Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 08 жовтня 2022, 12:02
705
1

Ігор ЯВОРСЬКИЙ: «Гра Динамо у Франції не була безнадійною»

Фахівець поділився думкою про виступ «Динамо» та «Дніпра-1» у єврокубкових матчах

| Оновлено 08 жовтня 2022, 12:02
705
1
Ігор ЯВОРСЬКИЙ: «Гра Динамо у Франції не була безнадійною»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній головний тренер «Львова» та тернопільської «Ниви» Ігор Яворський оцінив шанси українських клубів на продовження боротьби в єврокубках весною наступного року.

– У поєдинку Ренн — Динамо кияни знову наступили на ті ж граблі… Прийшла черга помилятися на останніх хвилинах стоперу киян Денису Попову. Ще на дитячому рівні вчать, що коли не впевнений у точній передачі партнеру за щільної опіки суперників, то просто вибий м’яч в аут. Попов, котрий не може похвалитися, що на ти з м’ячем, чомусь вирішив зробити пас через центральну зону, його перехопили, і, зрештою, це призвело до третьої поспіль поразки динамівців у Лізі Європи.

– Хоча, пригадується, президент Динамо Ігор Суркіс якось зазначав, що краще перемагати в Лізі Європи, ніж ганебно програвати в Лізі чемпіонів…
– На жаль, динамівці продовжують розчаровувати в єврокубках, утім, не можна сказати, що їхня гра у Франції була безнадійною. Просто, як у недавньому протистоянні з Фенербахче, банально забракло концентрації наприкінці матчу. А на міжнародній арені цього не пробачають. Хочу звернути увагу ще на один важливий момент. Не можна розраховувати на стабільні успіхи без забивного нападника. На мій погляд, саме це є найбільшою проблемою нинішнього Динамо. Кияни дуже рідко загрожують володінням своїх візаві.

– Після чергового фіаско, як ви оцінюєте шанси підопічних Mірчі Луческу на виступи в Лізі Європи наступної весни?
– Як на мене, вони нульові. Зараз для динамівців головне зачепитися хоча б за третє місце у своїй групі, що дасть змогу продовжити виступи в Лізі конференцій. Одне слово, докотилися…

– Тепер про ще одного нашого представника, Дніпро-1, котрий у Лізі конференцій зустрічався з Вадуцом (Ліхтенштейн) — аутсайдером другого дивізіону… Швейцарії…
– Передусім, слід сказати, що останніми роками рівень футболу в країнах-карликах помітно зріс. Схоже, про це забули дніпряни. А відкривши рахунок у дебюті, взагалі подумали, що перемога в них уже в кишені та скинули оберти. Цим і скористалися гості, котрі не тільки вирівняли становище, але й вийшли вперед. Добре, що в середині другого тайму футболістам Вадуца забракло виконавчої майстерності, і вони не реалізували кілька гольових моментів. Спалах активності наприкінці поєдинку допоміг підопічним Олександра Кучера врятуватися від поразки.

– За що ще окрім недооцінки суперника слід покритикувати дніпрян?
– За дитячі помилки в обороні. Їх слід терміново позбутися, інакше буде складно втриматися на другому місці у своїй групі. І якщо в суперництві з такими посередніми опонентами Дніпро-1 не проб’ється до наступного раунду, то це буде провалом.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Михайло МУДРИК: «На жаль, сезон для мене закінчено»
Футбол | 16 травня 2024, 14:49 9
Михайло МУДРИК: «На жаль, сезон для мене закінчено»

Вінгер «Челсі» прокоментував своє пошкодження

Нахабний Тайсон. Ф'юрі та Усик не провели дуель поглядів. Що сталося?
Бокс | 16 травня 2024, 22:31 9
Нахабний Тайсон. Ф'юрі та Усик не провели дуель поглядів. Що сталося?

Тайсон відмовився дивитися у бік Олександра після прес-конференції

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Іван Лапечук
Чому не була? Була! Ще й як була! Всі ключові показники вищі в 2 рази. Кількість ударів взагалі в 3