели за партіями 2:0, але в підсумку програли 2:3

| Оновлено 08 жовтня 2022, 18:54
1434
0
Барком заробив перше очко у чемпіонаті Польщі з волейболу
plusliga.pl

В суботу у Польщі відбуваються матчі третього туру чемпіонату країни з волейболу, в якому бере участь український клуб «Барком-Кажани». Нагадаємо, що два попередні матчі львів'яни програли з однаковим рахунком 0:3. Цього разу суперниками підопічних Угіса Крастіньша були волейболісти «Проджекту» з Варшави. Саме в цю команду в середині вересня перейшов гравець національної збірної України Юрій Семенюк, який раніше кілька років провів у «Баркомі-Кажани», а минулого сезону виступав за «Епіцентр-Подоляни» Городка Хмельницької області.

Початок стартової партії вийшов рівним, але після рахунку 9:9, українці взяли три очки і повели 9:12. Деякий час гості утримували свою невелику перевагу 12:15 та навіть збільшили її 15:19. Залишалося лише довести справу до необхідного результату, що львів'янам вдалося, причому з хорошим запасом 17:25. До речі, це була перша виграна партія «Баркома-Кажани» у польській Плюс Лізі.
Перші хвилини другого сету були схожі на попередній. Знову рівна гра, але тепер суперники поперемінно виходили вперед. Втім, українці, у яких вирізнялися своєю результативністю діагональний Василь Тупчій та догравальник Олег Шевченко, частіше лідирували у рахунку. А наприкінці вони навіть зуміли створити невеликий відрив 20:23, 21:24. І хоча господарі майданчика два сетболи відіграли, після помилки поляка Петра Новаковського на подачі, львів'яни взяли й другу партію – 23:25. Як мінімум, у скарбничці «Баркому» вже з'явилося перше очко.

Зрозуміло, що польський клуб явно не хотів програвати новачку Плюс Ліги й третю партію. Тому одразу ж після відновлення гри, його волейболісти різко пішли вперед 5:2, 8:3, 11:5, 14:6, 17:10, 20:12. І хоча українцям потім удалося трохи повернути інтригу, скоротивши відставання до «мінус три» 20:17, 23:20, сет врятувати не вдалося – 25:20.

У четвертій партії знову на майданчику була рівна боротьба, хоча в якийсь момент здалося, що українці вже свого не віддадуть, повівши 7:11. Проте клуб із Варшави був іншої думки і незабаром скоротив відставання 11:12, після чого й зовсім рахунок на табло вирівнявся 14:14, 17:17. Тут було дуже важливо, у кого міцніше нерви. На жаль, нашим хлопцям не вистачило зовсім небагато, щоб дотиснути суперників. Навпаки, господарі зуміли зробити невеликий відрив 21:18, 23:20 та виграли партію 25:20.

Тож довелося нашій команді грати свій перший п'ятисетовий матч у нинішньому турнірі. Швидше за все, сил на нього у хлопців не вистачило. Поляки одразу ж повели 5:0. Для тай-брейку це дуже багато. Не допоміг навіть взятий нашим наставником відеоповтор. Тим часом рахунок продовжував зростати на користь місцевого клубу 7:0, а на зміну сторін суперники пішли, коли висвітилися цифри 8:1. В принципі, вже все було зрозуміло. На жаль, «Барком-Кажани» не зміг дістатися першої перемоги в турнірі, програвши в п'ятій партії 15:3.

Склад львів'ян у цій грі був таким: Олег Шевченко (набрав 10 очок), Артем Смоляр (5), Мурат Єніпазар (4), Йонас Квален (9), Владислав Щуров (11), Василь Тупчій (22), Дмитро Канаєв (ліберо ) - Стартовий. На заміну виходили: Олексій Головень (0), Юліус Фіркаль (2), Віталій Кучер (0), Ілля Довгий (2), Андрій Жуков (ліберо).

До речі, Юрій Семенюк, який у складі варшав'ян розпочинав гру з першого розіграшу, у другій партії присів на лаву запасних та більше у грі не брав участі. Він встиг набрати лише 1 очко.

Чемпіонат Польщі з волейболу. Плюс Ліга
3 тур. Варшава. 8 жовтня
«Проджект» (Варшава, Польща) – «Барком-Кажани» (Львів, Україна)

3:2 (17:25, 23:25, 25:20, 25:20, 15:3)

Таким чином після трьох матчів у львів'ян в активі 1 очко. Тепер у підопічних Угіса Крастіньша буде деякий час на відновлення, адже свій наступний матч у Плюс Лізі вони проведуть за вісім днів, 16 жовтня. На майданчику суперників вони зіграють із клубом ГКС «Катовіце».

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.